Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Εβρος: Ελεύθεροι χωρίς όρους όλοι οι μετανάστες που κατηγορούνταν από τους “πολιτοφύλακες” για εμπρησμό (βίντεο)

Κατέπεσαν οι κατηγορίες των «σερίφηδων» του Έβρου για τους μετανάστες που είχαν κλείσει στο τρέιλερ – κλουβί

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν όλοι οι μετανάστες που κατηγορούνταν από τους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» για εμπρησμό στον Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι οι εννέα Σύριοι, όπως είχε γίνει και με τους τέσσερις Πακιστανούς την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 μετανάστες κρατούνταν από τις Αρχές, όπως είχε τονίσει το in σε ρεπορτάζ του, όχι με βάση κάποιο στοιχείο, αλλά εξαιτίας των καταθέσεων των τριών «σερίφηδων» που επιχείρησαν να κατασκευάσουν ενόχους για να ρίξουν την ευθύνη για τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Αντίθετα, οι τρεις αυτόκλητοι «πολιτοφύλακες» έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα οι κατηγορίες που αποδίδονται στους τρεις συλληφθέντες αφορούν στη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον ιδιοκτήτη του οχήματος βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας την Παρασκευή 25/8 ο Βασίλης Δεμίρης, συνήγορος του 45χρονου ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο που ανάρτησε ο ίδιος να έλκει το τρέιλερ, «προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ως προς την επιβολή προσωρινής κρατήσεως».

«Τη διαφωνία αυτή καλείται να λύσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εντός πέντε ημερών όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Μέχρι τότε έχει επιβληθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αφαίρεσης διαβατηρίου», συμπλήρωσε.

Οι «πολιτοφύλακες» είχαν κλείσει τους μετανάστες σε τρέιλερ – κλουβί

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις μετά το βίντεο που ανέβασε στο Facebook ένας από τους τρεις συλληφθέντες «πολιτοφύλακες» όπου «διαφήμιζε» ότι είχε κλείσει 25 «κομμάτια» στο τρέιλερ – κλουβί.

Η εικόνα των τρομαγμένων ανθρώπων μέσα στην κινητή φυλακή ήταν σοκαριστική. 


Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όλοι οι μετανάστες θα παραμείνουν υπό διοικητική κράτηση λόγω παράνομης εισόδου στη χώρα.

Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό – Νέος «σερίφης» αιχμαλώτιζε μετανάστες

Όπως καταγγέλλουν τις τελευταίες ημέρες αντιρατσιστικές οργανώσεις και κόμματα, το άγριο περιστατικό με τους τρεις αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» δεν είναι μεμονωμένο.

Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με τον δικηγόρο του εμφανίστηκε ο νέος «σερίφης» που ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαφήμιζε ότι είχε αιχμαλωτίσει τέσσερις μετανάστες.

Η Αστυνομία τον αναζητούσε μετά την ανάρτησή του.

Ο αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» είχε αιχμαλωτίσει, με τη βοήθεια συνεργών του, τέσσερις μετανάστες, με τον έναν τουλάχιστον να φαίνεται σε κακή κατάσταση στο βίντεο.

«Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… », ακούγεται να λέει στο βίντεο ο ίδιος, ενώ κάνει λόγο για την «απουσία των αρχών».


Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κανένας δεν γνωρίζει τι απέγιναν αυτοί οι άνθρωποι μετά τη σύλληψή τους, κάτι για το οποίο θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις η Πολιτεία και η Αστυνομία.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom