Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Χειροπέδες στον Στάθη Κιττή, πρόεδρο του Δ.Σ της CYTA και άλλους τρεις για υπόθεση "Δρομολαξιά"

Στο αρχηγείο της αστυνομίας μεταφέρθηκε ο Στάθης Κιττής όπου ανακρίνεται σε σχέση με την υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά.

Απο το πρωί σημειώνονται ραγδαίες εξελίξεις αφου οι ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου εξασφάλισαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης τα οποία κατάφεραν να εκτελέσουν λίγο μετά το μεσημέρι.


Τα εντάλματα που εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν, αφορούν:
  • *τον Στάθη Κιττή, πρόεδρο του Δ.Σ της CYTA,
  • *τον γενικό γραμματέα της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ-ΣΕΚ) Ορέστη Βασιλείου,
  • *τον προϊστάμενο υπηρεσιών Cytavision Γιάννη Σουρουλλά
  • *και τον λειτουργό του κτηματολογίου Γρηγόρη Σουρουλλά.
H αστυνομία έχει περάσει ήδη χειροπέδες στα τέσσερα πρόσωπα και το ανακριτικό της έργο, είναι σε εξελιξη.
Παραλήφθηκαν και τα έγγραφα του Κιττή
Ο κ. Κιττής αναχώρησε από τα κεντρικά γραφεία της Cyta με το χωρίς διακριτικά της αστυνομίας, αυτοκίνητο των εξεταστών της υπόθεσης. Στο πορτ παγκάζ , οι εξεταστές τοποθέτησαν ένα κιβώτιο με έγγραφα, τα οποία συγκέντρωσαν από τα γραφεία της Cyta.
Τους "έδωσε" ο Λίλλης
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ανακριτές του ΤΑΕ εξασφάλισαν μαρτυρία χθες το απόγευμα από τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει σε αυτή την υπόθεση τουλάχιστον ως μάρτυρας κατηγορίας αφού φέρεται να εμπλέκει τον Στάθη Κιττή σε μίζες που αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Λίλλης συνελλήφθη στις 26 του Αυγούστου και θα παρεπεμφθεί σε απευθείας δίκη

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης τους. Εν αναμονή και των επιβεβαιώσεων και από πλευράς αστυνομίας αλλά και του υπουργείου δικαιοσύνης, μιας και ο Ιωνάς Νικολάου, είχε προαναγγείλει πριν από μερικές εβδομάδες νέες συλλήψεις σε σχέση με την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στη Λάρνακα, ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΛΚΗΣ Νίκος Λίλλης καθώς και 2 αξιωματικοί της αστυνομίας που κατά τον ουσιώδη χρόνο, υπηρετούσαν στην ΚΥΠ.

Το μαχαίρι αγγίζει το κόκκαλο, όμως πρέπει να σπάσει το κόκκαλο διότι εκεί είναι ο μυελός που φωλιάζουν τα λαμόγια και οι διεφθαρμένοι της δημόσιας και ημιδημόσιας υπηρεσίας δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, σχολιάζοντας την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση αγοραπωλησίας Τ/Κ περιουσίας στη Δρομολαξιά.

Θα πρέπει είπε, η ποινική διερεύνηση να προχωρήσει μέχρι το τέλος .
http://www.sigmalive.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:
Περαιτέρω εξελίξεις στην υπόθεση του τ/κ ακινήτου στη Δρομολαξιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom