Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. ΚΑΙ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ»: Κλείνει το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο

Καταγγελία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών»

Την επιδίωξη να κλείσει το Εξειδικευμένο Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο Αναφοράς Διαβήτη) του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» στη Μεσογείων καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Νοσοκομείου.

«Μετά από αναφορές των εργαζομένων, έγινε γνωστή η πρόθεση της Διοίκησης να κλείσει και να συγχωνεύσει το Διαβητολογικό Κέντρο με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα, χωρίς καμία ενημέρωση για τη στελέχωση του κέντρου με το απαραίτητο εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», σημειώνει και προσθέτει στην ανακοίνωσή της:

«Το Κέντρο έχει στην ευθύνη του την παρακολούθηση και θεραπεία, καθώς και την διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων για Διαβήτη τύπου 1 ή και 2, τόσο σε νοσηλευόμενα παιδιά όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς. Στο Κέντρο λειτουργεί εξωτερικό ιατρείο όπου παρακολουθούνται εκατοντάδες μικροί ασθενείς κάθε χρόνο. Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο.

Η κατάργηση του Εξειδικευμένου Διαβητολογικού Κέντρου θα έχει συνέπεια να αποδυναμωθούν και να υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους μικρούς ασθενείς, ενώ η συγχώνευσή του με το Ενδοκρινολογικό Τμήμα θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη μιας και δεν προβλέπεται στελέχωσή του με νέο προσωπικό.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Καιρό τώρα εργαζόμενοι και γονείς έχουν καταγγείλει τη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του Διαβητολογικού Κέντρου, με εξειδικευμένους στο διαβήτη γιατρούς να συνταξιοδοτούνται, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει πρόληψη προσωπικού ώστε να μη μείνει το κέντρο στον αέρα!

Μέσα από τις εξαγγελίες της για το νέο ΕΣΥ η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ- έχει διακηρύξει τον στόχο της για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων ενώ παραδίδει υπηρεσίες όπως η σίτιση και η φύλαξη σε ιδιώτες εργολάβους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στη τσέπη είτε για να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα είτε για να εξυπηρετηθούν στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, των κατ' όνομα μόνο, δημόσιων νοσοκομείων.

Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Οι εργαζόμενοι μέσα από συλλογικό αγώνα παλεύουμε όχι μόνο να μη συρρικνωθούν οι δημόσιες δομές Υγείας αλλά να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας του σήμερα.

Απαιτούμε:

  • Να μην καταργηθεί το Διαβητολογικό Κέντρο (Διεθνές Κέντρο αναφοράς Διαβήτη) του Νοσοκομείου μας.

  • Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία του».

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom