Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ηλεία: Αδίστακτη σπείρα πίσω από «χρυσή» διάρρηξη σε σπίτι την ώρα κηδείας


Η διάρρηξη σε σπίτι στην Ηλεία βρέθηκε στο μικροσκόπιο αστυνομικής έρευνας. Οι δράστες ήταν Ρομά που είχαν έρθει από τη Μεσσηνία και κατάφεραν να βουτήξουν 6.000 ευρώ, όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν σε κηδεία…

Μέσα στον πόνο τους, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού στην Ηλεία, διαπίστωσαν όταν επέστρεψαν από κηδεία, ότι το διαμέρισμά τους είχε μπει στο στόχαστρο διαρρηκτών. 

Όπως διαπίστωσαν αστυνομικοί, επρόκειτο για μέλη σπείρας Ρομά από τη Μεσσηνία, που είχαν γίνει φόβος και τρόμος το τελευταίο διάστημα με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έκαναν. 

Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, έριξε φως στην υπόθεση της κλοπής 6.000 ευρώ, από σπίτι σε χωριό των Κρεστένων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr οι φερόμενοι ως δράστες, μέλη της σπείρας Ρομά από τη Μεσσηνία που είχαν πραγματοποιήσει πολλά χτυπήματα και έδειχναν αδίστακτοι, διέρρηξαν και το συγκεκριμένο σπίτι το πρωί της 23ης Δεκεμβρίου του 2023.

Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία των ιδιοκτητών σε κηδεία και βρήκαν ελεύθερο το πεδίο για να κινηθούν ανενόχλητοι. Να ψάξουν παντού να βρουν τα μετρητά σε συρτάρι και να φύγουν με γεμάτες τσέπες. Τα μέλη της σπείρας από τη Μεσσηνία έδειξαν να μη φοβούνται τίποτα και σε δύο περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς που τους καταδίωξαν. Η πρώτη στην περιοχή της Κρέστενας και του Επιταλίου στις 30 Νοεμβρίου όταν κατάφεραν να ξεφύγουν.

Η δεύτερη ήταν στις 5 Ιανουαρίου του 2024, οπότε και οι δράστες μπλοκαρίστηκαν από τις Αρχές στα Λεχαινά. Ο ένας από τα μέλη της σπείρας συνελήφθη και προφυλακίστηκε, ενώ είχε τότε ταυτοποιηθεί και δεύτερο άτομο, το οποίο και συνελήφθη με ένταλμα την περασμένη εβδομάδα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετά από μεθοδική έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων για την υπόθεση του χωριού της Κρέστενας, ταυτοποίησαν τους δύο από τους δράστες. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δυο κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom