Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Ένταλμα σύλληψης για 45χρονο από το Ουζμπεκιστάν για την δολοφονία Σκαφτούρου


Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για την Greek Mafia, καθώς έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ένα ακόμη μέλος της. Πρόκειται για έναν 45χρονο από το Ουζμπεκιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στη Βοιωτία, ενώ εκτιμάται πως έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Σημειώνεται πως στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Η ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έφτασε στα ίχνη του από την ταυτοποίηση DNA, που είχε εντοπιστεί στη μοτοσυκλέτα την οποία εγκατέλειψαν οι δράστες, μετά το δολοφονικό χτύπημα, καθώς και σε ένα αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται πως για την συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο άτομα που φέρονται να συμμετείχαν σε τρεις δολοφονίες μελών της Greek Mafia, ενώ ο τρίτος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Η δολοφονία Σκαφτούρου

Στις 25-4-2022, ενώ το θύμα βρισκόταν στην αυλή της οικίας της μητέρας του στο χωριό Σκούρτα Βοιωτίας, μαζί με άλλα συγγενικά του πρόσωπα, λόγω της γιορτής του Πάσχα, δέχθηκε ένοπλη επίθεση από τουλάχιστον δύο άτομα, τα οποία με χρήση πυροβόλων όπλων τον τραυμάτισαν σε διάφορα σημεία του σώματός του με αποτέλεσμα τον θάνατό του. 

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε επίσης η κόρη του Γιάννη Σκαφτούρου, Βασιλική καθώς και ο συμπέθερος του θύματος), οι οποίοι διακομίστηκαν σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face, ενώ αμέσως μετά την πράξη τους, διέφυγαν αρχικά από το σημείο κινούμενοι πεζή, και ακολούθως με μοτοσυκλέτα. 

Κατά τη διαφυγή τους, λίγο έξω από το χωριό εγκατέλειψαν τη μοτοσυκλέτα και με την απειλή των όπλων, ακινητοποίησαν διερχόμενο οδηγό, από τον οποίο προσπάθησαν να αφαιρέσουν το αυτοκίνητό του, πλην όμως δεν τα κατάφεραν και εν συνεχεία αποχώρησαν πεζή προς το νεκροταφείο των Σκουρτών.

Όπως διαπιστώθηκε, η μοτοσυκλέτα έφερε σε διάφορα σημεία της επικολλημένα τμήματα μονωτικών ταινιών, προκειμένου να μην μπορεί να καταστεί εφικτή η διακρίβωση της μάρκας σε πιθανή καταγραφή της από κάμερες ασφαλείας. Ακολούθως, η μοτοσυκλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Δ.Ε.Ε.

Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 23 κάλυκες πυροβόλου όπλου τύπου «Kalashnikov», ενώ στην μπαταρία της μοτοσυκλέτας βρέθηκαν τρία τμήματα αποτυπωμάτων τα οποία ταυτίζονται με τα αποτυπώματα του ενός συλληφθέντα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom