Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ! Και δεύτερη επώνυμη συγκλονιστική επιστολή στο γραφείο του ΥΕΘΑ από Αντιναύαρχο!

Tο κύμα οργής και αγανάκτησης στους στρατιωτικούς εν ενεργεία και αποστράτους μεγαλώνει, με τους δεύτερους να εκφράζουν πιο άνετα την ένταση που υπάρχει. Σε συνέχεια της “ευχής” του Αρχιπλοιάρχου προς το πρωθυπουργικό και υπουργικό γραφείο ένας Αντιναύαρχος ε.α δίνει συνέχεια προσπαθώντας να δώσει στους παραλήπτες της “ευχής” να καταλάβουν γιατί δεν πρέπει να εκπλήσσονται. 

Ο Αντιναύαρχος Π.Ν Κωστής Γκορτζής γράφει:

“Στάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΕΘΑ:

Κύριοι διαχειριστές της υπουργικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης,
παρακαλώ διαβιβάστε στον κ.Υπουργό τα εξής:

Πρόσφατα απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν. διαμαρτυρήθηκε για την ταπείνωση και εξαθλίωση των απόστρατων με τρόπο που υπερβαίνει τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού των θεσμών με την προτροπή «να πάτε να γ…….»…

Μπορεί ο κ.Υπουργός να εξεπλάγη από την «απρέπεια», όπως εξεπλάγησαν φαντάζομαι πολλοί «καθώς πρέπει» θεσμικοί άρχοντες. 
Θα ήταν και για εμάς έκπληξη, τους γνωρίζοντες τον συγκεκριμένο αξιωματικό για την ευπρέπεια, ακεραιότητα, φιλοτιμία και συμπεριφορά ευπατρίδη καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του.

Αλλά δεν είναι.


Εμείς οι αξιωματικοί, μια ζωή μάθαμε να διατελούμε σε σχετική άνεση έως ευπρεπή στέρηση. Δεν μάθαμε στα πολλά και χλιδάτα, δεν ξέραμε τον όρο «υπερωρία», δεν είχαμε διανοηθεί να «απεργήσουμε», ή να «απέχουμε» όπως οι Δικαστικοί που βαφτίζουν το κρέας ψάρι για να διατηρήσουν τα παχυλά κεκτημένα.

Υπομείναμε τη μεταπολιτευτική υστερία εναντίον μας και τη συνεχή ηθική μας απαξίωση ως ο μόνος δήθεν κλάδος υπεύθυνος για τη Χούντα. Υστερία κατευθυνόμενη από το σύνολο του πολιτικού κόσμου που και γνώστης των πραξικοπηματικών σχεδίων ήταν, και όλως τυχαίως επιβίωσε της χούντας…, και γνώστης της εμπλοκής στην χούντα παραγόντων από όλες τις θεσμικές λειτουργίες του κράτους. Δικαστικοί, παπάδες, πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι…, αλλά μόνο εμείς οι στρατιωτικοί κουβαλάμε τον σταυρό της χούντας αν και οι διωχθέντες από αυτή στρατιωτικοί ήταν πολλοί περισσότεροι συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη θεσμική τάξη.
Υπομείναμε τα αρχικά Μνημόνια με την κατανόηση της ανάγκης της πατρίδας για οικονομία και συμμάζεμα των του οίκου της. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε εμείς οι κλέφτες. Ούτε τα φάγαμε μαζί. Ούτε τυφλοί και κουφοί είμαστε για να μη βλέπουμε την διαχρονική επιδρομή στα χρήματά μας από μεγαλοπαράγοντες και διαπλεκόμενους.  Τα πολλαπλά έξωθεν «βοηθήματα» τρισεκατομμυρίων στην μεταπολεμική Ελλάδα δεν σπαταλήθηκαν στους μισθούς των πολλών. Στις τσέπες λίγων κατέληξαν. Για να τους ξαναπληρώσουμε τώρα… στερούμενοι της σύνταξής μας και των μερισμάτων για τα οποία καταβάλαμε τις προβλεπόμενες ειφορές. Που ληστεύετε απροκάλυπτα.

Σήμερα, η «ευπρεπής στέρηση» φαντάζει πολυτέλειαΚαι θα υπομέναμε σιωπηλοί και την εξουθενωτική και αναξιοπρεπή νέα κατάσταση αν βλέπαμε ότι αυτή αφορά στο σύνολο των λειτουργών του κράτους και των πολιτών. Όσο αυτό δεν γίνεται, όσο εσείς πρώτα πρώτα οι πολιτικοί ηγέτες δεν «μορφώνετε με το παράδειγμα», είναι φανερό ότι μας θεωρείτε «κορόιδα» και, για να μη κρυβόμαστε πια πίσω από τη βολεύουσα εσάς ευπρέπεια,  μαλάκες. Μην εκπλήσσεστε λοιπόν από την απρέπεια των λόγων.
Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι δεν είμαστε. Και θα κάνουμε το παν, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που επιβάλλει/επιτρέπει το Σύνταγμα της χώρας για να το καταλάβετε.


Θα μπορούσατε ίσως να το καταλάβετε και μόνος σας αν προσπαθούσατε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που εσείς θέτετε σε μας απέναντι στο ληστρικό κράτος, (και μόνο αυτές, όχι και τις οικογενειακές) με την μηνιαία σύνταξη αντιστρόφως ανάλογη του βαρύγδουπου τίτλου του Αντιναυάρχου… Δεν σας προτείνω κάποιου άλλου βαθμού γιατί μπορεί να στρέψετε το άρτι επιδοθέν σε εσάς ξιφίδιο του Εύελπι στον εαυτό σας...

Δυστυχώς χωρίς εκτίμηση κι εγώ
Κωστής Γκορτζής
Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α.  

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom