Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Άγιος Παντελεήμονας: Η εντολή δολοφονίας δόθηκε από τη φυλακή - Η δικογραφία και φωτογραφίες ντοκουμέντα


Ήταν αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (21.08.2023), όταν δύο αυτοκίνητα με τέσσερα άτομα, σταματούν στη συμβολή των οδών Κύμης με Αχαρνών στον Άγιο Παντελεήμονα και ένας από αυτούς βγάζει πιστόλι και πιέζει τη σκανδάλη 14 φορές με στόχο έναν 27χρονο Αλγερινό, μέχρι πριν από λίγο τρόφιμο σε φυλακές της Ελλάδας για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σαν από θαύμα, καμία από τις σφαίρες δεν πετυχαίνει το στόχο και τότε οι τρεις άλλοι αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ ο ένας από αυτούς βγάζει μια φαλτσέτα και τον καρφώνει λυσσαλέα στον λαιμό. 

Το θύμα σωριάζεται αιμόφυρτο στην άσφαλτο και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φτάνουν στο σημείο του δένουν τον λαιμό και καταφέρνουν να τον οδηγήσουν ζωντανό στο νοσοκομείο, όπου μέχρι και σήμερα οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, αντιλαμβάνονται από την πρώτη στιγμή ότι έχουν να κάνουν με ένα ξεκαθάρισμα μαφιόζικων ομάδων. 

Μέσα σε λίγες ημέρες, με τη βοήθεια των βίντεο αλλά και μαρτυριών καταφέρνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, να περάσουν χειροπέδες στον Αλβανό πιστολέρο και να ταυτοποιήσουν τους άλλους τρεις που συμμετείχαν στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του νεαρού. 

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, με διπλό όνομα από την Αλγερία, ηλικίας 30 ετών είναι αυτός που “ναύλωσε” τους δολοφόνους καθώς είχε διαφορές μέσα από τη φυλακή με το θύμα.

Το newsit.gr, μέσα από τη δικογραφία, παρουσιάζει φωτογραφικά καρέ μέσα από τη δικογραφία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Όπως επισημαίνουν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα άτομα, με “χοντρό” φάκελο οι οποίοι με μια φωτογραφία στα χέρια και μιλώντας σε διαδικτυακές εφαρμογές, έψαχναν το θύμα σε καφέ και καταστήματα της Αθήνας για να το δολοφονήσουν.

 

Το ματωμένο σκηνικό

Το αιματηρό σκηνικό, όπως αποτυπώνεται στη δικογραφία έχει ως εξής: “Την 1:55 περίπου ώρα της 21/08/2023 κινούμενα από κοινού τα δυο αυτοκίνητα χρώματος λευκού μάρκας RENAULT CLIO ιδιοκτησίας εταιρίας και ένα μαύρο μάρκας OPEL CORSA, ιδιοκτησίας του τρίτου κατηγορούμενου αρχικά στάθμευσαν επί της Αχαρνών 159 στην Αθήνα. Έπειτα, αποβιβάστηκαν από τα ανωτέρω οχήματα τουλάχιστον 4 άτομα, ήτοι οι κατηγορούμενοι – αναφέρει τα ονόματα τους.

  

Επί της συμβολής της οδού Αχαρνών με την οδό Κύμης στην Αθήνας προσέγγισαν τον παθόντα 26χρονο από την Αλγερία και αρχικά ένας εκ των 4 προαναφερόμενων κατηγορουμένων τον πυροβόλησε, με τη χρήση πυροβόλου όπλου, με ευθεία βολή και ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον δεκατέσσερις φορές, όπως προκύπτει από το γεγονός ότι οι βολίδες του πυροβόλου όπλου χτύπησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και βρέθηκε αντίστοιχος αριθμός καλύκων στο σημείο, πλην όμως δεν έπληξαν τον παθόντα” αναφέρεται και στις επόμενες γραμμές ξεδιπλώνεται η έρευνα των “λαγωνικών” της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

“Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου που έλαβε χώρα το συμβάν, κατά την οποία 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο σημείο και τα δύο εξ’ αυτών έφεραν φθορές από πυροβολισμούς ευθείας βολής καθώς και ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στην Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις.

Κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας καταστημάτων πλησίον του σημείου που έλαβε χώρα η απόπειρα ανθρωποκτονίας του παθόντα και από δρομολόγια διαφυγής κατά την επισκόπηση του οποίων προκύπτουν η διαφυγή των προαναφερόμενων οχημάτων μετά το πέρας της απόπειρας ανθρωποκτονίας του παθόντα”.

Τι έδειξαν οι κάμερες

Οι κάμερες ήταν αυτές που πρόδωσαν τους δράστες. “Από το κατασχεθέν βιντεοληπτικό υλικό προερχόμενο από τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας καταστήματος – ζαχαροπλαστείου εμφαίνεται ο πρώτος δράστης να κατέρχεται την οδό Αιάκου προς την οδό Ιωνίας Από το κατασχεθέν βιντεοληπτικό υλικό προερχόμενο από τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας καταστήματος – παντοπωλείου επί της οδού Αχαρνών στον Άγιο Παντελεήμονα, εμφαίνονται δύο δράστες, να προσεγγίζουν από την οδό Αχαρνών προς την οδό Κύμης.

Εν συνεχεία, με το αυτοκίνητο, χρώματος λευκό, μάρκας RENAULT, μοντέλου CLIO ως οδηγός, σταθμεύοντας το προσωρινά στην αρχή της οδού Κύμης.

 

Από το κατασχεθέν βιντεοληπτικό υλικό προερχόμενο από κάμερα κινητού τηλεφώνου με σημείο καταγραφής επί της οδού Αχαρνών εμφαίνονται τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν οι δράστες της προαναφερθείσας πράξης.

Συγκεκριμένα, αποτυπώνεται το CLIO να σταματάει προσωρινά στην αρχή της οδού Κύμης και έπειτα να διαφεύγει.

 

Τέλος, ακολουθεί το μαύρο CORSA, ιδιοκτησίας του τρίτου κατηγορούμενου αποτέλεσμα να ακούγεται το ξεκίνημα των ελαστικών, χαρακτηριστικό γρήγορης και απότομης επιτάχυνσης) και ομοίως σταματάει προσωρινά στην οδό Κύμης και διαφεύγει ομοίως επί την οδό Αχαρνών”.

 

Η επιχείρηση της ΕΚΑΜ στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, τα ίχνη της ομάδας εντοπίζονται στη βόρεια Ελλάδα. Και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε ξενοδοχείο: “Πρωινές ώρες της 22/08/2023 περιήλθαν πληροφορίες ότι το CLIO το οποίο ήταν ένα από τα οχήματα διαφυγής των κατηγορουμένων, έχει διαφύγει στην Θεσσαλονίκη και διαμένουν προσωρινά σε δωμάτια συγκεκριμένου ξενοδοχείου και πιθανόν να εξέλθει από την Ελληνική Επικράτεια. 

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας με την συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης, καθόσον οι διαφυγόντες κατηγορούμενοι πιθανόν να είχαν μαζί τους το πυροβόλο όπλο και το αιχμηρό αντικείμενο της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς και επί την παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έρευνα στα ανωτέρω δωμάτια του ξενοδοχείου”.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom