Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Σε πύρινο «κλοιό» η Πάρνηθα: Το «φαινόμενο της καμινάδας» προκάλεσε αναζωπύρωση

Μάχη να μην περάσουν οι φλόγες στους Θρακομακεδόνες

Σε πύρινο «κλοιό» εξακολουθεί να βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα η Πάρνηθα με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Ήδη έχουν ξεκινήσει ρίψεις νερού και τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας. Συγκεκριμένα σηκώθηκαν 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Όπως είπε ο κ. Γιάννης Αρτοποιός στο MEGA σχετικά με την αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα είπε ότι παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας» στην περιοχή. Ήταν σαν μια «έκρηξη» φωτιάς μέσα στην χαράδρα όπου έκαιγε η πυρκαγιά με αποτέλεσμα οι φλόγες να φουντώσουν.

Αυτή η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03.20 ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς και ο αέρας ήταν πολύ έντονος. Μάλιστα, από τις 10.00 ξεκινούν και πάλι πολύ ισχυροί άνεμοι (6-7 μποφόρ), όπως ανέφερε.

Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα και Βοιωτία – Αναφορές για εμπρησμό – «Ακούσαμε εκρήξεις»

Επίσης, σχετικά με τους Θρακομακεδόνες, ο Γιάννης Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως η φωτιά δεν έχει φτάσει στην περιοχή και δίνεται σκληρή μάχη για να μην συμβεί αυτό, προσθέτοντας πως αυτό που έχει γίνει, είναι να φτιαχτεί ζώνη ανάσχεσης ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 04:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πανοράματος Μενιδίου, των Θρακομακεδόνων, της Αγίας Παρασκευής και της Μπόσκιζαςνα παραμείνουν σε ετοιμότητα, καθώς τα πράγματα φαίνεται ξεφεύγουν, λόγω ισχυρών ανέμων και κατ’ επέκταση των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Αυτήν την ώρα είναι ενεργές διάσπαρτες εστίες μέσα στο δάσος όπως λένε πηγές της Πυροσβεστικής. Τις πρώτες πρωινές ώρες ένιωσε αδιαθεσία πυροσβέστης στην προσπάθειά του να κατασβήσει την πύρινη λαίλαπα στο Μετόχι. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου και τον παρέλαβε.

Αντιπεριφερειάρχης Αττικής: Το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στην Αττική, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι «το μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο με την κατάσταση να είναι δύσκολη». Όπως πρόσθεσε, «οι άνεμοι μέχρι κάποια ώρα ήταν πολύ ισχυροί, στη συνέχεια κόπασαν λίγο».

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να σώσουν και σπίτια που κινδύνευσαν να παραδοθούν στις φλόγες. Η φωτιά στην Αγία Παρασκευή καίει ανάμεσα στα σπίτια και υπάρχει ένα μέτωπο με κατεύθυνση προς τους Θρακομακεδόνες».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom