Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

«Φως στο Τούνελ»: Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το γρίφο της δολοφονίας του Μπάμπη στο Μεσολόγγι (βίντεο)


«Κλειδί» που ξεκλειδώνει το γρίφο του Μεσολογγίου και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το κίνητρο της άγριας δολοφονίας, φέρεται ότι είναι το κινητό του θύματος.

Από αυτό το κινητό έγινε έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο την ώρα που ο άτυχος Μπάμπης Κούτσικος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου κρεοπώλη. 

Ήταν 20 και 37 της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου. Η συνεδρία αυτή κράτησε και μετά την δολοφονία του νέου και έκλεισε έντεκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα.


Από τον όγκο των δεδομένων που καταναλώθηκε θα φανεί η διαδικτυακή εφαρμογή που χρησιμοποιούσε, όπως τόνισε στο Τούνελ ο Βασίλης Γεωργόπουλος, εγκληματολόγος ηλεκτρονικού εγκλήματος και εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων.

Μήπως το θύμα άνοιξε το κινητό για λόγους ασφαλείας και κάποιος άκουγε τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως δράστη;

Μήπως δράστης και θύμα μιλούσαν με κάποιο πρόσωπο που τους καθοδηγούσε;

Μήπως μέσω της εφαρμογής αυτής έκαναν αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων;

Η απάντηση σε αυτά τα καίρια ερωτήματα θα δοθεί από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και θα ανάψει όπως πιστεύεται το φως.

Σε σχετική ερώτηση της ανακρίτιας γιατι το θύμα έκανε έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο ενώ ήταν μαζί στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος απάντησε ότι δεν τον είδε να κρατά κινητό και δεν γνώριζε καν αν το είχε πάνω του!



Ο φερόμενος ως δράστης φρόντισε όπως πιστεύεται μετα την δολοφονία να εξαφανίσει την καραμπίνα του θύματος με την οποία τον σκότωσε αλλά και το κινητό του τηλέφωνο.

Το «Τούνελ» αποκάλυψε πως το τηλέφωνο που κρατούσε εκείνη την νύχτα ο κατηγορούμενος, ανήκει σε φίλο του που βρίσκεται εκτός Μεσολογγίου και δεν έχει κληθεί για κατάθεση.

Ο κρεοπώλης κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την νύχτα.

Βρίσκεται ήδη στον Κορυδαλλό και θα κληθεί σε δεύτερη απολογία μετά την ανεύρεση του πτώματος του άτυχου 30χρονου.

Οι Κρυμμένοι θησαυροί που η πολύπαθη περιοχή του  Μεσολογγίου φημίζεται ότι έχει, ξεσηκώνουν ομάδες σε ένα κυνήγι χωρίς όρια.

Στην περιοχή του κάμπου του Ευηνοχωρίου που εντοπίστηκε το πτώμα του Μπάμπη δεκαοχτώ μέρες μετά την εξαφάνισή του την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, είχε βρεθεί νεκρός σε αναζήτηση χρυσού πριν από χρόνια ο κτηνοτρόφος Βασίλης Δημαράς 33 χρόνων από το Κουτσοχέρι Μεσολογγίου.

Ο ίδιος είχε μιλήσει για ένα ραντεβού στο Ευηνοχώρι με κάποιον «παππού» και βρέθηκε πνιγμένος στο «ποτάμι του χρυσού», στον Εύηνο.

Τα σημειώματα που η μητέρα του βρήκε στο συρτάρι του και έδειξε στην Αγγελική Νικολούλη, μιλούσαν το πρώτο για εγκλήματα στον Εύηνο και το δεύτερο για έναν αστυνομικό και για χρηματικό ποσό που πιθανότατα του είχε δοθεί.

Την ίδια τύχη είχε και ο κτηνοτρόφος Κώστας Ζαχαρής 57 χρόνων από τον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του αδερφού του είχε δει τις παρανομίες αρχαιοκαπήλων στην περιοχή που έβοσκε τα πρόβατά του και του έκλεισαν το στόμα σε χείμαρρο που καταλήγει στον Εύηνο.

Και τις δύο υποθέσεις κανείς δεν ερεύνησε σε βάθος και οδηγήθηκαν στο αρχείο.

 

Μεσολόγγι… Οκτώβριος 2019: Η αποκάλυψη του «Τούνελ» για το θησαυρό και τα δυο θύματα…

Στην περιοχή που εντοπίστηκε νεκρός ο Βασίλης Δημαράς, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Καλυδώνας. Φύλακας του χώρου της αρχαίας πόλης, μίλησε για τις παρανομίες στην περιοχή από αρχαιοκάπηλους.

«Ξεκινούν να βρουν χρυσές λίρες και καταλήγουν σε αρχαία», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε πως επίδοξοι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να καταστρέψουν ακόμα και ιερούς ναούς μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους προκειμένου να βρουν θαμμένους θησαυρούς.

Μεσολόγγι - Οκτώβρης 2019: Η αποκάλυψη για το έγκλημα στο «ποτάμι του χρυσού»…

Ένας άνθρωπος που βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή και το ραντεβού που έφερε το θάνατο. Στην έρευνα που έκανε η εκπομπή για να βρει απαντήσεις εντόπισε τον πατέρα, την μητέρα, τον αδερφό, τον γαμπρό του Βασίλη Δημαρά στο Μεσολόγγι, αλλά και μάρτυρες που έδειξαν το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

«Έφτιαξε ένα μηχάνημα, που ο Βασίλης δεν τον ήξερε αυτό, κάπου το είδε και το έφτιαξε, για να ψάχνει για λεφτά. Μου έλεγε διάφορα, για σκαψίματα, για χασίσια, για αυτά που έβλεπε, γιατί ήταν και παιδί περίεργο», είπε ο πατέρας του.

Κάτοικοι του χωριού μίλησαν για όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

«Αυτό το βουνό Βαράσοβα, ξέρεις πόσα μυστικά έχει μέσα; Ξέρεις πόσα εκκλησάκια; Τι τερτίπια έχει εκεί μέσα; Εκεί λένε ότι υπάρχουν μυστικά μονοπάτια, μυστικές πύλες, πόσες εκκλησίες, ποιος να τα ξέρει αυτά τα πράγματα; Εκείνα τα χρόνια δεν πήγαιναν, ούτε σε τράπεζες, ούτε σε χρηματιστήρια. Μαζεύανε ότι είχαν σε χρυσό και τον έθαβαν. Πήγαιναν με κωδικούς που τους ήξεραν μόνο αυτοί».

Με την δολοφονία του Μπάμπη σε ένα διαφορετικό όπως πιστεύεται κυνήγι, οι συγγενείς των δύο άλλων θυμάτων ζητούν να ανοίξουν οι φάκελοι των υποθέσεων τους και να χυθεί άπλετο φως, αφού υπάρχουν κοινά στοιχεία.

Τι ήθελε να εξαφανίσει ο κρεοπώλης την μοιραία νύχτα;

Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε ξανά στο Μεσολόγγι,  για να ερευνήσει τις κινήσεις του κατηγορούμενου κρεοπώλη, το μοιραίο βράδυ. Οι συγγενείς του θύματος λένε πως το μόνο που τον απασχολούσε ήταν πως θα πάρει πίσω τις δεκαεπτά χιλιάδες που είχε δανείσει στον κρεοπώλη και για αυτό τον συνάντησε. Ο ίδιος βέβαια αντί για τα χρήματα, τον έστειλε στον θάνατο…

Ο φερόμενος ως δράστης μετά τον σχολαστικό καθαρισμό που έκανε στο σπίτι του, πέταξε τα σκουπίδια στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Στην συνέχεια ακολούθησε την διαδρομή προς την λιμνοθάλασσα.

Ήθελε να εξαφανίσει κινητό και καραμπίνα για αυτό  διάλεξε την συγκεκριμένη περιοχή που ερευνούσαν για μέρες αστυνομικοί και στρατός;

Η δημοσιογράφος της εκπομπής ακολούθησε την διαδρομή του, βρέθηκε στη γειτονιά του και συνομίλησε με τους ανθρώπους που τον έβλεπαν καθημερινά.


 

Το «κυνήγι» δυο μέρες πριν το φονικό…

Το ίδιο το θύμα είχε εκμυστηρευτεί στην μητέρα του πως δύο μέρες πριν είχε πάει με τον κρεοπώλη για κυνήγι στα Μούσουρα.

Με τον ιδιοκτήτη καφενείου του χωριού από όπου κατάγεται ο κρεοπώλης, επικοινώνησε το «Τούνελ».

Όπως αναφέρει δεν είχε δει τον κατηγορούμενο στο χωριό, τις ημέρες πριν γίνει το φονικό. Ο κρεοπώλης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καφενείου, δεν πήγαινε καθόλου στο χωριό και το σπίτι του ήταν κλειστό από τότε που πέθαναν οι γονείς του.

«Αν πήγαιναν στα βουνά για κυνήγι, δεν το γνώριζα».

Γνωστός του κρεοπώλη από τα Μούσουρα, μιλά στην εκπομπή.

«Πήγαιναν με τον ξάδερφό μου για κυνήγι και τους έβλεπα στο φέισμπουκ. Μάλιστα τον κάλεσε η Ασφάλεια για κατάθεση αλλά δεν ήξερε κάτι παραπάνω. Έχω σοκαριστεί λίγο. Ο ξάδερφός μου μου είπε ότι δεν μπορεί αυτό το άτομο, μόνο του, να έχει οργανώσει αυτό το έγκλημα».


 

Ο μάρτυρας της… σιωπής

Το «Τούνελ» επέμενε με έρευνα στο χωριό Μούσουρα, μήπως κάποιος είδε την παρέα των «κυνηγών», εκεί γύρω, δυο μέρες πριν το φονικό.

Εντόπισε κάποιον που είδε μια περίεργη κίνηση με τον κρεοπώλη και το θύμα αλλά έπεσε σε μάρτυρα σιωπής…

Έδειξε να μην θέλει να απαντήσει σε όσα γνωρίζει. Έκλεισε το τηλέφωνο στο δημοσιογράφο, μετά από μερικά λεπτά σιωπής.

Ο ρεπόρτερ τον ξανακάλεσε και ήρθε αντιμέτωπος με την ίδια συμπεριφορά…

«Εγώ είμαι η γυναίκα με τα μηνύματα…»

Το «Τούνελ» εντόπισε την γυναίκα στην οποία ο κρεοπώλης είχε στείλει μηνύματα την ημέρα της δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου.

Δήλωσε πως είχε μια τυπική φιλική επαφή με τον κατηγορούμενο και ότι όντως της έστειλε εκείνο το πρωί ένα μήνυμα και όχι περισσότερα, όπως έλεγαν.

«Το έστειλε το πρωί της Πέμπτης. Γνώριζε ότι είχα ένα θέμα με την υγεία μου και απλά μου έγραψε «τι κάνεις καμάρι μου; πως είσαι;   Κάτι τέτοιο…Ένα απλό μήνυμα. Δεν του απάντησα τίποτα…».

Όπως λέει στο Τούνελ δεν είχαν τόσο στενή φιλική επαφή.

«Μιλούσαμε μια φορά τον χρόνο και δεν βρισκόμασταν γιατί εγώ έμενα αλλού. Μου είχε πει ότι ήταν πεσμένη η δουλειά του και είχε πρόβλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τον Μπάμπη δεν τον γνώριζα», καταλήγει.



Η πυρίτιδα, τα φυσίγγια, ο συγκεντρωτήρας και τα ίχνη…

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με τον βαλλιστικό ερευνητή, Γιώργο Ραυτογιάννη, για να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Όπως ανέφερε είναι λογικό το ότι δεν ερεύνησαν τον κατηγορούμενο για ίχνη πυρίτιδας, οι αστυνομικοί, μιας και δεν παραμένουν, λόγω και της παρόδου του χρόνου, αλλά και του πλυσίματος, που επικαλέστηκαν.

«Αυτό που θα έπρεπε να εξεταστεί είναι η βολή που έγινε σε σχέση με το κυνηγετικό όπλο. Εκτιμώ ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε είναι αυτό του θύματος γιατί τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην τσέπη του είναι ίδιου τύπου με τον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο», τόνισε ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ένα άλλο στοιχείο είναι το σημείο που βρέθηκε το θύμα, γιατί κοντά εντοπίστηκε και ένας πλαστικός συγκεντρωτήρας που σημαίνει ότι εκεί έγινε ο πυροβολισμός.

Σε ερώτηση, στα πόσα μέτρα κάποιος θα μπορούσε να ακούσει τον πυροβολισμό, απάντησε: «Λόγω της μορφολογίας του εδάφους θεωρώ ότι ο ήχος από τον πυροβολισμό που ήταν 150 ντεσιμπέλ μπορεί να ακούστηκε σε απόσταση έως και 400 μέτρα».

Μιλάει ο τόπος του εγκλήματος

Η κάμερα του «Τούνελ» βρέθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης Κούτσικός, 18 μέρες μετά την εξαφάνισή του, μόλις πεντακόσια μέτρα από το εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε πυροβολημένος, με τα ρούχα που φορούσε το μοιραίο βράδυ χωρίς όμως να βρεθεί ούτε το τηλέφωνό του ούτε το όπλο του.

Στο σημείο αυτό μίλησε στην εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας.

«Ήταν πεσμένος μπρούμυτα ανάμεσα στις καλαμιές. Ο σκύλος τον βρήκε από την έντονη μυρωδιά που υπήρχε. Εγώ θεωρώ ότι όποιος το έκανε δύσκολα να το έκανε μόνος του σε αυτό το σημείο. Εδώ πρέπει να μεταφέρθηκε γιατί δεν υπήρξε πουθενά ούτε μια κηλίδα αίμα.»

Στα πλαίσια της επιτόπιας έρευνας που πραγματοποίησε η εκπομπή, δημοσιογράφος βρέθηκε  και στο παρατηρητήριο πουλιών, δώδεκα λεπτά από την πόλη του Μεσολογγίου. Εκεί βρέθηκε ο 50χρονος κατηγορούμενος μία μέρα πριν χαθούν τα ίχνη του Μπάμπη.



Το «Τούνελ» στην πρώτη εκπομπή της χρονιάς ερεύνησε την πολύκροτη υπόθεση του Μεσολογγίου με θύμα τον Μπάμπη Κούτσικο, 31 χρόνων και «κατηγορούμενο για την δολοφονία του» τον φίλο του κρεοπώλη.

Το θρίλερ ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης 4 Γενάρη. Ο Μπάμπης είχε βρεθεί στο Μεσολόγγι για τις διακοπές των Χριστουγέννων αφού εργαζόταν σε εταιρεία φωτοβολταικών στην Ιταλία. Εκείνη την νύχτα είχε ραντεβού με τον κρεοπώλη φίλο του για να πάνε για κυνήγι όπως είχε πει ο ίδιος.

Ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι τον μετέφερε μέχρι ενός σημείου και ότι εκεί τον άφησε. Είπε ότι ο ίδιος επέστρεψε στο Μεσολόγγι αλλά κάμερες ασφαλείας τον διέψευσαν.

Το πτώμα του Μπάμπη βρέθηκε την Δευτέρα 22 Ιανουάριου σε βαλτώδη περιοχή μετά από έρευνα της εθελοντικής ομάδας Annubis που έχουν στην διάθεσή τους ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο «Εκο».



Ανατριχίλα από την προφητεία της μάνας…

Η εκπομπή βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του θύματος και στο δωμάτιό του.  Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ  τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα είναι εδώ. Η μητέρα μου υποστηρίζει ότι λείπουν κάποια εννιάβολα. Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…», είχε πει στο «Τούνελ» αναστατωμένη.

Σημαντικά αποδείχτηκαν τα όσα ανέφερε στο «Τούνελ» η μητέρα του άτυχου νέου. Μίλησε για το τετράδιο και τις σημειώσεις που κρατούσε για τα δάνεια που έδινε.

Προφητική αποδείχτηκαν στα όσα είπε: «Πηγαίνω στα χωράφια και νομίζω πως θα δω το παιδί μου να μου λέει εδώ είμαι».

Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση ΕΔΩ

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom