Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Πάρκο του Γουδή και μαθήματα ταραντέλας από τους Encardia (βίντεο & φωτο)


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το "ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων"!
Μια εκδήλωση που οργάνωσαν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 4ου & 10ου Δημοτικών Σχολείων Ζωγράφου και ο Σύλλογος Κρητών «Καζαντζάκης», με την αρωγή του Δήμου Ζωγράφου,στο Πάρκο του Γουδή.

Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά,υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα,λιχουδιές,παιχνίδια και μια μεγάλη ποικιλία από βιβλία ήταν στη διάθεση των καλεσμένων με αποκορύφωμα τους χορούς με συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής.


Οι μικροί μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια στο δημιουργικό εργαστήριο που είχε στηθεί πλάι στην έκθεση βιβλίου, ενώ οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν αγνά παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, χορεύοντας στους ρυθμούς της Νότιας Ιταλίας από το συγκρότημα "Εncardia", πίνοντας δωρεάν ζεστό τσάι 19 βοτάνων και τρώγοντας κρητικές νοστιμιές από το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου.

Οι "Encardia" είναι ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και το ρεπερτόριό τους βασίζεται στη μουσική και τα τραγούδια της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Κάτω Ιταλίας, με ταραντέλες, ερωτικά τραγούδια και τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου. Στην εκδήλωση αυτή τραγούδησαν και δίδαξαν το πως χορεύεται η ταραντέλα τους λιλιπούτειους μαθητές του Δήμου Ζωγράφου μαγεύοντας μικρούς και μεγάλους.

Το zografou.net ήταν εκεί και κατέγραψε τα μαθήματα ταραντέλας

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρότρυνση των νέων παιδιών να αγοράζουν βιβλία, που αποτελούν το μέσο για την ανάπτυξη της φαντασίας και να έρθουν σε επαφή με την παράδοση.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε στη σελίδα του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Ζωγράφου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom