Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Προβοκάτορες αμαύρωσαν το αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Π. Φύσσα - Επεισόδια στη Μεσογείων με μολότοφ και φωτιές σε κάδους (βίντεο)

- Συμπλοκές της αστυνομίας με αντιεξουσιαστές, κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων
- Όλα άρχισαν όταν κλούβες και ΜΑΤ μπλόκαραν την πορεία
- Πετροπόλεμος και δακρυγόνα προς τη Βασιλίσσης Σοφίας
- Περίπου 4.000 άτομα από ΣΥΡΙΖΑ, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν συγκεντρωμένα έξω από τη Βουλή



Από επεισόδια σημαδεύτηκε η αντιφασιστική διαδήλωση και πορεία που είχε προορισμό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων, σήμερα το απόγευμα. Όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε η κεφαλή της πορείας στο σημείο όπου είχαν παραταχθεί, από νωρίς, οχήματα και διμοιρίες των ΜΑΤ, έχοντας αποκλείσει το δρόμο προς τα γραφεία της Χ.Α., στο ύψος των οδών Ήλιδος και Μεσογείων.



Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, προφανώς για να τους επιτραπεί να συνεχίσουν την πορεία τους, ωστόσο οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν.

Ακολούθησαν συμπλοκές διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, με ρίψεις μολότοφ και πετρών από τη μια πλευρά και χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από την άλλη, ενώ τα επεισόδια γενικεύτηκαν αργότερα στους γύρω δρόμους, μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.





Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμίσει και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, ενώ άνοιξαν και οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ευαγγελισμό που είχαν κλείσει - μετά από εντολή της αστυνομίας - από το πρωί.



Η πορεία ξεκίνησε, νωρίς το απόγευμα, από την πλατεία Συντάγματος, όπου ήταν σε εξέλιξη το αντιφασιστικό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom