Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Τον Γ. Παπακωνσταντίνου “φωτογραφίζουν” στη λίστα Λαγκάρντ – Ονόματα συγγενών του φέρεται πως αφαιρέθηκαν από τη λίστα - Η αντίδραση του πρώην υπουργού


- 1.222.000 δολάρια στον έναν από τους λογαριασμούς που "εξαφανίστηκαν" 
- Ο πρώην υπουργός ήταν ο πρώτος που είχε παραλάβει την πρώτη λίστα 
- Είχε ζητήσει από τον Ι. Καπελέρη έλεγχο 10 μόνο ονομάτων
- Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις από τη Δικαιοσύνη
Σάλος έχει ξεσπάσει από τις αναφορές στο πρόσωπο του πρώην υπουργο'υ Οικονομικών επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου. 

Ο υπουργός που σύμφωνα με τις πληροφορίες εμπλέκεται στην λίστα Λαγκάρντ είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη με τη δεύτερη λίστα που έφτασε στη χώρα μας έχει διαφορές μόνο σε ότι έχει να κάνει με τρία ονόματα.

Τα ονόματα αυτά φέρονται να έχουν μεταξύ τους σχέση και το ένα από αυτά φέρεται επίσης να έχει άμεση σχέση με τον πρώην υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το πρόσωπο που έχει σχέση με τον πρώην υπουργό φέρεται να έχει δύο λογαριασμούς, έναν ανενεργό και έναν ακόμη με καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου ήταν ο πρώτος υπουργός που ήρθε σε επαφή με την λίστα. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην επιτροπή της βουλής ζήτησε από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ να γίνει έλεγχος σε κάποια ονόματα.

Στη συνέχεια όπως είχε πει ο πρώην υπουργός έκανε αντίγραφο της λίστας το οποίο παρέδωσε στον Ι. Διώτη που είχε αναλάβει επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Το πρωτότυπο της λίστας όπως είπε ο πρώην υπουργός δεν γνωρίζει που βρίσκεται. Το είχε δώσει για φύλαξη στο γραφείο του, αλλά χάθηκε.

Οι πληροφορίες πάντως ότι “λείπουν” από την πρωτότυπη λίστα τα στοιχεία για τα ονόματα που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό δεν αποδεικνύουν ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία ή τα ποσά που περιλαμβάνονται σε αυτούς. Δημιουργείται ωστόσο μείζον ζήτημα από τη στιγμή που ο ίδιος υπήρξε ο βασικός χειριστής της και ταυτόχρονα πολλά ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν στην αφαίρεση των στοιχείων αυτών.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, στο διαβιβαστικό έγγραφό τους δεν περιλαμβάνουν κανένα πόρισμα από τη σύγκριση, που έγινε στις λίστες. Σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.
http://www.newsit.gr/

Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου:
Επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες από την πλευρά του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου για την εμπλοκή του στην υπόθεση Λαγκαρντ. Πριν από λίγο επικοινώνησε μαζί του η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή η οποία μετέφερε την αντίδρασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm "Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία,μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;" είπε. Κατά την ίδια συζήτηση ο κ.Παπακωνσταντίνου παραδέχθηκε ότι στη λίστα υπάρχουν τα ονόματα δύο συγγενών του αλλά δεν γνωρίζει πώς αφαιρέθηκαν από την λίστα. 'Οπως είπε στην Κάτια Μακρή ο πρώην υπουργός πρόκειται για δύο εξαδέλφες του,κόρες του πρώην υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom