Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ποινικές διώξεις και συλλήψεις για μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΤ - Μεταξύ των συλληφθέντων και πρώην ειδικός σύμβουλος



- Προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ
- Μεταξύ των συλληφθέντων και ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου
- Αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία
- Αναζητείται ο Ν. Καραχάλιος για να δώσει εξηγήσεις

Απάτη-σκάνδαλο σε βάρος του ΕΟΤ ήρθε στο φως! Συνελήφθη ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου, και τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία. Αναζητείται και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για την υπόθεση.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή (ελέγχεται η γνησιότητα) του κ. Καραχάλιου, για ξενοδοχείο της Σύρου, χωρίς να υπάρχει οφειλή του οργανισμού. Σύμφωνα με την αστυνομία ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, που είχε πάρει από τους ταμίες. Το σώμα της συγκεκριμένης επιταγής είναι γνήσιο και είχε κοπεί στις 17 Δεκεμβρίου από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών και μάλιστα η τελευταία σελίδα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αργοπορούσε η διαδικασία διασταύρωσης της οφειλής, γνησιότητας της υπογραφής και τυχόν αξίωσης της εταιρείας για λογαριασμό της οποίας είχε κοπεί.

Όλα ξεκινούν την περασμένη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, ένα εικοσιτετράωρο δηλαδή αφότου είχε υποβάλει την παραίτηση του ο κ. Καραχάλιος, όταν μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, ώρα που το κατάστημα έκλεινε, με επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ. Το «ξενοδοχείο της Σύρου» είχε οπισθογραφημένη την επιταγή για την είσπραξή της από την κοπέλα. Η υπάλληλος κατά τη συνήθη επιβεβαίωση επικοινώνησε με τον ΕΟΤ, υπεύθυνοι του οποίου της είπαν «υπάρχει πρόβλημα» και να κρατήσει το σώμα της επιταγής. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς κατευθύνθηκε στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.

Εξαιτίας της εμπλοκής δημοσίων υπαλλήλων την υπόθεση ανέλαβαν στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Κλιμάκιο αστυνομικών αναζήτησε την συγκεκριμένη κοπέλα, ταξίδευσε έως τη Σύρο, πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, υπεύθυνοι του οποίου είπαν πως δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η μητέρα της και τελικώς, χθες, και την ίδια. Εκείνη είπε ότι την επιταγή της την έδωσε ένας φίλος της, ο οποίος και εκείνος εντοπίστηκε, με τους αστυνομικούς να φθάνουν τελικά σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ κ. Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του οργανισμού, και να αναζητήσει «αεριτζίδικες» εταιρείες προκειμένου να κόψουν επιταγές σε αυτές αλλά να προσποριστούν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε, πως για αυτή την «υπηρεσία» του θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον κ. Καραχάλιο προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως μακροσκοπικά η υπογραφή της συγκεκριμένης επιταγής που φέρεται να είναι του κ. Καραχάλιου, μοιάζει πλαστογραφημένη κάτι που θα πιστοποιηθεί πλήρως στα εγκληματολογικά εργαστήρια μετά από γραφολογική εξέταση με την γνήσια.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και πήρα προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

2 σχόλια:

iordanis είπε...

Ε ρε γλέντια που κάνουν αυτοί και εμείς κοντεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας γιατί δεν πληρώσαμε το χαράτσι.

zeidoron dtsoukas είπε...

Δυστυχώς φίλε μου αυτή είναι η αλήθεια αλλά και ο στόχος τους!

Read more: Go to TOP and Bottom