Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο Αγρίνιο (φωτο)


Η φλόγα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων άναψε σήμερα και στην πόλη του Αγρινίου μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης και της ομόνοιας μεταξύ των λαών, της Ευγενούς Άμμιλας, της Αρετής .

Σε μια λιτή τελετή στην πλατεία Δημοκρατίας η φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων άναψε στο βωμό από τον πανελληνίου εμβέλειας πρώην αθλητή κ. Διονύση Μπαμπαρούτση,


ενώ οι άλλοι δύο λαμπαδηδρόμοι ήταν η κα Σπυριδούλα Παπαγιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και ο Χριστόφορος Γιαννιτσέλης, ολυμπιονίκης στους Special Olypmics.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην πλατεία για να παρακολουθήσει την τελετή, ενώ και μαθητές Δημοτικών σχολείων έδωσαν μια ακόμη πιο αισιόδοξη νότα στη μέρα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός μίλησε για τα μηνύματα εκείνα, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και για τη γενέτειρα πόλη τους, τη γειτονική μας Ολυμπία. Μίλησε μάλιστα για τη διοργανώτρια χώρα, «μια φίλη χώρα, έναν φίλο λαό», όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος, ευχαριστώντας όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της σημερινής τελετής που έλαβε χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας, μια πλατεία «σύμβολο των αγώνων των Αγρινιωτών» όπως σχολίασε μάλιστα ο κ. Μοσχολιός.

Ξεχωριστή νότα στη τελετή έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου από την οποία και ακούστηκε ο ύμνος των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Εθνικός ύμνος της διοργανώτριας χώρας Ρωσίας αλλά και ο Ελληνικός Εθνικός ύμνος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της Ρώσικης Δημοκρατίας, της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι φορέων.

Ο κ. Βλαντίμιρ Μαϊστρένκο, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της Ρωσίας, μίλησε για τα πανανθρώπινα μηνύματα των Αγώνων, ενώ τόνισε και τις ομοιότητες σε αξίες και ιδανικά μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ιωάννης Καρράς, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος και έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή των αγώνων, τονίζοντας πως οι αρχαίοι φρόντιζαν να τηρούν τον θεσμό της Ολυμπιακής εκεχειρίας, κάτι που δε βλέπουμε, δυστυχώς, να συμβαίνει σήμερα.

Επόμενος σταθμός της φλόγας στην Ελλάδα, μετά το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, είναι το Καρπενήσι.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση  ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Που όρεξη ΚΑΙ ΔΙΆΘΕΣΗ ο κόσμος να υποδεχθεί ολυμπιακές φλόγες τον έπνιξαν τα χρέη, η ανεργία ,η χαμηλές συντάξεις, η εξαθλίωση και δεν προλαβαίνει ούτε να πεθάνει.
Ευτυχώς μαζέψανε οι δάσκαλοι και οι γυμναστές 50 πιτσιρίκια δημοτικών και μαζί με 10 αστυνομικούς που κάνανε την δουλειά τους και την δημοτική μπάντα έγινε η εκδήλωση.

ΑΧ ΡΕ ΨΩΡΟ ΚΩΣΤΑΙΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟ ΛΑΌ ΣΟΥ ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΆ .

Read more: Go to TOP and Bottom