Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Σε λευκό κλοιό η χώρα από σήμερα Δευτέρα - Πού θα το στρώσει στην Αττική - LIVE η πορεία της κακοκαιρίας


Στα λευκά θα ντυθεί η χώρα από σήμερα Δευτέρα (29/01/2024) καθώς ο καιρός επιφυλάσσει χιονοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Τσατραφύλλια.

Ο καιρός αγριεύει και άλλο από τα ξημερώματα της Δευτέρας (29/01/2024) και όπως τονίζει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Τσατραφύλλιας οι τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου θα βάλουν τη χώρα στην κατάψυξη καθώς η θερμοκρασία θα πέσει και άλλο και σε αρκετές περιοχές ο υδράργυρος θα δείξει κάτω από το μηδέν.

Η θερμοκρασία θα πέσει σταδιακά μέχρι και 12 βαθμούς ενώ οι πολικές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Τετάρτη. Πιο αναλυτικά στην Αθήνα το θερμόμετρο την Δευτέρα θα δείξει μέχρι και 5 βαθμούς, στην Θεσσαλονίκη 2 βαθμούς, στα βόρεια προάστια της Αττικής 2 βαθμούς, στην Στενή Ευβοίας η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι 1 βαθμός και στην Τρίπολη -1

Η μισή χώρα θα δει άσπρη μέρα την Δευτέρα (29/01/2024)

Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Δευτέρα (29/01/2024) αλλά και την Τρίτη (30/01/2024) από την Θεσσαλία και νοτιότερα. Τα μεγαλύτερα επίπεδα χιονιού θα δεχτούν σε χαμηλά υψόμετρα η Εύβοια, οι Σποράδες η Βοιωτία, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Αργολίδα, η Κορινθία, η Αρκαδία και η ημιορεινή Κρήτη.

Στην Αττική από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (29/01/2024) υπάρχουν πιθανότητες χιονόστρωσεις στα Βίλια, στον Διόνυσο, την Εκάλη, στους Θρακομακεδόνες, στον Άγιο Στέφανο, στο Κρυονέρι και σε άλλες περιοχές των βορείων προαστίων 

Θυελλώδεις άνεμοι και προβλήματα στην ακτοπλοΐα

Τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν στο Αιγαίο και την Δευτέρα και ενδεχομένως και την Τρίτη.Τα μποφόρ θα φτάσουν και ίσως ξεπεράσουν τα εφτά! Στο βόρειο και κεντρικό και νοτιοανατολικο Αιγαίο θα έχουμε 7 μποφόρ με τα φαινόμενα να τοπικά και πιο ισχυρά.

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες από το απόγευμα της Δευτέρας (29/01/2024)

Υποχρεωτικές θα είναι την Δευτέρα (29.1.2024) από τις 22:00 οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, μετά από απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής.
Πιο αναλυτικά, όλα τα οχήματα που θα κινούνται στους δρόμους της Αττικής θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα αντίστοιχα μέσα – εφόσον δεν έχουν ειδικά ελαστικά – λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να κάνει την επέλασή της στον νομό.

Παράλληλα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 22:00 της Κυριακής (28/1).

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom