Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Μια «γροθιά» το Αγρίνιο για το Πρωτοδικείο - Μεγάλη κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια (φωτο & βίντεo)


Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας, δημοτικών υπαλλήλων, εργαζομένων, συνταξιούχων και δημοτών που συμπαραστέκονται σε δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους άρχισε το πρωί της Τρίτης (30.1.24), έξω από το δικαστικό μέγαρο, στο Αγρίνιο, η μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στη διαφαινόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου.

Ανάμεσα στα πανό διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη υποβάθμιση της πόλης και αυτό του Παναιτωλικού. «Το Αγρίνιο δικαιούται πολλά περισσότερα απ’ όσα του έχετε στερήσει» αναγράφεται σε αυτό, παραπέμποντας και σε παλαιότερες «απώλειες» για την πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικές υπηρεσίες έκλεισαν από τις 9:30 ενώ για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής η Ένωση τους ζήτησε να υπάρξει στάση εργασίας από τις 10:00.

«Ανένδοτος αγώνας»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης, έχοντας στο πλευρό του το δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις αρχικές διαβεβαιώσεις περί λειτουργίας κεντρικού Πρωτοδικείου στο Αγρινίου οι οποίες στην πορεία διαφοροποιήθηκαν από τη στάση της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δημιουργώντας φόβους για υποβάθμιση. «Δεν τους εμπιστευόμεθα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικάκης και δεσμεύτηκε για «ανένδοτο αγώνα».

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου χαρακτήρισε αδιανόητο ένας πληθυσμός 160.000 κατοίκων να μεταβαίνει στο Μεσολόγγι και να εγκαταλείπονται κτηριακές εγκαταστάσεις, πρόσφατα ανακαινισμένες.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε ότι κάποιοι «κίνησαν νήματα» και αντέστρεψαν όσα διαπίστωσε η παγκόσμια τράπεζα για το δικαστικό χάρτη. Σε έντονο ύφος επανέλαβε ότι δεν μπορεί η ιστορικότητα ενός τόπου να καθορίζει το μέλλον της Δικαιοσύνης. 

Καλούνται οι πολιτικοί της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, είπε ο δήμαρχος και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η έκβαση του αγώνα θα είναι θετική.

Δείτε εικόνες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom