Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Λίστα με 20 εκτελεστές στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.


Μαχητές στον πόλεμο της Ουκρανίας με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη είναι τα πρόσωπα που εξετάζουν οι Αρχές για συμμετοχή στις δολοφονίες της Greek Mafia.

του ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ - ΠΗΓΗ: Realnews

Τα ονόματα 20 σκληρών κακοποιών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και φέρονται να έχουν πάρει μέρος στον άγριο πόλεμο που μαίνεται στην Greek Mafia, έχει στα χέρια της η Ασφάλεια Αττικής.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της Realnews, πρόκειται για άτομα άκρως επικίνδυνα, που χειρίζονται άριστα αρκετές κατηγορίες όπλων. Οι 20 εκτελεστές που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ιδιαίτερη απαξία για την ανθρώπινη ζωή, καθώς οι περισσότεροι έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, ακόμα και πολεμική εμπειρία, λαμβάνοντας μέρος στις ένοπλες συγκρούσεις στην Ουκρανία από το 2014 μέχρι και σήμερα. 

Ανάμεσα σε αυτούς θεωρείται ότι μπορεί να περιλαμβάνονται οι δολοφόνοι του Βαγγέλη Ζαμπούνη, αλλά και οι συνεργοί των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη. Εξάλλου, τα ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τους δολοφόνους των στελεχών της Greek Mafia αποκαλύπτουν πως οι δράστες είναι άρτια εκπαιδευμένοι εκτελεστές.

Στη δολοφονία Ζαμπούνη, για παράδειγμα, ο ένας από τους δράστες πυροβολεί με καλάσνικοφ που κρατά με το αριστερό του χέρι, ενώ στη συνέχεια πυροβολεί και με το δεξί. «Η ικανότητα να πυροβολεί κάποιος και με τα δύο χέρια δείχνει ότι έχει περάσει από συγκεκριμένη εκπαίδευση», αναφέρουν οι πηγές.

Οι εκτελεστές που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ. είναι ομογενείς από την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και το Ουζμπεκιστάν. Στην Ελλάδα, η βάση τους είναι η Θεσσαλονίκη. Εκεί, έχουν απλώσει έναν «αόρατο ιστό» κυριαρχίας σε παράνομες δραστηριότητες, αλλά και ένα δίχτυ προστασίας για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Αυτό τους επιτρέπει να δρουν σιωπηρά, καθώς, με τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνουν, είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, όπως και η παρακολούθησή τους, σύμφωνα με τις πηγές της «R». Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι οι εκτελεστές που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΕΛ.ΑΣ. δεν διστάζουν να πυροβολήσουν αδιακρίτως στην περίπτωση που πιστεύουν πως κινδυνεύουν.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα που ερευνούσαν τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και των δυο στενών συνεργατών του, του Βασίλη Ρουμπέτη και του Διονύση Μουζακίτη, κατάφεραν μέσα από συστηματική έρευνα όχι μόνο να χαρτογραφήσουν, αλλά και να ταυτοποιήσουν ίσως τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής ομάδας που έχει έδρα το Κίεβο, αναπτύσσοντας παράλληλα έντονη δραστηριότητα και στη χώρα μας. 

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, πολλοί από αυτούς έρχονται για μερικούς μήνες ή για λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η παρακολούθησή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς πάντα επιστρέφουν στην Ελλάδα με διαφορετικά στοιχεία, ενώ ποτέ δεν μένουν στο σπίτι όπου έμεναν κατά την τελευταία επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, φροντίζουν να αλλάζουν συνεχώς τηλεφωνικές συνδέσεις, όλες σε ονόματα «αχυρανθρώπων», ακόμα και συγγενών τους που έχουν αποβιώσει.

Στην Αττική έχουν στήσει «παραρτήματα» της ρωσόφωνης μαφίας, η οποία στη χώρα μας ασχολείται πρωτίστως με το εμπόριο λαθραίου καπνού και τσιγάρων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και στο εμπόριο λαθραίων καυσίμων. Οι δύο αυτές παράνομες δραστηριότητες τους έχουν οδηγήσει σε σύγκρουση με ηγετικά στελέχη της Greek Mafia.

Το DNA

Η αρχή για τη σύνταξη της λίστας των εκτελεστών της ρωσόφωνης μαφίας στη χώρα μας έγινε από την Ασφάλεια Αττικής όταν τα στελέχη της, ερευνώντας τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας το Πάσχα του 2022, ανακάλυψαν τη μοτοσικλέτα των εκτελεστών. Σε αυτήν εντοπίστηκε το γενετικό αποτύπωμα ενός ατόμου που δεν περιλαμβανόταν στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή δεν ήταν σεσημασμένος.

Η επομένη έκπληξη για τα έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά τη δολοφονία Σκαφτούρου και λίγες ημέρες έπειτα από τη δολοφονία των δυο στενών συνεργατών του κάτω από το σπίτι τους, στην περιοχή του Κορυδαλλού. Εναν μήνα πριν από τη δολοφονία Ρουμπέτη – Μουζακίτη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει στον Ασπρόπυργο ένα κλεμμένο όχημα, στο εσωτερικό του οποίου είχαν βρεθεί δύο κινητά τηλέφωνα. 

Κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο από τους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε γενετικό αποτύπωμα, το οποίο τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ταυτόσημο με το «ορφανό» DNA που είχε βρεθεί στη μοτοσικλέτα των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου. Αυτό το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στη μοτοσικλέτα αλλά και στο κλεμμένο όχημα παραμένει αταυτοποίητο, δηλαδή οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο στον οποίο ανήκει. 

Ωστόσο, το γεγονός ότι το ίδιο DNA βρέθηκε σε δύο διαφορετικά σημεία οδήγησε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τις έρευνες, με αποτέλεσμα την εξάρθρωση ενός σημαντικού κομματιού της ρωσόφωνης μαφίας και την εξιχνίαση της δολοφονίας των τριών στελεχών της Greek Mafia.

Ο ένας εκ των εκτελεστών των τριών συμβολαίων θανά- του ήδη βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας και μάλιστα έχει προφυλακιστεί, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τον νόμο της ομερτά, του κώδικα σιωπής μεταξύ των μελών της μαφίας. Σημειώνεται πως ο 39χρονος συλληφθείς δεν είπε το παραμικρό είτε στους αστυνομικούς είτε και ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή. 

Οι Αρχές, όμως, πιστεύουν πως στη λίστα των 20 επικίνδυνων εκτελεστών περιλαμβάνεται και το άτομο στο οποίο ανήκει το αταυτοποίητο DNA και που ήταν συνεργός του 39χρονου, τουλάχιστον στη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Για τον λόγο αυτόν, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ ενδέχεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Ιντερπόλ για την αναζήτηση συγκεκριμένων προσώπων σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Το Μαυροβούνιο

Ενα από τα στελέχη της ρωσόφωνης μαφίας, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας Αττικής, κρατείται στις φυλακές του Μαυροβουνίου, καθώς είχε συλληφθεί πριν από περίπου έναν χρόνο να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του βαρύ οπλισμό. 

Επρόκειτο για δύο υποπολυβόλα τύπου Scorpio και δύο πιστόλια των 9 χιλιοστών. Μαζί με τον 21χρονο Αλβανό, επέβαινε στο αυτοκίνητο και άλλο ένα άτομο, κατά πάσα πιθανότητα ομογενής από χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, το οποίο όμως, όταν τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί στο Μαυροβούνιο, πρόλαβε να διαφύγει από το όχημα και να εξαφανιστεί, εν αντιθέσει με τον συνεργό του, που βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια. 

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «R», όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ερευνούσαν τον ρόλο της ρωσόφωνης μαφίας στα συμβόλαια θανάτου ενημερώθηκαν για τη σύλληψη του 21χρονου, ζήτησαν άμεσα ενημέρωση από τις αστυνομικές Αρχές του Μαυροβουνίου, καθώς και οι ίδιοι είχαν πληροφορίες που έχρηζαν διασταύρωσης.

Όταν έλαβαν την ενημέρωση, τα έμπειρα στελέχη του Ανθρωποκτονιών κατάλαβαν ακριβώς τι προσπαθούσαν να κάνουν στο Μαυροβούνιο οι δύο μαφιόζοι. Κατά πάσα πιθανότητα, θα εκτελούσαν ένα διπλό συμβόλαιο θανάτου σε βάρος δύο Ελλήνων που διαμένουν μόνιμα στη συγκεκριμένη χώρα και ασχολούνται επίσης με τη λαθρεμπορία τσιγάρων και καπνού. Ο ένας, μάλιστα, κατά το παρελθόν είχε διατελέσει σημαίνον στέλεχος καπνοβιομηχανίας, η οποία όμως έχει κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο Έλληνες στο Μαυροβούνιο τα τελευταία χρόνια είχαν αναπτύξει στενή σχέση με τον Γιάννη Σκαφτούρο και συνεργάζονταν στον τομέα της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Αυτό φαίνεται πως το είχαν μάθει και τα στελέχη της ρωσόφωνης Μαφίας των «τσιγαράδων», που ήδη είχαν εκτελέσει τον επονομαζόμενο και «Θείο Τζο» στο εξοχικό του στη Βοιωτία, και πλέον όλα δείχνουν ότι κινούνταν με στόχο να «καθαρίσουν» ολόκληρο το δίκτυο που φέρεται να είχε στήσει στα Βαλκάνια η Greek Mafia.

Για τον λόγο αυτόν, ο 39χρονος που φέρεται ως αρχηγικό στέλεχος της ρωσόφωνης μαφίας και ήδη έχει προφυλακιστεί στη χώρα μας, κατηγορούμενος για τις τρεις εκτελέσεις, έστειλε τα πρωτοπαλίκαρά του στο Μαυροβούνιο «φορτωμένα» με όπλα, προκειμένου να εκτελέσουν άλλα δύο συμβόλαια θανάτου που έγραφαν τα ονόματα των δύο Ελλήνων, φερόμενων ως συνεργατών του Γιάννη Σκαφτούρου. 

Οι έρευνες θα συνεχιστούν σε πολλά επίπεδα, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι οι 20 εκτελεστές μπορεί να εμπλέκονται και σε πολλές άλλες δολοφονικές ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Δείτε εδώ και εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom