Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Τραγωδία στο Βόλο: Με χαρακτηριστικά βαριάς λοίμωξης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε, βρέφος 26 ημερών


Με χαρακτηριστικά βαριάς λοίμωξης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου το βρέφος, μόλις 26 ημερών. Δυστυχώς, το μωράκι δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών, και κατέληξε λίγες ώρες μετά την διακομιδή του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Το αγοράκι, αλβανικής καταγωγής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του, στις 10 το πρωί της Παρασκευής (26/11). «Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό (ΚΑΡΠΑ και διασωλήνωση) όμως το παιδί δεν τα κατάφερε. Είχε χαρακτηριστικά βαριάς λοίμωξης.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ήταν θετικό στο στρεπτόκοκκο αναμένουμε τα αποτελέσματα. Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει την προσεχή Δευτέρα» δήλωσε στο ThessToday o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι γνωστό πως δεν υπάρχει ΜΕΘ παίδων, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο. «Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που ως ΠΟΕΔΗΝ το έχουμε θίξει πολλές φορές. Ετοιμάζεται ειδική μονάδα για παιδιά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ευχή όλων να λειτουργήσει σύντομα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η δική μας συμβουλή προς τους γονείς είναι όταν τα παιδιά εμφανίζουν πυρετό αλλά και οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα καλό είναι να επισκέπτονται τον παιδίατρο, να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και να μην αρκούνται σε οδηγίες μέσω τηλεφώνου», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

https://www.enikos.gr/society/tragodia-ston-volo-me-charaktiristika-varias-loimoxis-metaferthike-sto-nosokomeio-to-vrefos-tin-deftera-i-nekropsia/2098159/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom