Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Εργατικό Κέντρο Λέσβου: «Δε θα αφήσουμε να γίνει ο θάνατος μέρος της καθημερινότητας»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο μνημείο Ειρήνης και Φιλίας (πλατεία Κυπρίων Πατριωτών) στη Μυτιλήνη, διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, με αφορμή το νέο ναυάγιο με μετανάστες στο νησί.

«Το ταξίδι της ζωής για ακόμα πέντε ανθρώπους, τελείωσε στα νερά του Αιγαίου (4 στη Λέσβο και 1 στη Σάμο). Για τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φτώχεια και τον πόλεμο, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με μια άλλη βαρβαρότητα», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει:

«Γιατί είναι βάρβαρη η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων που δημιουργεί τους πρόσφυγες με τις επεμβάσεις και την καταλήστευση του πλούτου των χωρών, που τους προσελκύει όποτε χρειάζεται εργατικό δυναμικό, που τους επαναπροωθεί, που τους εγκλωβίζει στα νησιά μας για διαλογή, που τους στέλνει στα χέρια των δουλεμπόρων και που τελικά τους πνίγει στις θάλασσες μας.

Αυτή η πολιτική είναι που δίνει άλλοθι και σε διάφορες φασιστικές ομάδες να οργανώνουν πογκρόμ και να επιτίθενται σε πρόσφυγες, όπως γίνεται αυτές τις μέρες στον Έβρο, συγκαλύπτοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης και μετατρέποντας τα θύματα σε θύτες.

Για άλλη μια φορά το Αιγαίο έγινε θάλασσα νεκρών. Και όσο δεν ξεριζώνονται οι αιτίες του προσφυγικού, η φτώχεια και η εκμετάλλευση, τόσο θα συνεχίζονται οι ξεριζωμοί και οι πνιγμοί ανθρώπων.

Αλλά ως εδώ! Δε θα αφήσουμε να γίνει ο θάνατος μέρος της καθημερινότητας μας. Η θλίψη και η οργή μας τώρα να γίνουν αγώνας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να σταματήσει η εγκληματική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων στο προσφυγικό, για να πάψουν τα νησιά μας να είναι τόπος εγκλωβισμού ανθρώπινων ψυχών».

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom