Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ποιος είναι ο μοναχογιός της δυναστείας των Σαμπανσί που τραυματίστηκε σοβαρά ανοιχτά της Λέρου (βίντεο)


Ένας από τους πιο γνωστούς μεγιστάνες της Τουρκίας με πλούσια καριέρα στον οικονομικό και χρηματοπιστωτικό τομέα και πρόεδρος της Pegasus Airlines αλλά και της Esas Holding. Αυτός είναι ο Αλί Σαμπανσί που κατέληξε στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε μαζί με τη γυναίκα του με σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος έξω από τη Λέρο.

Το σοβαρό ατύχημα του Τούρκου μεγιστάνα στη Λέρο προκάλεσε σοκ στη γειτονική χώρα, καθώς ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους επιφανείς άνδρες και έχει συμπεριληφθεί στην 54η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο το 2017, με περιουσία άνω των 650 εκατ. δολαρίων.

Γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1969 στα Άδανα, ως τρίτο παιδί και μόνος γιος του Τσεβκέτ Σαμπανσί, επίσης δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Σπουδές στη Μασαχουσέτη μεταξύ 1987 και 1991 ενώ έκανε μεταπτυχιακό μέχρι το 1995 στα Διεθνή Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Δούλεψε για 2 χρόνια στον τραπεζικό κολοσσό Morgan Stanley στις ΗΠΑ και το 1997 επέστρεψε στην Τουρκία για να αναλάβει θέση στην τράπεζα Akbank, την οποία ίδρυσε η οικογένειά του. Την ίδια χρόνια έγινε επικεφαλής του τμήματος νέων έργων στην κτηματομεσιτική εταιρεία Sabancı Holding και τον Ιούνιο του 2001 διορίστηκε Επικεφαλής της Ομάδας Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης.

Μετά τον θάνατο του παππού του το 2004, ο Αλί Σαμπανσί ίδρυσε μαζί με τον πατέρα του και την αδερφή του την κτηματομεσιτική εταιρεία Esas Holding, της οποίας είναι πρόεδρος μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines ενώ έχει μετοχές και θέσεις στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών τροφίμων, ενοικιάσεων οχημάτων και αθλητικών ειδών.

Είναι παντρεμένος με τη Βουσλάτ Ντογκάν Σαμπανσί, κόρη του μεγιστάνα Αϊντίν Ντογκάν, ο οποίος είναι πρόεδρος του δημοσιογραφικού συμβουλίου της Hürriyet. Έχουν δυο γιους.

Το σοβαρό ατύχημα στη Λέρο

Στην εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο Τούρκος μεγιστάνας, ιδιοκτήτης της Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding, Αλί Σαμπανσί, μετά από πολύ σοβαρό ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος, που οδηγούσε ο ίδιος, στη Λέρο.

Μαζί με τον Αλί Σαμπανσί στο ταχύπλοο, το οποίο έπεσε στα βράχια, βρισκόταν την ώρα του ατυχήματος και η σύζυγός και τα δύο παιδιά του. Η γυναίκα του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, τραυματίστηκε επίσης, αλλά η κατάστασή της παρουσιάζει βελτίωση.

Τα παιδιά του ζευγαριού, Σεβκέτ Εμρεκάν και Καάν Αλί, γλίτωσαν, καθώς πήδηξαν στη θάλασσα λίγο πριν από το ατύχημα και έτσι ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι πήγαινε μαζί με τα παιδιά του από τους Λειψούς σε εστιατόριο στη Λέρο, όταν έγινε το ατύχημα, με σκάφος το οποίο οδηγούσε ο ίδιος ο επιχειρηματίας.

Με πληροφορίες από Cumhuriyet

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom