Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Συγκίνηση στην επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου που έπεσε στα Ίμια (φωτο & βίντεο)


Στην επιμνημόσυνη δέηση στον Πειραιά, στον ανδριάντα του αντιναυάρχου, Παναγιώτη Βλαχάκου, παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής κρίσης στα Ίμια.

Με ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter), ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση στον Πειραιά, στον ανδριάντα του αντιναυάρχου, Παναγιώτη Βλαχάκου, αναφέρει:

«Τιμήσαμε τη μνήμη του, μαζί με τη μνήμη του αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση Πολεμικού Ναυτικού και του πλοιάρχου Έκτορα Γιαλοψού Πολεμικού Ναυτικού, 28 χρόνια μετά τη νύχτα των Ιμίων».

«Έπεσαν και οι τρεις υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα της πατρίδας μας», καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στις 31 Ιανουαρίου 1996, κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων, ο Παναγιώτης Βλαχάκος μετέβη ως συγκυβερνήτης στην περιοχή των Ιμίων με ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 από τη φρεγάτα «Ναυαρίνο», μαζί με τον κυβερνήτη, Χριστόδουλο Καραθανάση και τον χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την κατάληψη της Μικρής Ίμιας από Τούρκους κομάντος.

Μετά την αναγνώριση και ενώ το ελικόπτερο ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη βάση του, κατέπεσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τόσο ο Βλαχάκος όσο και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες.

Μετά την ανάσυρση των σορών, διενεργήθηκε νεκροψία που κατέληξε στο πόρισμα πως ο θάνατος του Βλαχάκου ήταν ακαριαίος και επήλθε από κακώσεις, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Παράλληλα, τονίστηκε πως στις σορούς των τριών αξιωματικών δεν βρέθηκαν κακώσεις από έκρηξη, από ωστικό κύμα, ή από φλόγα, ενώ δεν βρέθηκαν ίχνη από βολίδες πυροβόλου όπλου.

Παρακολουθήστε βίντεο της ΕΡΤ για την κρίση των Ιμίων:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom