Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Πατήσια: Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονία του Πακιστανού εργάτη - Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ


Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για την ανθρωποκτονία του 25χρονου Σιράζ Σαφτάρ, που βρέθηκε μαχαιρωμένος το περασμένο Σάββατο.

Σε τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονία του 25χρονου εργάτη πακιστανικής καταγωγής, που σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (12/08) προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Ο Σιράζ Σαφτάρ, που εργαζόταν σε λαϊκές αγορές και έμενε στα Άνω Πατήσια, βρέθηκε μαχαιρωμένος κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Περισσό στις 4 το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση εξιχνιάστηκε, καθώς συνελήφθησαν χθες, Παρασκευή (18/08), κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 18,19 και 20 ετών ως δράστες της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν και ο 20χρονος τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, καταφέρνοντας του χτύπημα στο θώρακα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Μετά από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Σιράζ Σαφτάρ, η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντιο Στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

"Οι συλλήψεις των τεσσάρων δολοφόνων του Σιράζ Σαφτάρ να είναι η αρχή για το ξήλωμα των ταγμάτων εφόδου των φασιστών.

Καμία συγκάλυψη του ρατσιστικού κινήτρου των φασιστοειδών δολοφόνων.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε σήμερα 19/8 την σύλληψη «4 ημεδαπών» για την επίθεση και τη δολοφονία του Σιράζ Σαφτάρ, του Πακιστανού εργάτη που ξεκίνησε από τα Πατήσια στις 12/8 4πμ για να πάει να δουλέψει ως φορτοεκφορτωτής στη λαϊκή του Περισσού.

Αυτή η εξέλιξη διαψεύδει τις «διαρροές» που έγιναν μάλιστα είδηση στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ περί «συμπλοκής με ομοεθνείς του» συσκοτίζοντας τα κίνητρα των ρατσιστών δολοφόνων.

Ωστόσο το Δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ επιχειρεί να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς των ίδιων των δραστών ότι μοναδικό κίνητρο ήταν η ληστεία ενώ είναι γνωστό ότι στο τόπο της δολοφονίας βρέθηκε το κινητό του θύματος.

Αυτή η προανάκριση μας θυμίζει την αντίστοιχη που έγινε για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν όταν υιοθετήθηκε η προσέγγιση ότι η συμπλοκή έγινε διότι το θύμα παρεμπόδιζε τάχα με το ποδήλατο του την μηχανή των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων, δεν τους άφηνε να προσπεράσουν και έτσι «διαπληκτίστηκαν»!!! Δεν εντόπισαν ούτε και τότε το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών.

Η προσέγγιση ότι ομάδα ληστών κάνει βόλτες ξυπνώντας στις 4πμ για να αποσπάσει χρήματα από μετανάστη (που κατά πάσα πιθανότητα κουβαλά ελάχιστα μαζί του) δεν πείθει. Το κίνητρο της δολοφονίας είναι εμφανώς ρατσιστικό.

Γι αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή απαιτήσαμε να χυθεί άπλετο φως και όχι να συγκαλυφθεί το κίνητρο των δραστών, υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή έχουν συμβεί ξανά και ξανά ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κατά μήκος των γραμμών του ΗΣΑΠ από τα Άνω Πατήσια μέχρι το Ν.Ηράκλειο.

Απαιτούμε να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των δραστών και οι φωτογραφίες τους ώστε να μπορέσουν να τους αναγνωρίσουν και άλλα τυχόν θύματα.

Η περίοδος είναι κρίσιμη στην προσπάθεια των φασιστών να νομιμοποιήσουν την δράση ταγμάτων εφόδου της νύχτας μαζί με την παρουσία των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή. Η κυβέρνηση έκανε ξανά πλάτες στους φασίστες ξεδιάντροπα όταν άφησε το τάγμα των Κροατών και Ελλήνων φίλων τους να διασχίσει τη χώρα και να δολοφονήσει τον Μιχάλη Κατσουρή. Τους ανοίγει το δρόμο με την κλιμάκωση του ρατσισμού.

Ταυτόχρονα ετοιμάζει σώου απελάσεων μεταναστών τις επόμενες μέρες, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν ακόμη και άδεια εργασίας για να δουλέψουν ως εργάτες γης στην Σπάρτη, με βάση τις νέες συμφωνίες. Δεν θα τους αφήσουμε, θα τους κλείσουμε το δρόμο.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» όπως και στη περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν θα σταθούν στο πλευρό της οικογένειας και των φίλων του για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι και να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη των ρατσιστικών κινήτρων τους που τους οδήγησαν μαχαιρώσουν το Σιράζ Σαφτάρ".

https://www.news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom