Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Deutche Welle: «Τα θλιβερά Χριστούγεννα της Ελλάδας»


Με τον τίτλο «Θλιβερά Χριστούγεννα στην Ελλάδα», το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutche Welle αποτυπώνει μέσω ενός εκτενέστατου ρεπορτάζ την όχι και τόσο χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της χώρας μας.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για τα άδεια καταστήματα, την πανωλεθρία της κρίσης αλλά και για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις της Ελλάδας με τα κάλαντα τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, οι χαρούμενοι στολισμοί, το καλό φαγητό και τα δώρα προς τα παιδιά αποτελούν σημαντικό κομμάτι των παραδοσιακών Χριστουγέννων στην Ελλάδα. Αλλά τίποτα πια δεν είναι το ίδιο, καθώς η Ελλάδα βιώνει όσο πότε άλλοτε την οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή συνεχίζει να γεννά μια πανωλεθρία.
«Φέτος τα έχουμε ξεχάσει τα Χριστούγεννα» δηλώνει στη Deutche Well μια άνεργη Αθηναία και συνεχίζει λέγοντας «Είμαι άνεργη, η σύνταξη του συζύγου μου έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και φέτος δεν είμαστε σε θέση να αγοράσουμε δώρα ούτε για τα εγγόνια μας». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αγοραστική κίνηση της Αθήνας «Ο κεντρικότερος πεζόδρομος στην πλατεία Συντάγματος σφύζει από κόσμο. Οι βιτρίνες τους είναι πράγματι εντυπωσιακές.  Ωστόσο τα μαγαζιά παραμένουν άδεια. Παρά τις καλές τιμές και τις επιγραφές στα καταστήματα που διατυμπανίζουν την ελληνική προέλευση των προϊόντων τα καταστήματα δεν έχουν κίνηση»
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται επίσης δηλώσεις από καταστηματάρχες «Ο κόσμος έρχεται και μας λέει: Πράγματι μας αρέσουν όσα διαθέτει το κατάστημά σας, αλλά οι συντάξεις και οι μισθοί μας έχουν περικοπεί. Έχετε δώρα των... 5 ή 10 ευρώ;» τονίζει από την πλευρά του Αθηναίος καταστηματάρχης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom