Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Μάγκας Παναιτωλικός 3 - 1 τον ΟΦΗ και ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (φωτo & βίντεο)


Ψυχωμένος, ουσιώδης και νικητής! Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ στη ρεβάνς της φάσης των «16», προκρινόμενος πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ιστορική πρόκριση για τους Αγρινιώτες που τα γκολ των Φρεντ και Χατζηθεοδωρίδη πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο ΟΦΗ μείωσε με τον Ισέκα, ωστόσο το σύνολο του Πετράκη κράτησε το υπέρ του σκορ. Ο Πέρεθ στις καθυστερήσεις έδωσε διαστάσεις θριάμβου, κάνοντας το 3-1.

Με συνολικό σκορ 5-2 ο Τίτορμος θα αναμετρηθεί με τον Άρη για το… δικαίωμα στο όνειρο του τελικού.

Στεργιάκης, Μαυρίας, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Τορεχόν, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης, Ντουάρτε, Ζοάο Πέδρο, Ντίαζ. Διάταξη στο 3-5-2.

Το πρώτο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στον ΟΦΗ. Από στατική φάση στο 2′, ο Νέιρα γύρισε την μπάλα στην περιοχή, ο Μπρεσάν με τον Φελίπε μπερδεύτηκαν μπροστά από τον τερματοφύλακα και ο Τοράλ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα για να στείλει από απόσταση… αναπνοής στα δίχτυα.

Τα πρώτα λεπτά ανήκαν στους φιλοξενούμενους, που είχαν μπει πιο δυναμικά, με υψηλό πρέσινγκ. Στο 15′ ένα καλό σουτ του Μπάκιτς έκοψε πριν πάει στην εστία του Στεργιάκη ο Μαλής.

Στο 19′ ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη τελική του με κεφαλιά του Οικονόμου, μετά από φάουλ. Ακολούθησαν δύο σουτ των Χατζηθεοδωρίδη και Ντίαζ, με το δεύτερο να φτάνει κοντά στο στόχο. Στο 23′ ο Στεργιάκης έκανε τεράστια επέμβαση σε κεφαλιά του Νέιρα από πολύ κοντά.

Ο Τίτορμος «άγγιξε» το γκολ στο 30′. Τρομερή πάσα στον Τορεχόν, εκείνος γύρισε με τη μία στην περιοχή, ο Ντίας πλάσαρε από κοντά τον Μπάουμαν, η μπάλα σταμάτησε στην εσωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού μετά την απόκρουση του Μπάουμαν και αντί για τα δίχτυα, γύρισε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

Στο 33′ ο Φελίπε εκτέλεσε με βολέ φάουλ από το ημικύκλιο, με τον Στεργιάκη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση.

Στο 35′ ο Ντίαζ εκτέλεσε φάουλ για τον Παναιτωλικό, με τον Μπάουμαν να είναι σε ετοιμότητα.

Στο τρανζίσιον ο Μπάκιτς σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ. Μία απίστευτη συνεργασία που ξεκίνησε από τον Τορεχόν. Ο Αργεντινός έδωσε στον Πέδρο που με τακουνάκι βρήκε τον Ντίαζ, εκείνος έδωσε στον Ντουάρτε. Ο Φρεντ σούταρε και έστειλε την μπάλα να «αναπαυθεί» στην εστία του ΟΦΗ, 1-0.

Ο ΟΦΗ πίεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο το σκορ δεν μεταβλήθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με το σκορ στο 1-0, οι Κρητικοί προχώρησαν σε δύο γρήγορες αλλαγές. Ο Παναιτωλικός περίμενε στο γήπεδό του, ψάχνοντας για τις αντεπιθέσεις και κρατώντας με σχετική ευκολία τον ΟΦΗ μακριά από την περιοχή.

Ο Πετράκης πέρασε τον Λιάβα αντί του Ντίαζ στο 57′. Στο 60′ ο Παναιτωλικός «κέντησε». Τσιγγάρας με συγκλονιστική κούρσα «άνοιξε» στον Λιάβα, που έκανε παράλληλη. Ο Φρεντ δεν την πρόλαβε, αλλά ο Χατζηθεοδωρίδης την πήρε «λουκούμι» στα πόδια του. Εκτέλεσε και 2-0.

Ο ΟΦΗ απείλησε με σουτ του Φελίπε στο 69′. Ξανά ο Στεργιάκης ήταν «παρών». Στο γήπεδο πέρασαν ακολούθως Μπακάκης και Μπρούνο Ντουάρτε, αντικαθιστώντας Τορεχόν και Οικονόμου. Στο 72′ ο Ισέκα βγήκε στην πλάτη της άμυνας, σε παράλληλη του Μπάκιτς και μείωσε σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση μετά το γκολ τους, ωστόσο ο Παναιτωλικός ανταποκρίθηκε πολύ καλά στις επιθετικές τους προσπάθειες. Ο Στεργιάκης δις απέκρουσε σουτ των Γκαγιέγος και Μπάκιτς στο 83′. Στο 85′ Τσιγγάρας και Φρεντ πέρασαν εκτός. Σενγκέλια και Πέρεθ τους αντικατέστησαν.

Ο Τίτορμος άντεξε. Και στο 94′ βγήκε στο ανοιχτό γήπεδο. Σενγκέλια και Λιάβας συνεργάστηκαν. Ο Πέρεθ αποδέκτης της μπάλας. Σούταρε και έκανε το 3-1, μέσα σε έκσταση.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ.

-Στεργιάκης. Έχει κάνει δύο μεγάλες επεμβάσεις στο πρώτο ημίχρονο, από αυτές που λες «δεν βγαίνουν». Κι όμως.

-Εξαιρετικές παρουσίες από Ντίαζ, Φρεντ. Ο πρώτος αποτελούσε συχνά-πυκνά κίνδυνο για την άμυνα του ΟΦΗ. Ο δεύτερος κέρδισε πολλά φάουλ και είχε καλή παρουσία στον άξονα. Εξαιρετικό γκολ στο 1-0.

-Ειδική μνεία στα μπακ. Τορεχόν και Μαυρίας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

-Έβγαλε ωραίες φάσεις ο Παναιτωλικός, με συνεργασίες έξω από την περιοχή του ΟΦΗ. Από μία τέτοια προήλθε το 1-0 του Φρεντ.

-Λιάβας. Συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ.

-Δέχθηκε πίεση ανά διαστήματα ο Παναιτωλικός, ωστόσο μπόρεσε να ανταποκριθεί.

-Η φάση του γκολ του Ισέκα στο 2-1. Η παράλληλη του Μπάκιτς «έκοψε» στα δύο την άμυνα του Παναιτωλικού.

Τσιγγάρας. Πανταχού «παρών» στο κέντρο. Συγκλονιστική εμφάνιση. Έχει δε δημιουργήσει με απίστευτη κούρσα το 2-0 του Χατζηθεοδωρίδη.

Ο Πολυχρόνης. Μοιρασμένη διαιτησία στα πρώτα 45′, χωρίς να «χάσει» πειθαρχικό έλεγχο. Το VAR τον επιβεβαίωσε όπου χρειάστηκε. Μοναδική «κηλίδα» το φάουλ που κιτρίνισε τον Φρεντ, με το ριπλέι να δείχνει ότι δεν υπάρχει επαφή.

Με το υπέρ του 1-2 από τον πρώτο αγώνα ο Παναιτωλικός είδε τον ΟΦΗ να μπαίνει επιθετικά. Ο Στεργιάκης φώναξε «παρών» σε δύο δύσκολες στιγμές, ο Ντίαζ «άγγιξε» το γκολ με το δοκάρι του. Ο Ντουάρτε ήταν αυτός που έβαλε τον Παναιτωλικό μπροστά με ένα αριστοτεχνικό σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ.

Στην επανάληψη ο Τίτορμος έδωσε χώρο στον ΟΦΗ. Και τον «πλήρωσε» συστημένα, στο 60′. Ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε το δεύτερο γκολ και έβαλε «υποθήκη» πρόκρισης. Κι αν ο ΟΦΗ μείωσε προσωρινά, ο Πέρεθ έκανε το 3-1 και ο Παναιτωλικός έγραψε… ιστορία!

Δείτε τα βίντεο στο https://titormosnet.gr/, απ' όπου και το φωτορεπορτάζ

  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Οικονόμου, Μλάντεν, Μαλής, Μαυρίας, Φρ. Ντουάρτε (85' Σενγκέλια), Τσιγγάρας (85' Πέρεζ), Χατζηθεοδωρίδης (70' Μπακάκης), Τορεχόν (70' Μπ. Ντουάρτε), Ντίας (57' Λιάβας), Πέδρο.

  • ΟΦΗ: Μπάουμαν, Τοράρινσον (77' Λάρσον), Βούρος, Μπρεσάν, Αμπάντα, Γκλάζερ, Μπάκιτς (46' Ριέρα), Νέιρα (64' Ισέκα), Τοράλ (64' Γκαγέγος), Μπάκου (54' Μοσκέρα), Φελίπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom