Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Οι δικηγόροι του «Άλλου Ανθρώπου» στο Newpost - «Είναι ένα κακογραμμένο πόρισμα»

Ο κ. Πολυχρονόπουλος θα αποδοθεί «λευκός» μετά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας, τονίζουν μεταξύ άλλων

«Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα του «Άλλου Ανθρώπου», επιμένει ο δημιουργός της Κοινωνικής Κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Το πόρισμα όμως της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες αναφέρει ακριβώς το αντίθετο:

«Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω ( σ.σ Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, η μητέρα και ο γαμπρός του) χρησιμοποιούσαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα και συγκεκριμένα προσωπικούς τους τραπεζικούς και παικτικούς λογαριασμούς για να τοποθετήσουν, εκμεταλλευόμενοι το τραπεζικό απόρρητο, και να διακινήσουν μέσω αυτού, τα έσοδα από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα, τα οποία ανέμειξαν με άλλα περιουσιακά τους στοιχεία, τα ιδιοποιήθηκαν παρανόμως και τα χρησιμοποίησαν στις εν γένει οικονομικές δραστηριότητές τους σκοπεύοντας στη νομιμοποίησή τους.

Οι δικηγόροι του Κώστα Πολυχρονόπουλου Νίκος Αλεξανδρής και Αλέξανδρος Κατσιφός μιλούν στο Newpost για την υπόθεση

«Δεν υπάρχει καν κατηγορία. Δεν υπάρχει καν εξέταση από κάποιο αρμόδιο Εισαγγελέα. Ακούγεται και μου κάνει εντύπωση, για εγκληματικές οργανώσεις, για απάτες και διάφορα αδικήματα.

Στην Ελλάδα είναι πολύ συνηθισμένο να ακούμε κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι υπερβολή να σας πω ότι η απόδοση κατηγοριών περί εγκληματικής οργάνωσης στη χώρα μας, υπερβαίνει συνολικά την απόδοση κατηγοριών για εγκληματική οργάνωση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η ευκολία με την οποία χαρακτηρίζουμε κάτι σαν εγκληματική οργάνωση είναι πρωτοφανής στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να ευσταθήσει καμία τέτοια κατηγορία.

Ο κ.Πολυχρονόπουλος θα αποδοθεί «λευκός» μετά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας – η οποία τονίζω δεν έχει ξεκινήσει. Επιπλέον θα φανεί ότι διαχειρίζεται τα χρήματα του «Άλλου Ανθρώπου» και την ιδέα του «Άλλου Ανθρώπου» με παραδειγματικό τρόπο.

Το κακό όμως είναι ότι η κοινωνία, η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός και η ανθρωπιά πλήττονται. Αυτά ας προσπαθήσουμε να τα διαφυλάξουμε» τονίζει ο κ.Νίκος Αλεξανδρής.

Από την πλευρά του, ο κ.Αλέξανδρος Κατσιφός, κάνει λόγο για ένα κακογραμμένο πόρισμα: «Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και σήμερα γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για την υπόθεση, ακόμα και εμείς οι δικηγόροι. Ο κ.Πολυχρονόπουλος μέχρι και σήμερα δεν έχει κληθεί από κανέναν απολύτως, δεν έχει ερευνηθεί από κανέναν. Από καμία αρμόδια Αρχή, από κανέναν αρμόδιο φορέα. Δεν έχει παράσχει στοιχεία, δεν έχει παράσχει τίποτα.

Αυτό το πόρισμα που έρχεται ως καταπέλτης, ξαφνικά ως κεραυνός εν αιθρία, αιφνιδίασε και εμάς. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς αφορά. Εγώ θα πω ότι είναι ένα κακογραμμένο πόρισμα, το οποίο όσες φορές και αν προσπάθησα να το διαβάσω, να καταλάβω εγώ τι εννοεί δεν μπόρεσα να καταλάβω.

Ποιες είναι οι κατηγορίες, τι εννοεί, τι του αποδίδουνε…

Μιλώντας με τον ίδιο τον κ. Πολυχρονόπουλο, έχει ακριβώς τις ίδιες απορίες. Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα λυθούν και οι δικές μας απορίες και φυσικά θα βοηθήσουμε να λυθούν οι απορίες και όλων των ανθρώπων που τον έχουν εμπιστευθεί τόσα χρόνια. Σέβομαι τον αγώνα του και είναι τιμή μου που με έχει εμπιστευθεί».

Η πραγματικότητα είναι ότι η Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» δεν έχει διοικητικό συμβούλιο και ούτε καν τραπεζικό λογαριασμό. Τη διαχείριση την έκανε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

Τον λογαριασμό του γαμπρού του τον χρησμοποίησε – όπως υποστηρίζει – μόνο μία φορά για την αποστολή που έκαναν στους σεισμούς της Τουρκίας, ενώ δωρεές έμπαιναν και σε λογαριασμό της μητέρας του.

«Ο κόσμος γνώριζε ότι ήταν ατομικοί λογαριασμοί» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Οι επόμενες κινήσεις

Τις επόμενες ημέρες οι δικηγόροι του Κώστα Πολυχρονόπουλου θα ζητήσουν τον φάκελο της υπόθεσης προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της έρευνας η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες με το πόρισμα να έχει παραδοθεί ήδη στις Εισαγγελικές Αρχές.

Από τις δικαστικές εξελίξειςθα καθορισθούν και οι κινήσεις του δημιουργού της Κοινωνικής Κουζίνας «ο Άλλος Άνθρωπος». Ο κ. Πολυχρονόπουλος θα δώσει εξηγήσεις όταν κληθεί από την Δικαιοσύνη.

«Η αλήθεια θα φανεί», δηλώνει, τονίζοντας ότι η Κοινωνική Κουζίνα θα λειτουργεί κανονικά.

Τασούλα Παπανικολάου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom