Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Βόλο

Αστυνομικοί τα είχαν κάνει πλακάκια με έμπορους ναρκωτικών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση του γιγαντιαίου κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Βόλο και στο οποίο συμμετείχαν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί!

Ανάμεσά τους διοικητής του τμήματος δίωξης Ναρκωτικών του Βόλου και δύο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στη διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης κι ο άλλος στο τμήμα Ασφάλειας Αγρινίου. Είναι οι τρεις από τους συνολικά 28 που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση.

Ο υπερσύγχρονος κοριός της ΕΥΠ αποκάλυψε τα ίχνη της οργάνωσης. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται πριν από 10 μήνες.

Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, υποσχόμενοι άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πέραν από τον διοικητή της δίωξης Ναρκωτικών Βόλου (αστυνόμος β') και τους δύο αρχιφύλακες, στο κύκλωμα εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία.

Βασικοί πρωταγωνιστές τού κυκλώματος ήταν Αλβανοί υπήκοοι, οι οποίοι προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών (χασίς και ηρωίνη) από την πατρίδα τους και άλλες χώρες των Βαλκανίων, και τις διακινούσαν σε ελληνικές πιάτσες. Ως μέλη της φέρονται ακόμη αθίγγανοι από τον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου γινόταν εκτεταμένη διακίνηση των ναρκωτικών.

Σε εφόδους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε σπίτια των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και το Αγρίνιο, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ και μικροποσότητες χασίς και ηρωίνης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το κύκλωμα διατηρούσε αποθηκευτικό χώρο που χρησιμοποιείτο ως κρύπτη (καβάντζα) ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom