Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Από την κινητοποίηση για το μητροπολιτικό πάρκο στου Γουδί


Με πληροφορίες από το rproject.gr
Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και πορεία της επιτροπής αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδί από το ΜΕΤΡΟ της Πανόρμου στο ΥΠΕΚΑ.
Δεκάδες κάτοικοι των αμπελοκήπων και του Ζωγράφου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Παρά τον άστατο καιρό στη σύντομη συγκέντρωση που προηγήθηκε της πορείας άνοιγμα έκανε ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων και μέλος της γραμματείας της επιτροπής αγώνα, Μιχάλης Ζωίδης.
Χαιρετισμό απηύθυναν αντιπρόσωπος των οικολόγων πράσινων, της ανοικτής πόλης και της λαϊκής συσπείρωσης 7ουδιαμερίσματος του δήμου Αθηναίων και από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ζωγράφου.
Η διαδρομή μέσω της Πανόρμου σύντομη μέχρι το ΥΠΕΚΑ όπου τους υποδέχθηκε δυσανάλογα ισχυρή αστυνομική δύναμη. Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν
  • Ο λαός απαιτεί πάρκο τώρα στο Γουδί
  • Πάρκο τώρα μητροπολιτικό – ελεύθερο δημόσιο και κοινωνικό
  • Ελεύθεροι χώροι ανάσα για την πόλη
  • Τα μπάντιμτον μας έφτασαν στη χρεοκοπία – τις  μίζες και τα κέρδη τους πληρώνει η κοινωνία
DSC00234
Η επιτροπή συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, όπου φυσικά δε δεσμεύτηκε σε τίποτα, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μητροπολιτικό πάρκο.
Άποψη μας είναι πώς τέτοιες πορείες περισσότερο απογοητεύουν παρά προσφέρουν. Οι ελεύθεροι χώροι διεκδικούνται και κερδίζονται τόσο με ακτιβισμούς όσο και με δράσεις στους ίδιους τους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom