Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Βόλος: Σέρβοι “ρήμαζαν” καταστήματα στις κλοπές - “Δεν είχα να φάω”, δήλωσε ο ένας κατηγορούμενος


Συνελήφθησαν, στις 28 Ιανουαρίου το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας δυο Σέρβοι ηλικίας 30 και 47 χρονών, για να διαπιστωθεί πως έκαναν συχνές “επισκέψεις” στον Βόλο για κλοπές.

Ειδικότερα, οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν κατάστημα-κοσμηματοπωλείο στην πόλη του Βόλου, προκαλώντας φθορές σε αυτό, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους δράστες, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διατρητικά εργαλεία. 

Χθες η Εισαγγελέας τους παρέπεμψε στην Ανάκριση και ζήτησαν προθεσμία για την Παρασκευή, με τον 30χρονο σύμφωνα με πληροφορίες να παραδέχεται την πράξη του και να δηλώνει πως οδηγήθηκε σε αυτή λόγω οικονομικής ανέχειας. 

Οι δύο Σέρβοι δεν είναι συγγενείς και γνωρίστηκαν όπως υποστήριξαν στη Θεσσαλονίκη όταν αποφάσισαν και οι δύο να μεταβούν στην Αθήνα για αναζήτηση εργασίας. Στον Βόλο έκαναν «στάση», χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν εξηγήσει τον λόγο και συνελήφθησαν για την απόπειρα κλοπής.

Από την έρευνα όμως αποκαλύφθηκε ότι ήταν μπλεγμένοι σε τρεις ακόμη κλοπές τετελεσμένες και μια σε απόπειρα. Τον Δεκέμβριο είχαν κάνει στον Βόλο τρεις ακόμη κλοπές και μια απόπειρα κλοπής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι συλληφθέντες είχαν διαρρήξει ένα αυτοκίνητο, έκλεψαν μια μοτοσικλέτα, διέρρηξαν ένα κατάστημα και έκαναν μια απόπειρα διάρρηξης επίσης σε κατάστημα.

Στους δύο αλλοδαπούς ασκήθηκε δίωξη για σύσταση συμμορίας που διενεργούσε κλοπές κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα από κοινού και απείθεια και τους παρέπεμψε στην ανάκριση.

https://gegonota.news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom