Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Απεργία στα ΕΑΣ ενάντια στις απολύσεις των εργολαβικών εργαζομένων (φωτο)


Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, καταγγέλλοντας την «πρακτική “φύγε εσύ, έλα εσύ”» και σημειώνοντας ότι αγωνίζονται για τη διασφάλιση της δουλειάς τους και της διαβίωσης των οικογενειών τους.

Όπως επισημαίνουν, τις κινητοποιήσεις τους στηρίζουν μεγάλος αριθμός πρωτοβάθμιων συνδικάτων, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα και καλούν το υπουργείο Εργασίας «να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση της επαίσχυντης τακτικής της Διοίκησης των ΕΑΣ που απολύει αναίτια, προκλητικά και εκδικητικά».

Τέλος, καταγγέλλουν την αναίτια παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης απέναντι στους εργαζόμενους της αμυντικής βιομηχανίας, σημειώνοντας ότι αυτό «μόνο αποκρουστικά μυαλά θα μπορούσαν να το έχουν σκεφτεί».

Απεργιακή Συγκέντρωση στα ΕΑΣ

Με σύνθημα οι απολύσεις δεν θα περάσουν και συλλογική καταδίκη της πρακτικής "φύγε εσύ, έλα εσύ" που ακολουθεί η Διοίκηση των ΕΑΣ, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι απεργούν πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης των ΕΑΣ (Ηλιουπόλεως 111).

Η αγωνία των εργαζομένων γίνεται μαζικός αγώνας για τη διασφάλιση της δουλειάς και της διαβίωσης των οικογενειών τους. Η αντίδραση στη λογική του "μαρτυρίου της σταγόνας" της κάθε επόμενης σύμβασης είναι ολομέτωπη. 

Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν μεγάλος αριθμός πρωτοβάθμιων συνδικάτων, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. 

Την παρουσία μεγάλης αστυνομικής δύναμης απέναντι σε εργάτες της αμυντικής βιομηχανίας μόνο αποκρουστικά μυαλά θα μπορούσαν να είχαν σκεφτεί... 

Καλούμε άμεσα το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση της επαίσχυντης τακτικής της Διοίκησης των ΕΑΣ που απολύει αναίτια, προκλητικά και εκδικητικά.

Οι εργαζόμενοι δεν θα λυγίσουν μέχρι την τελική τους δικαίωση.






Γραμματεία Τύπου  Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom