Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «Cleaners» του Κ.Γεωργούση - Το ντοκιμαντέρ με το εφιαλτικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Για πρώτη φορά προβάλλεται στην Ελλάδα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Γεωργούση «The Cleaners», που αναφέρεται στην ανατριχιαστική δράση της Χρυσής Αυγής και τα κηρύγματα μίσους των στελεχών της

Η ταινία, που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ενώ αποσπάσματα μετέδωσε πρώτο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4, θα προβληθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00 το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε τον Μάιο του 2012, λίγο πριν τις διπλές βουλευτικές εκλογές και στο υλικό περιέχεται η προεκλογική καμπάνια του πολιτευτή του νεοναζιστικού μορφώματος, Αλέξανδρου Πλωμαρίτη στον Άγιο Παντελεήμονα, ο οποίος επιδίδεται σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα. Εκφράζοντας χιτλερικές θέσεις μιλά ξεκάθαρα για πογκρόμ κατά των μεταναστών και αριστερών. Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής κάνει χυδαία λόγο για «μιάσματα και υπανθρώπους, απειλώντας με νέο άνοιγμα των …φούρνων».

Το ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Γεωργούση βραβεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο με το ειδικό βραβείο κριτικών. Ο σκηνοθέτης χρειάστηκε ένα μήνα να βρεθεί δίπλα στα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να αποτυπώσει το μίσος που νιώθουν για τη δημοκρατία.

Περιγράφοντας την εμπειρία του ο Γεωργούσης έχει πει ότι, χρειάστηκε να ψάξει σε κάθε γωνία του κέντρου της Αθήνας για να βρει αυτά τα μέλη της Χρυσής Αυγής.



http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom