Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλεξε άγρια ο Εμίρης του Κατάρ στα γρανάζια της Ελληνικής γραφειοκρατίας!

Το σήριαλ της Οξιάς και το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ

Πριν από περίπου ένα χρόνο ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησάκι Οξιά(διαβάστε εδώ την ανάρτησή μας), που βρίσκεται απέναντι από την Αιτωλοακαρνανία και στη νοητή γραμμή μεταξύ Κεφαλονιάς και Αχαΐας. Η σχετική είδηση έκανε (και) το γύρο του Διαδικτύου, με την υποσημείωση ότι ο εμίρης αγόρασε το νησάκι για την κόρη του, όπως είχε αναφέρει τότε το thebest.gr.

Ωστόσο, οκτώ μήνες μετά, και όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Παρόν», ο εμίρης αγωνίζεται ακόμη να κατοχυρώσει το νησί που αγόρασε στο Ιόνιο, καθώς έμπλεξε για τα καλά στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Και να σημειωθεί ότι στον εν λόγω εμίρη θα πάει ο Αντώνης Σαμαράς στις αρχές του 2013 για… επενδύσεις. Τι θα του πει, όμως, ο εμίρης για την περιπέτεια του;

Η ιστορία, με δυο λόγια, έχει ως εξής. Όταν ο εμίρης αγόρασε το νησί, όπως ήταν υποχρεωμένος, ξεκίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να προχωρήσει στην αξιοποίησή του. Πού να ήξερε, όμως, πού θα έμπλεκε.

Ο εμίρης απευθύνθηκε αρχικά στο Δασαρχείο Κεφαλονιάς, όπου υπάγεται η περιοχή και ζήτησε να λάβει τις αναγκαίες εγκρίσεις. Πέρασαν, όμως, οκτώ μήνες για να απαντήσει ο δασάρχης στο αίτημα του εμίρη αρνητικά με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει μέσο!

Τότε, ο εμίρης του έστειλε το προσωπικό ελικόπτερο του για να τον μεταφέρει (τον δασάρχη) στην Οξιά!

Όμως ο εμίρης «κουφάθηκε», αφού παρότι έστειλε μέχρι και το ελικόπτερο του για να γίνει το… αυτονόητο, άκουσε τον εκπρόσωπο του Δασαρχείου να του λέει ότι δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η έκθεση για να προχωρήσει σε έκδοση των αδειών που χρειάζονται από τα αρμόδια υπουργεία!

Αλλά η περιπέτεια του εμίρη δεν τελειώνει εδώ, αφού μια βεβαίωση που απαιτείται από το υπουργείο Άμυνας καθυστερεί κι αυτή οκτώ μήνες!

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται στις αρχές του νέου χρόνου να επισκεφθεί το Κατάρ σε μια προσπάθεια να προσελκύσει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πώς θα πείσει, όμως, τον εμίρη του Κατάρ να έλθει να επενδύσει στην Ελλάδα όταν αυτός τραβιέται ακόμη με το ελληνικό Δημόσιο για το νησί που αγόρασε;

www.thebest.gr
http://www.agrinionews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom