Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Τα πρόσωπα - «κλειδιά» στην εξαφάνιση του Μπάμπη (βίντεο)

«Ο Μπάμπης έκανε και άλλες δουλειές», λέει συγγενής του κρεοπώλη

Τα κενά, οι ασάφειες και οι αντιφάσεις προβληματίζουν, την ώρα που τα στοιχεία της μυστηριώδους υπόθεσης αυξάνονται, χωρίς για την ώρα να λύνουν τον γρίφο της εξαφάνισης.

Τα πρόσωπα «κλειδιά» μαζί με τον αγνοούμενο Μπάμπη είναι πέντε. Ο 50χρονος κρεοπώλης που βρίσκεται διαρκώς στο κάδρο της μεγάλης έρευνας, ο 36χρονος φίλος του που παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στην αστυνομία και η σύζυγός του, μαζί με έναν 35χρονο άντρα, που φιλοξένησε τον κρεοπώλη στην ορεινή Ναυπακτία, λίγες ώρες από τη νύχτα που χάθηκαν τα ίχνη του 31χρονου.

Όλοι τους έχουν δεχθεί ερωτήσεις για τη δραματική υπόθεση, με τους αστυνομικούς να αξιολογούν τις απαντήσεις, σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία που κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους.

Μια σειρά από βασικά ερωτήματα όμως παραμένουν αναπάντητα και η αγωνία για τον αγνοούμενο βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο.

Ο 50χρονος κρεοπώλης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Μπάμπη ζωντανό. Επικαλείται ένα κενό μνήμης 50 λεπτών και έχει διαπιστωθεί πως διέγραψε μια σειρά από μηνύματα και συνομιλίες, τη μέρα της εξαφάνισης. Αν και είχε πει πως τον κάλεσε ο 31χρονος για να τον μεταφέρει στο σημείο που είχε ραντεβού για κυνήγι, διαπιστώθηκε πως συνέβη το αντίστροφο. Τηλεφώνησε εκείνος στον Μπάμπη και του ζήτησε να συναντηθούν. Κάτι που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Μετά την εξαφάνιση ο κρεοπώλης ανέφερε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του. Κάτι που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Aν και αρχικά δεν είχε αναφέρει ότι μίλησε με φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το έκανε, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν και ειπώθηκαν στις συνομιλίες.

Όπως διαπιστώθηκε ο κρεοπώλης είχε μαζί το κινητό του τηλέφωνο αν και έλεγε το αντίθετο αρχικά, ενώ τη νύχτα της εξαφάνισης, επέστρεψε σπίτι του και έφυγε ξανά με προορισμό ένα ψιλικατζίδικο, για να αγοράσει χαρτί υγείας όπως κατέγραψαν οι κάμερες.

Οι χρόνοι της εξαφάνισης και οι άκαρπες έρευνες

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Ο Μπάμπης τηλεφωνεί σε φίλο του και αναφέρει ότι θα πάει για κυνήγι με τον κρεοπώλη.

Στις 18:25 το απόγευμα ο κρεοπώλης καλεί τον Μπάμπη και οι δυο τους φιξάρουν το ραντεβού. Στις 20:36 το βράδυ, ο 50χρονος παραλαμβάνει τον Μπάμπη από σημείο κοντά στο σπίτι του, στον οικισμό του Αγίου Θωμά. 

4 λεπτά μετά, στις 20:40 ο Μπάμπης αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στην διασταύρωση των ΤΕΙ και ένα λεπτό αργότερα, το αυτοκίνητο του κρεοπώλη καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας με κατεύθυνση το Ευηνοχώρι. Σχεδόν μία ώρα μετά στις 21:36, καταγράφεται το όχημα του κρεοπώλη στον ίδιο δρόμο, με κατεύθυνση το Μεσολόγγι.

Για το κενό διάστημα των 50 λεπτών, ο κρεοπώλης ισχυρίζεται πως δεν θυμάται τι έκανε. Επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στην εξαφάνιση και μέχρι στιγμής, δεν έχει στοιχειοθετήθει κατηγορία σε βάρος του.

Την περασμένη Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, έδωσαν κατάθεση δύο άτομα από την παρέα που και εκείνα δεν έριξαν περισσότερο φως στο ομιχλώδες τοπίο. Ο 36χρονος φίλος του Μπάμπη κλήθηκε ξανά στην αστυνομία την περασμένη Δευτέρα και παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο. Διαπιστώθηκε πως είχε επικοινωνήσει με τον κρεοπώλη πριν και μετά την εξαφάνιση και πως είχε διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο μια σειρά από κλήσεις και μηνύματα.

Τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο δηλώνουν αθώα. Με τους συγγενείς του αγνοούμενου να θεωρούν πως ο δικός τους άνθρωπος έπεσε θύμα οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας, με φόντο τα χρήματα που ζητούσε να του επιστρέψει ο κρεοπώλης.

Το θρίλερ στο Μεσολόγγι εξελίσσεται και καθηλώνει. Με την υπόθεση να έχει μπει στην πιο κρίσιμη καμπή της και τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών, να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

https://www.megatv.com/

«Ο Μπάμπης έκανε και άλλες δουλειές», λέει συγγενής του κρεοπώλη

Συγγενής του 50χρονουν κρεοπώλη, οποίος βρίσκεται στο κέντρο των ερευνών για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

13 μέρες μετά την εξαφάνιση του νεαρού στο Μεσολόγγι, οι έρευνες παραμένουν άκαρπες, τα στοιχεία που ανακτούν και αξιολογούν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών πληθαίνουν, αλλά πουθενά για την ώρα δεν εντοπίζεται ένα ίχνος του 31χρονου Μπάμπη.

Στο κάδρο των ερευνών μπήκε ένας ακόμη πρόσωπο κομβικής σημασίας καθώς στίγμα του κινητού του βρέθηκε στο σημείο που είχε αφήσει ίχνη για τελευταία φορά ο 31χρονος.

Συγγενής του 50χρονουν κρεοπώλη μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Για τον μοναδικό λόγο που πήγε μέσα ο κύριος ήταν μόνο γιατί κράτησε ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο του, τίποτα άλλο. Οι αστυνομικοί είναι εδώ, καλά θα κάνετε να αφήσετε τους αστυνομικούς να κάνουν την δουλειά τους. Το μόνο που με ενδιαφέρει, ο άνθρωπος αυτός να μην ενοχληθεί από κανέναν. Να τελειώσουν οι έρευνες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Λένε ότι πήγε μέσα στο τμήμα ο άλλος του είπε ότι έκανε έτσι. Εγώ ξέρω έναν που βγήκε από εκεί μέσα και πήγε σε έναν ξάδερφο του και λέει: ‘’δεν το έκανε αυτός’’. Ήρθα ποτέ να το πω αυτό το πράγμα; Όχι. Εμείς αφήνουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της. Να πούμε ότι είναι καλά. Έχω μιλήσει και με αστυνομικούς και τέτοια οι περισσότεροι λένε ότι δεν το έκανε αυτός. Το παιδί ξέρουμε ότι έχει χαθεί. Το παιδί έκανε και άλλες δουλειές. Αυτός δεν περπατάει ποτέ και βρέθηκε στο δάσος. ‘’Που πήγες;’’, για περπάτημα (λέει). Που; Δεν περπάταγε ποτέ. Εγώ έχω ενημερώσει την αστυνομία γι’ αυτά που ξέρω και μέχρι εκεί».

«Ένα κυριότερο πρόβλημα. Πες πως εγώ σου χρωστάω λεφτά, λέμε ένα παράδειγμα. Και μου κάνεις εκβιασμό και τέτοια. Παίρνεις το όπλο εσύ και έρχομαι εγώ και σε παίρνω για να πάμε που; Θα σε έβαζα μέσα στο αυτοκίνητο εγώ; Εσύ τι λες; Εγώ δεν θα σε έβαζα πάντως. Να με απειλείς εσύ με το όπλο και να σε βάλω μέσα στο αυτοκίνητο για να σε πάω και βόλτα.

«Ο (σ.σ κρεοπώλης) έχει φτάσει σε σημείο που λέει « ε, τι άλλο να κάνω , πες μου εσύ τι άλλο να κάνω». Σε ερημική τοποθεσία τον άφησε. Ξέρετε ποιο είναι το σημείο; Στα 100 μέτρα από εκεί είναι τα πατρικά του παιδιού. Είπα στον (σ.σ κρεοπώλη): ‘’που τον άφησες (σ.σ κρεοπώλη);’’ λέει ‘’εκεί’’, ‘’ξέρεις’’ λέω ‘’ότι εκεί από κάτω είναι τα πατρικά του;’’, λέει ‘’όχι, δεν ξέρω τίποτα’’».

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom