Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ολοκληρώνεται το πραξικόπημα-Κύρωση των νομοθετικών πράξεων με νομοσχέδιο μαμούθ


40 μέρες έχουν ισχύ οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
 Είναι ο τρόπος που έχει αποφασίσει να κυβερνάει αυτή η κυβέρνηση...
 Κάτι σαν την απριλιανή χούντα δηλαδή,που κάποιοι νοστάλγησαν και έχει εισβάλει σπίτι τους από το παράθυρο και δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
 40 μέρες.. και έλα που περνάνε οι ριμάδες... και τώρα πρέπει να περάσουμε στο δεύτερο στάδιο της συνταγματικής εκτροπής.
 Με νομοσχέδιο-μαμούθ που θα περιλαμβάνει τα πάντα.. και που με μια απλή ψήφιση ΝΑΙ-ΟΧΙ θα μας πουν ότι κυρώθηκαν από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
 Έτσι απλά.....
 Για να ολοκληρώσουν την από το 1999 μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου που έγινε ποτέ στην χώρα από τους πολλούς στους λίγους.
 Με τους ίδιους πρωταγωνιστές και τα ίδια θύματα που έχοντας μνήμη χρυσόψαρου επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη!
 Σύμβουλος του κουμπάρου του Παπαντωνίου το 1999 ο Στουρνάρας... τότε που το κόλπο του χρηματιστηρίου εξαφάνισε περιουσίες και τις επανεμφάνισε στα ταμεία λίγων, συγκεκριμένων και ακριβώς ίδιων με τους σημερινούς.
 Ίδιοι πρωταγωνιστές στα κόλπα των media των κατασκευών, στον Ελαιώνα, στο MALL στις Σκουριές, στο Βατοπαίδι, στην Siemens, στα ναυπηγεία, στα υποβρύχια, στα αεροδρόμια, στις ΠΑΘΕ, στην PROTON, στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ, στο ΤΤ, στους "κουμπάρους", στην ΔΩΔΩΝΗ... ΠΑΝΤΟΥ.
 Και από δίπλα τα ίδια media οι ίδιοι αρθρογράφοι, οι ίδιες πένες να παλεύουν να νομιμοποιήσουν την παρανομία, το πραξικόπημα, την ληστεία, την απάατη.

 Οι ίδιοι "επιχειρηματίες" "επενδυτές".. τα ίδια πρόσωπα.. οι ίδιες πρακτικές....
 Δευτέρα μαζί με τα κάλαντα λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες το κατέθεσαν - ημέρα που ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είχε σταματήσει -.
 Και όλα αυτά την ώρα που οι δανειστές ζητούν να  ενταχθούν και πρόσθετες διατάξεις μεταξύ των οποίων και οι ρήτρες για νέα μέτρα αν υπάρχουν αποκλίσεις (π.χ. στις αποκρατικοποιήσεις αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος με περικοπή δαπανών γενικής κυβέρνησης  ίση με το 50% της απόκλισης των αποκρατικοποιήσεων και έως ποσού 1 δισ. ευρώ).
  
τι περιέχει το νομοσχέδιο μαμούθ.. 

 Περιέχει: 
1. Την Πράξη... σιδηρόδρομο  που περιέχει όλες τις τροποποιήσεις της δανειακής σύμβασης στο σκέλος της ανταλλαγής ομολόγων. Μεταξύ άλλων προβλέπει ομόλογα τιτλοποίησης περιουσιακών στοιχείων ως μέσο απαλλαγής από την καταβολή δόσεων. Με πιστοποιητικό συμμόρφωσης η εκταμίευση κάθε δόσης επαναγοράς χρέους.  
2. Την απαλλαγή ευθυνών των διοικητικών συμβουλίων τραπεζών για την ανταλλαγή ομολόγων. Ρυθμίζει και φορολογικά θέματα, ενώ  φέρνει αλλαγές στο ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής.  
3. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που περιλαμβάνει πολλές διάσπαρτες διατάξεις  από την περικοπή σε συντάξεις υπαλλήλων Βουλής και στο μισθολόγιο του υπουργείου Εξωτερικών,  έως αλλαγές στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στις οδικές μεταφορές, στο βρεφικό γάλα, στην παιδεία, στην υγεία, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς.  
4. Η Πράξη Νομθετικού Περιεχομένου που επιβάλλει τους νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες με «ποινές» την  αύξηση τελών ακινήτων και παρεπιδημούντων και τις υποχρεωτικές μετατάξειςγια τους ΟΤΑ που «αποκλίνουν». Στις ΔΕΚΟ και στους φορείς, προβλέπεται αναστολή πληρωμών και «ξήλωμα» μελών ΔΣ. Καθιστά το Γενικό Λογιστήριο του κράτους σε κεντρικό συντονιστή υπουργείων, ΔΕΚΟ, νομικών προσώπων και ΟΤΑ με σκληρούς και εντατικούς μηχανισμούς ελέγχου των δαπανών.Προβλέπει επίσης ότι τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων θα κατατίθενται στο λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους.  
5. Πράξη - νόμο κουκούλα -του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που φέρει αλλαγές στο καθεστώς των αργιών  δημοσίων υπαλλήλων που  έχουν κάνει παραβάσεις.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom