Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ποιον καλύπτετε, κ. υπουργέ;


Δικαιώθηκε πλήρως η «Κ.Ε.», που αποκάλυψε ότι συγκεκριμένοι υπουργοί προωθούν σκανδαλώδη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται οι υπόχρεοι πόθεν έσχες να δηλώσουν τυχόν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.

Χθες στη Βουλή, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, στο οποίο εντάχθηκε η επίμαχη τροπολογία, ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Βλάχος, την αποδοκίμασε με τον πιο έντονο τρόπο, δηλώνοντας ότι «τα παιχνιδάκια στις πλάτες των βουλευτών έχουν τελειώσει».

Κατά τη συζήτηση όμως είχαμε και άλλες αποκαλύψεις. Οπως είπε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης, αποτινάσσοντας κάθε ευθύνη, την τροπολογία έφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διαχώρισε πλήρως τη θέση του, με τη φράση «ούτε αγγελιαφόρος ούτε κομιστής του υπουργού Δικαιοσύνης είμαι».

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπέγραψε αυτή τη διάταξη στο επίσημο κείμενο. Οπως προέκυψε, η τροπολογία-φάντασμα, για την οποία ουδείς μέχρι τώρα έχει αναλάβει την ευθύνη, κατατέθηκε εν κρυπτώ, την τελευταία στιγμή, ενσωματωμένη σ' ένα σώμα άλλων διατάξεων-τροπολογιών.

Κάποιοι βέβαια ισχυρίζονται ότι οι υπουργικές υπογραφές αφορούν το σύνολο των τροπολογιών και όχι κάποια συγκεκριμένη. Αλλά και αυτό ακόμη δημιουργεί μέγα θέμα. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός να φέρεται με τον τρόπο αυτό, ότι καταθέτει ή εγκρίνει τροπολογίες που ο ίδιος δεν γνωρίζει καν!

Ομως, το μείζον πολιτικό ζήτημα, αυτό δηλαδή των συμφερόντων που επιχειρείται να εξυπηρετηθούν με την απαλλαγή αυτή, δεν έχει ακόμη διερευνηθεί πλήρως. Δικαίως ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για φωτογραφική, σκανδαλώδη, ύποπτη και με έντονη οσμή διαπλοκής διάταξη. Η παρατήρησή του, ότι «εφοπλιστές-αχυράνθρωποι έχουν μπει μέτοχοι σε εκδοτικές επιχειρήσεις και ισχυρίζονται ότι σχετίζονται με τον πρωθυπουργό», είναι ενδεικτική.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Κ.Ε.», από την απαλλαγή δήλωσης στο πόθεν έσχες ευνοούνται πολιτικοί, καναλάρχες, εκδότες, εφοπλιστές. Τη στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο στο λαό για ανοχή και ατιμωρησία σωρείας σκανδάλων διαπλοκής και διασπάθισης δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση προκαλεί. Αντί να επιβάλει την κοινωνική δικαιοσύνη και τη φορολόγηση του πλούτου, εκείνη προωθεί διατάξεις που αφήνουν εκτός ελέγχου σημαντικά, αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η κυβέρνηση συνολικά οφείλουν να αποσύρουν αμέσως τη φωτογραφική διάταξη. Και να αποκαλύψουν ποιος ή ποιοι ωφελούνταν από αυτήν. Την ώρα που αλωνίζει η Χρυσή Αυγή με πρόσχημα τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος, αυτό της δίνει νέα όπλα! Αίσχος.
το κύριο άρθρο της Ελευθεροτυπίας 24/9/2013

Σχόλιο Ζείδωρον:Εμείς από την πρώτη μέρα που προέκυψε το θέμα γράψαμε για φωτογραφική διάταξη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης παραμένει έκθετος μετά την αποκάλυψη Χρυσοχοϊδη ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom