Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη για την απάτη στον ΕΟΤ: Την τελευταία στιγμή αποφύγαμε την υπεξαίρεση – Καραχάλιος στο: Θέλουν να με εξοντώσουν πολιτικά


- Τι απαντά το υπουργείο Τουρισμού για την υπόθεση απάτης στον ΕΟΤ 
- 147.600€ προσπάθησε να «αρπάξει» από τον Οργανισμό ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΕΟΤ 
- Είμαι θύμα απάτης, θέλουν να με καταστρέψουν πολιτικά «απαντά» ο Νίκος Καραχάλιος 
- Έδωσε το μεσημέρι εξηγήσεις στην αστυνομία - Για ολιγόλεπτη φιλική συζήτηση μιλά το περιβάλλον του
- ΕΔΕ για το πως μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ βρέθηκε στα χέρια του 39χρονου συλληφθέντα
- Την Παρασκευή απολογούνται οι πέντε συλληφθέντες 

Για προσπάθεια υπεξαίρεσης από τα ταμεία του ΕΟΤ, η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, μιλά ξεκάθαρα το υπουργείο Τουρισμού, στην πρώτη αντίδραση μετά τις αποκαλύψεις για την απάτη μαμούθ εις βάρος του Οργανισμού.

Οι κύκλοι του υπουργείου τόνιζαν ότι όλα θα πρέπει άμεσα να διαλευκανθούν και να έρθουν στο φως. «Το χτύπημα της διαφθοράς αποτελεί κύριο μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΟΤ και για τον λόγο αυτόν γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειας προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωναν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος, εμφανίστηκε και έδωσε εξηγήσεις στην αστυνομία. Το περιβάλλον του διέρρευσε ότι ο πρώην  γγ του Οργανισμού είχε μια ολιγόλεπτη και φιλική συζήτηση με τους αστυνομικούς και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο κ. Καραχάλιος θεωρεί πως το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση για να πληγεί ο ίδιος πολιτικά. Αυτό τόνισαν και κύκλοι του περιβάλλοντός του μιλώντας στο NewsIt.

Κεφαλογιάννη: Όλα στον εισαγγελέα, τώρα

Αυτή ήταν η εντολή της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Πάνος Λειβαδάς. Η υπουργός ενημερώθηκε αμέσως μόλις η ΤτΕ ενημέρωσε τον Οργανισμό για το ποσό που ήθελε να εισπράξει η 29χρονη κατηγορούμενη μέσω επιταγής του ΕΟΤ.

Το υπουργείο απευθύνθηκε στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου και στη συνέχεια κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθεί το πως το μπλοκ των επιταγών, από τις οικονομικές υπηρεσίες, βρέθηκε στα χέρια του πρώην Ειδικού Συμβούλου και πλέον κατηγορούμενου.

Ο κ. Λειβαδάς διευκρινίζει ότι ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες δεν υπάρχει κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον ΕΟΤ. Και τονίζει πως «οι υπηρεσίες μας θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά».

Το χρονικό... 
Η υπόθεση ήρθε στο φως ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν πέντε άτομα που επιχείρησαν να εισπράξουν 147.600 ευρώ μέσω πλαστού τιμολογίου και επιταγής του Οργανισμού, η γνησιότητα της οποίας δεν έχει διευκρινιστεί.

Το διήμερο που προηγήθηκε συνελήφθησαν: ο 39χρονος πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ Κώστας Βασιλάκος, ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών, μέτοχοι εταιρείας, και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας.

Ο 39χρονος αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε στην αστυνομία ή στον εισαγγελέα, τονίζοντας πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στον ανακριτή, όπου θα οδηγηθεί την Παρασκευή, μαζί με τους συγκατηγορούμενούς του.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργηματικής φύσεως αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην ειδικού συμβούλου του ΕΟΤ για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώην ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση, ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.

Όταν όμως η 29χρονη πήγε, το μεσημέρι της Παρασκευής 21.12 στην Τράπεζα της Ελλάδας για να εισπράξει το ποσό, η ταμίας ζήτησε –ως είθισται- διευκρινίσεις από τον ΕΟΤ και ο Οργανισμός της ζήτησε να «μπλοκάρει» τη συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom