Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ενα κεράκι στη μνήμη αυτών που χάθηκαν στο ναυάγιο του Σάμινα στην Πάρο

Ηταν βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου του 2000,τότε που το λιμάνι της Πάρου γέμισε σορούς αθώων ανθρώπων,που έχασαν τη ζωή τους μόλις 10' πριν αποβιβαστούν.
Δεκατρία χρόνια σήμερα από κείνη τη μέρα,ένας φόρος τιμής στη μνήμη τους από μας.Οι μνήμες  αυτών που επέζησαν του ναυαγίου γυρνούν πάντα εκεί όπου εκτυλίχθηκε η ναυτική τραγωδία του "Εξπρές Σαμίνα", εκεί όπου 81 ανθρώπινες ζωές χάθηκαν σε λίγα λεπτά! Στους νεκρούς θα πρέπει να προστεθούν ο Λιμενάρχης Πάρου,που έχασε τη ζωή του κάνοντας το καθήκον του καθώς και ο ο αντιπρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας που αυτοκτόνησε!

13 χρόνια μετά για τους πολλούς η τραγωδία ξεχάστηκε ή αποτελεί μακρινή ανάμνηση και μονάχα οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμούνται τους ανθρώπους των.Ενα σημείο αναφοράς του ναυαγίου είναι και το εκκλησάκι  του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην τοποθεσία "Κορακιές" (στην περιοχή που κατέληξε το κουφάρι του πλοίου) ,που χτίστηκε στη μνήμη των θυμάτων και τελείται εκεί το ετήσιο μνημόσυνο.

Από κει και πέρα η δικαιοσύνη μίλησε αλλά το μαχαίρι δεν έφτασε μέχρι το κόκκαλο,όπως διατυμπάνιζαν τότε οι αρμόδιοι του υπουργείου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του ναυαγίου και τις δίκες που ακολούθησαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: