Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Λάρισα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι έριξαν γάλα σε κεντρική πλατεία - «Φουντώνουν» οι κινητοποιήσεις (φωτο & βίντεο)


Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που διαδηλώνουν στην Λάρισα, δηλώνουν αποφασισμένοι να το φτάσουν στα άκρα, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους…

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις αγροτών και κτηνοτρόφων που διαμαρτύρονται στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Λίγο πριν τις 12:00 έριξαν γάλα, ενώ από τις δηλώσεις που έγιναν προκύπτει πως περιμένουν σαφείς δεσμεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, για τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει.

Προειδοποιούν πως σε αντίθετη περίπτωση θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα ακόμα και σε εθνικές οδούς. Ως βασική προτεραιότητα θέτουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις και δηλώνουν ότι εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους δεν φοβούνται να το φτάσουν στα άκρα και να κλείσουν ακόμη και την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες θα κλείσουν συμβολικά για μια ώρα τον κόμβο της Καρδίτσας. Στο πλευρό τους, έχουν εκπροσώπους τοπικών φορέων συνταξιούχους και απλούς πολίτες, ενώ στη σημερινή κινητοποίηση στη Λάρισα συμμετέχουν και αγροτοσυνδικαλιστές από την Ιταλία.

Στις 15:00 το μεσημέρι θα αποχωρήσουν μαζί για το μπλόκο στον Πλατύκαμπο και θα ακολουθήσει σύσκεψη ενόψει της Agrotica.

Στο πλευρό τους, το πρωί στάθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. Σε δήλωσή του ο αγρότης Χρήστος Σιδερόπουλος έδωσε διορία μέχρι το Σάββατο, ενώ χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη. 

Δείτε τα βίντεο του larissanet.gr…

Στα προβλήματα του κλάδου στάθηκε ο κτηνοτρόφος Γιώργος Παπαστογιαννούδης.

Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων: μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Επιπλέον κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αλλά προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ. Να παραμείνουν οι συνδεδεμένες στα ροδάκινα, στους καρπούς με κέλυφος και σε όλα τα μήλα. Να μπουν οι περιοχές της Εορδαίας και του Αμυνταίου στην συνδεδεμένη καλαμποκιού.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom