Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Δέρνουν και στην Κύπρο για το μνημόνιο!


Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την είσοδο της Κυπριακής Βουλής μεταξύ πολυτέκνων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων, όταν οι πολύτεκνοι οι οποίοι από το πρωί πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του νομοθετικού σώματος, επιχείρησαν να σπάσουν τη γυάλινη πόρτα της κεντρικής εισόδου και να εισέλθουν στο κτίριο, όπου πραγματοποιείται συνεδρία της Ολομέλειας για ψήφιση μνημονιακών νομοσχεδίων. 
Τα επεισόδια σημειώθηκαν ακριβώς μετά που τριμελής αντιπροσωπεία των πολυτέκνων εξήλθε από τη Βουλή, όπου είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου.

Ση συνάντηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο των πολυτέκνων, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στην αντιπροσωπεία ότι θα μεταφέρει τις θέσεις της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων στους αρχηγούς των κομμάτων. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Πολυτέκνων, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής όπως εξαιρεθεί από τα μέτρα τουλάχιστον το επίδομα μάνας, διότι όπως είπε για τα νομοσχέδια τα οποία σήμερα θα ψηφιστούν από τη Βουλή «δεν υπάρχει επιστροφή».

Οι διαδηλωτές έσπασαν γλάστρες και πέταξαν αυγά στην πόρτα της κεντρικής εισόδου της Βουλής. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες ενισχύθηκαν από το πρωί, όταν είχαν συγκεντρωθεί οι πολύτεκνοι έξω από τη Βουλή, κατάφεραν να τους απωθήσουν. 

Κατά τα επεισόδια λιποθύμησε μια γυναίκα διαδηλωτής. Κλήθηκε προσωπικό από τα εξωτερικά ιατρεία του παλιού νοσοκομείου για να της προσφέρει τις Πρώτες Βοήθειες.

Ομάδα των πολυτέκνων που διαδηλώνουν έξω από τη Βουλή ξεκίνησε στο μεταξύ πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας. 

Εξω από το κτίριο της Βουλής έφθασαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, που είχαν συγκεντρωθεί αρχικά έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Επί τόπου ο Αρχηγός της Αστυνομίας
Λίγο πριν από τις 11 το πρωί μετέβη στο κτίριο της Βουλής ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου, όπου παρακάθισε σε σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Αναχωρώντας συνομίλισε με συγκεντρωθέντες.

Πορείες προς την Βουλή πραγματοποιούν επίσης οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ και η ΕΔΟΝ.

Συνάντηση αντιπροσωπεία της ΔΕΟΚ με Γ.Ομήρου
Στο μεταξύ, εντός Κοινοβουλίου βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΔΕΟΚ, η οποία επέδωσε υπομνήματα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΔΕΟΚ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, διαβεβαίωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμερίζεται την αγωνία και την έγνοια του κυπριακού λαού και των Κυπρίων εργαζομένων να διαφυλαχθεί ο οικονομικός ιστός και η κοινωνική συνοχή, μέσα στα δυσμενή δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία. 

Ο κ. Ομήρου είπε επίσης ότι η συνομολόγηση του Μνημονίου δεν πρέπει να σημαίνει εξουθένωση είτε των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού είτε των Κυπρίων εργαζομένων. 

"Πρέπει, όχι άκριτα και ασυλλόγιστα, να δημιουργηθούν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης μεν, όχι όμως από την άλλη να είναι τόσο εξουθενωτικά που να αποσυνθέσουν και να αποσυνδέσουν τους δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης που χαρακτήριζαν διαχρονικά την κυπριακή οικονομία", πρόσθεσε.

Ευχαρίστησε, τέλος, την ΔΕΟΚ για την πρωτοβουλία της και εξέφρασε τη συμπαράσταση του προς τα αιτήματα και τις θέσεις που περιέχονται στα υπομνήματα.
http://www.philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: