Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Κλειστά σχολεία την Τρίτη σε οχτώ δήμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας


Κλειστά θα είναι αύριο Τρίτη (30.01.2) τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε οκτώ δήμους της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Ειδικότερα, λόγω της κακοκαιρίας Avgi, τα σχολεία θα είναι κλειστά στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης (μόνο στην περιοχή της Ανθούσας).

Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά το πέρας της σύσκεψης των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον αρμόδιο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, και των Δημάρχων των περιοχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του δεύτερου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει εντός των επόμενων ωρών την Αττική.

Στον κεντρικό και νότιο τομέα της Αττικής θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι, «σε απόλυτη συνεννόηση με τους Δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την προστασία των σχολικών κοινοτήτων.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με κάθε πρόσφορο τρόπο και κάθε διαθέσιμο μέσο, για όσο και όπου χρειαστεί. Συντονισμένα και μεθοδικά, δουλεύουμε για τον μετριασμό των συνεπειών του χιονιά και την προστασία των πολιτών».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom