Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Σε “ομηρία” 150 ζευγάρια Αυστραλών για παρένθετες μητέρες της κλινικής (βίντεο)

«Οι γονείς έχουν μείνει μετέωροι μετά τις συλλήψεις και το κλείσιμο της κλινικής», αναφέρουν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας

Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η ταυτοποίηση των γονιών των μωρών που γεννήθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων από παρένθετες μητέρες. Xθες Παρασκευή 25 Αυγούστου στάλθηκαν τα αποτελέσματα για τέσσερα από τα εννέα συνολικά βρέφη που είναι υγιέστατα και φιλοξενούνται στη Μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Χανίων.

Και στις 4 περιπτώσεις υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Έτσι δύο ζευγάρια από την Αυστραλία και ένα ζευγάρι από την Ιταλία πήραν μετά και τη θετική γνωμοδότηση της εισαγγελέα τα μωρά τους. Ένα ζευγάρι Ιταλών αποχώρησε με δίδυμα και δύο ακόμα ζευγάρια Αυστραλών έφυγαν με τα μωρά τους. Από το Νοσοκομείο αποχώρησαν και οι παρένθετες μητέρες.

Εντωμεταξύ, στην Αυστραλία έχει γίνει είδηση στα τοπικά Μέσα η υπόθεση της εμπορίας βρεφών και των παράνομων υιοθεσιών μέσω κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, καθώς όπως εκτιμάται ο αριθμός των ζευγαριών από τη μακρινή αυτή χώρα που συνεργάστηκε με την κλινική για την απόκτηση παιδιού φτάνει τα... 150!

«Οι γονείς έχουν μείνει μετέωροι μετά τις συλλήψεις και το κλείσιμο της κλινικής. Τα μωρά τους είναι σε ειδική μονάδα νεογνών στο Νοσοκομείο Χανίων και τους ζητούν ταυτοποίηση DNA, ώστε στη συνέχεια με εισαγγελική εντολή να μπορέσουν να τα δουν και μετά να τα πάρουν», ανέφερε στην ανταπόκρισή της η Ashlee Mullany για το δίκτυο 7.

Να σημειωθεί ότι αναμένονται τα αποτελέσματα για 4 ακόμα μωρά -δύο δίδυμα και δύο ακόμη βρέφη- αφού έχουν εμφανιστεί και έχουν δώσει δείγμα DNA ένα ζευγάρι Ιταλών, ένα ζευγάρι Βρετανών και ένα ζευγάρι Ελλήνων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τη Δευτέρα οι γονείς που πήραν τα μωρά θα επιστρέψουν στο Νοσοκομείο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ οι γιατροί της Μονάδας Νεογνών θα εξετάσουν τα βρέφη.

https://www.neakriti.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom