Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Έπεσε «ξύλο» στη Μητρόπολη Ναυπάκτου...


Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου κύριο Ιερόθεο να απολογηθεί  διότι, παρά την απαγόρευση της  Ιεράς Συνόδου , Ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως  Ναυπάκτου.
Στις 3:30μ.μ. παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί.
Μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκανκαι τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο  Ναυπάκτου,φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος  από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός.
Φωνές ακουγόντουσαν σε όλη την Ναύπακτο ρυθμικά λέγοντας ΑΝΑΞΙΟΣ.
Τα αίματα άναψαν όταν εμφανίστηκε ο πατήρ Θεμιστοκλής και ο πατήρ Καλλίνικος, δεξί χέρι του Μητροπολίτου Ναυπάκτου.
Το πλήθος άρπαξε από τα γένια τον π. Θεμιστοκλή πετώντας τον στο έδαφος.
Ο δε Ιερομόναχος Καλλίνικος πρόλαβε και τράπηκε σε φυγή.
Ειδοποιήθηκαν Αστυνομικές δυνάμεις από το Αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου και με ενισχύσεις από την αστυνομία Μεσολογγίου για να προστατέψουν τον Μητροπολίτη και τους κληρικούς που έχει φέρει μαζί του.
Αυτήν τη στιγμή  πληροφορίες που λαμβάνουμε μας αναφέρουν ότι, δε θα αφήσουν να λειτουργήσει ξανά ο Μητροπολίτης  μόνο με τα ΜΑΤ και ......την Αστυνομία θα μπορεί να λειτουργεί, λένε οι πιστοί κάτοικοι της Ναυπάκτου.

Δυστυχώς Γεγονότα που βιώσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες στη Μητρόπολη Λαρίσης και Μητρόπολη Αττικής, αναβιώνουν τώρα στην Ναύπακτο.

Οι κάτοικοι λένε ότι, ο Μητροπολίτης προκαλεί   το λαό με τα όσα κάνει εις βάρος  της Μονής  Μεταμορφώσεως  ,οι λύσεις όπως μας ενημερώνουν οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι δύο ή να αλλάξει τακτική ή να παραιτηθεί από την Μητρόπολη Ναυπάκτου και να πάει σε άλλη Μητρόπολη, εάν βέβαια τον δέχονται αλλού. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.




 Από  
NEWS PRESS AGRINIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom