Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Βαγγέλης Ζαμπούνης - Κατερίνα Bella Mafia: Η μοιραία σχέση που τελείωσε με σφαίρες


Ο νονός της νύχτας διατηρούσε επί σειρά ετών δεσμό με την νεαρή γυναίκα που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά τον Σεπτέμβριο του 2018 με 16 σφαίρες, ενώ ένα μήνα μετά γλίτωσε από απόπειρα εναντίον του στον Πειραιά.

Ο κύκλος του αίματος που έχει ανοίξει για τα καλά στην Ελληνική Καμόρα από το 2016 και η σφαγή των φατριών του οργανωμένου εγκλήματος συνεχίζεται με τελευταίο θύμα τον Βαγγέλη Ζαμπούνη. Η εκτέλεση του «Ζαμπόν» όπως τον αποκαλούσαν με σχεδόν 100 σφαίρες και χαριστική βολή ήρθε για να θυμίσει ότι ο πόλεμος στους κόλπους της Greek Mafia συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Στην πολυτάραχη διαδρομή του νονού της νύχτας Βαγγέλη Ζαμπούνη, σημαίνοντα ρόλο έπαιξε και ο για πολλούς μεγάλος έρωτας της ζωής του, η Κατερίνα Αναγνωστάκη, γνωστή ως Κατερίνα Bella Mafia. Μια εντυπωσιακή γυναίκα την οποία πάντα έλκυε η νύχτα και με την οποία έζησε ένα παθιασμένο ειδύλλιο για μεγάλο διάστημα, πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους φιλικά.

Ακόμη και μετά τον χωρισμό τους όμως επικοινωνούσαν πολύ συχνά, σίγουρα χωρίς να πιστεύουν ότι από το 2016 που ξέσπασε ο πόλεμος της Greek Mafia, θα ερχόταν η ώρα που και οι δύο θα γίνονταν στόχοι εκτελεστών. Η Κατερίνα Αναγνωστάκη ήταν η πρώτη που πήγε να συναντήσει την μοίρα των ανθρώπων που λάτρεψαν την παρανομία και το ζην επικινδύνως, όταν νόμιζε ότι είχε ξεμπερδέψει μια και καλή με τον χώρο της ελληνικής μαφίας.

Ο έρωτας με τον νονό της νύχτας

Η Κατερίνα Bella Mafia όπως ήταν γνωστή πέρασε ένα ανέμελο καλοκαίρι το 2018, μαζί με την κόρη της, ενώ συχνά μαζί της ήταν και ο τότε σύντροφός της. Η 33χρονη γυναίκα, που λάτρευε την καλή ζωή, τα όπλα και τα τατουάζ είχε καταγωγή από την Κρήτη και ήταν γόνος μιας ευκατάστατης οικογένειας από τα Βόρεια Προάστια, ενώ μεγάλωσε με όλες τις ανέσεις. Ήταν νεαρή ακόμη όταν πίστεψε ότι λόγω ονόματος, διασυνδέσεων και κοινωνικής θέσης, θα ήταν πάντα στο απυρόβλητο και προστατευμένη.

Στα 20 της γνώρισε έναν νονό και «κόλλησε» μαζί του. Αυτός ήταν σύμφωνα με όσα συζητιόνταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης που την ερωτεύεται και την βάζει σταδιακά σε έναν διαφορετικό κόσμο.

Όταν ο «Ζαμπόν» κινδυνεύει με σύλληψη φέρεται να τον κρύβει στο σπίτι της, κι έτσι όταν αυτός συλλαμβάνεται η Αναγνωστάκη κατηγορείται για υπόθαλψη. Εχει διαβεί πια τον Ρουβίκωνα της παρανομίας και πιθανολογείται ότι η σχέση της με τον Ζαμπούνη ήταν και η αιτία να βγει από την μέση τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν η μοίρα της σφραγίστηκε με ριπές από Καλάσνικοφ.

Είχε θεωρηθεί ύποπτη για μια δολοφονία γυναίκας μαφιόζου και είχε κατηγορηθεί ότι ήταν μέλος συμμορίας ληστών που επέλεγε να χτυπάει χρηματαποστολές. Για την συγκεκριμένη υπόθεση «κουβάλαγε» μια ποινή 5ετούς φυλάκισης με αναστολή και αργότερα μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον της η οποία την συντάραξε.

Έλαβε χώρα το 2011, όταν δύο άντρες με κράνη την περίμεναν στη Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι όπου βρισκόταν για μια δουλειά. Κανείς δεν ξέρει αν οι εκτελεστές γνώριζαν ότι είναι έγκυος όταν την πυροβόλησαν στο κεφάλι και έφυγαν, αφήνοντας την 26χρονη τότε νεαρή Κατερίνα βαρύτατα πληγωμένη, αλλά ζωντανή.

Η φυγή, η επιστροφή και το τέλος

Μεταφέρεται στο ΚΑΤ και οι γιατροί δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή και να σώσουν το παιδί που κυοφορούσε, που είναι σήμερα 12 ετών. Θα τα καταφέρουν και η Αναγνωστάκη βγαίνει μετά από πολύμηνη νοσηλεία. Τότε ήταν που έφυγε, όπως γράφτηκε, για την Αμερική μαζί με την κόρη της για κάποια χρόνια ενώ όταν επέστρεψε, είχε αλλάξει πολύ και έμοιαζε να έχει αποστασιοποιηθεί από την Ελληνική Καμόρα, ζώντας πλέον μια φυσιολογική ζωή στην Αθήνα. 

Μόνο που κάποιος ή κάποιοι δεν είχαν ξεχάσει ούτε αυτή ούτε τα πεπραγμένα της σε έναν χώρο που από το 2016 η μια εκτέλεση διαδεχόταν την άλλη με απόσταση λίγων μηνών και ο κατάλογος των θυμάτων συνεχώς μεγάλωνε.

Εκείνη την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου του 2018, το ρολόι έδειχνε γύρω στα μεσάνυχτα όταν η γοητευτική 33χρονη με τα μαύρα μαλλιά, επέστρεφε με την Mercedes της, στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών της Κηφισιάς που έμενε. Είχε εφαρμογή στο κινητό της που της επέτρεπε να βλέπει τις κάμερες στο υπόγειο πάρκινγκ που έβαζε το αυτοκίνητο της, αφού τον τελευταίο καιρό έπαιρνε διάφορα περίεργα μηνύματα.

Αφού είδε ότι όλα ήταν καλά μπήκε και κατέβηκε στο πάρκινγκ, χωρίς να αντιληφθεί τις «σκιές» που βάδιζαν γρήγορα πίσω της, έχοντας οπλίσει τα Καλάσνικοφ. Κανείς δεν άκουσε τις «πνιχτές» ριπές και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, το άψυχο πλέον σώμα της «Κατερίνα Bella Mafia» κείτονταν μέσα στην cabrio Mercedes της για ώρες, ενώ διάσπαρτοι βρέθηκαν δεκαέξι κάλυκες.

Τρεις μήνες πριν, σε μια ανάρτηση που έκανε στο Instagram είχε γράψει: «Πρώτα έρχονται τα χαμόγελα, μετά τα ψέμματα και στο τέλος οι σφαίρες», φράση που αποδείχτηκε προφητική, η οποία συνοδευόταν από μια φωτογραφία της στην οποία σημάδευε με αυτόματο όπλο ένα στόχο.

Το άψυχο σώμα της εντόπισε η μητέρα της, που ανησύχησε επειδή η κόρη της δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, ζώντας την πιο τραγική ίσως στιγμή που επιφυλάσσει η μοίρα σε ένα γονιό, που θα πρέπει να βρει το κουράγιο να νεκροφιλήσει το παιδί του. Ο Ζαμπούνης διαισθάνεται ότι είναι ο επόμενος, δεν φαντάζεται όμως ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Η απόπειρα και ο «Κάβουρας»

Ένα μήνα μετά, το βαρύ όνομα της Greek Mafia με τον οποίο η Κατερίνα είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομα της για χρόνια δέχεται δολοφονική επίθεση στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, μόλις βγαίνει από τα γραφεία εταιρίας πετρελαιοειδών. Ο Ζαμπούνης σώζεται επειδή το καλάσνικοφ μπλοκάρει και διαφεύγει βαριά τραυματισμένος στα πόδια.

Λίγους μήνες μετά θα πάρει νέο μήνυμα όταν θα την πληρώσει ένας στενός του «συνεργάτης», ο Παναγιώτης Σιτοκωνσταντίνου στις 7 Μαίου του 2019, στα Καμίνια. Στη νύχτα όλοι τον ήξεραν ως «Παναή» ή «Κάβουρα» και οι Αστυνομικοί εξέταζαν το κατά πόσο ήταν αυτός πίσω από την δολοφονία του bodybuilder Βασίλη Γρίβα στα Γλυκά Νερά.

Ο συνειρμός ηχεί λογικός αφού όπως λεγόταν ο Γρίβας φέρεται να ήταν πίσω από μια απόπειρα δολοφονίας του «Κάβουρα» το 2010 στο Αιγάλεω, όταν ο τελευταίος πήγαινε το παιδί του σχολείο. Έζησε και απο τότε κυκλοφορούσε πάντα με αλεξίσφαιρο γιλέκο και πιστόλι-θεωρούνταν άσος στο σημάδι με περίστροφο-ενώ μετά την δολοφονία της «Κατερίνα Bella Mafia» ήταν σε συνεχή επαγρύπνηση.

Στις αρχές του 2019 έφυγε από την Αθήνα και πήγε στην Κεφαλλονιά από όπου καταγόταν και επέστρεψε στις αρχές Μαΐου, έχοντας ίσως πάρει διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδυνεύει. Έμενε σε σπίτι συγγενών του στα Καμίνια, για την ακρίβεια σε μια πολυκατοικία στην οδό Κατσαντώνη, κυκλοφορούσε με μηχανή και δεν οπλοφορούσε, ενώ δεν φορούσε ούτε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Μάλλον ήταν σίγουρος ότι το όνομά του δεν υπήρχε πλέον σε κάποιο συμβόλαιο θανάτου, όταν πάρκαρε τη μηχανή του και κατευθύνθηκε πεζός προς το σπίτι που έμενε.

Σίγουρα άκουσε το αυτοκίνητο που πλησίαζε και έφτασε δίπλα του, πριν ο συνοδηγός τον γαζώσει με ένα καλάσνικοφ αφήνοντας τον νεκρό στο κεφαλόσκαλο της πολυκατοικίας μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Το τέλος του «Ζαμπόν»

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά ο Ζαμπούνης που συνήθως κυκλοφορούσε με συνοδεία, ενώ ενίοτε φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο φέρεται να είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι δεν κινδύνευε πλέον. Ως ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia, μπορεί να πίστεψε ότι ο κύκλος του αίματος είχε κλείσει πλέον, τουλάχιστον σε σχέση με αυτόν γι’ αυτό και σταδιακά χαλάρωσε.

Τους τελευταίους μήνες έβγαινε πολύ συχνά μόνος του με την θωρακισμένη BMW και το αλεξίσφαιρο γιλέκο έγινε παρελθόν, όμως ήταν πάντα οπλισμένος με ένα Glock, ενώ στο πορτμπαγκάζ είχε και ένα καλάσνικοφ. Μόνο που το ξημέρωμα της περασμένης Κυριακής, η στάση στο βενζινάδικο που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο, αποδείχτηκε η τελευταία της ζωής του.

Το κλεμμένο από την Ιταλία Lexus των εκτελεστών πάρκαρε λίγα μέτρα μακριά από το θωρακισμένο SUV του Ζαμπούνη που μόλις είχε επιβιβαστεί σε αυτό. Η συνέχεια είναι γνωστή από τα βίντεο που διέρρευσαν από τις κάμερες ασφαλείας και δείχνουν τον πρώτο εκτελεστή να αδειάζει μια γεμιστήρα από το καλάσνικοφ, τρυπώντας το θωρακισμένο παράθυρο της BMW.

Γεμίζει ξανά και πυροβολεί, ακολουθεί ο συνεργός του από την άλλη μεριά που γαζώνει τον Ζαμπούνη και στο τέλος έρχεται και η χαριστική βολή. Οι εκτελεστές εξαφανίζονται με το κλεμμένο όχημα που θα βρεθεί καμένο αργότερα και όταν οι αστυνομικοί φτάνουν αντικρίζουν το άψυχο σώμα του Ζαμπούνη διάτρητο από σφαίρες, απομεινάρι ενός πολέμου που ξεκίνησε πριν οχτώ χρόνια και δεν λέει να τελειώσει.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom