Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Σκόπελος: 3 χρόνια φυλάκιση σε 52χρονο που έκλεψε χρηματοκιβώτιο και χτύπησε αστυνομικούς


Σε 3 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε την Τετάρτη (31.08.2023) από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας 52χρονος αλβανικής υπηκοότητας ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή στην Σκόπελο, βία κατά υπαλλήλων δικαστικών προσώπων και σωματική βλάβη.

Ο δράστης στις 18 Αυγούστου έκλεψε από μονοκατοικία στη Σκόπελο το χρηματοκιβώτιο ενός νεαρού ζευγαριού, που διατηρεί ταβέρνα στο νησί.

Μπήκε στο σπίτι από ανασφάλιστο παράθυρο και την επόμενη ημέρα συνελήφθη από αστυνομικούς, που τον εντόπισαν σε ένα χωράφι, στην περιοχή Ράχες. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον κύκλωσαν και ο 52χρονος επιχείρησε να αποφύγει τη σύλληψη με γροθιές και κλωτσιές. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό.

Το χρονικό

Ο κατηγορούμενος το βράδυ της Παρασκευής 18 Αυγούστου, διέρρηξε το παράθυρο υπνοδωματίου του σπιτιού του ζευγαριού, εισήλθε στο εσωτερικό και έκλεψε ένα χρηματοκιβώτιο, καθώς και δύο ρολόγια χειρός από συρτάρι του δωματίου.

Η κλοπή καταγγέλθηκε στο τοπικό Τμήμα το Σάββατο 19 Αυγούστου, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο σε χωράφι δίπλα από την οικία και παρακολουθούσαν την περιοχή προκειμένου να συλλάβουν τον κλέφτη, ο οποίος επέστρεψε στο σημείο το απόγευμα του Σαββάτου για να πάρει το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο.

Μετά τη σύλληψή του ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν τα δύο ρολόγια που είχε καταγγελθεί από το ζευγάρι ότι είχαν κλαπεί. 

Ο ίδιος στην απολογία του δήλωσε χθες πως η οικονομική ανέχεια τον οδήγησε στην κλοπή, ενώ βρέθηκε στο νησί από την Αθήνα όπου ζει για να επισκεφθεί τον γιό του που εργάζεται στον τομέα της εστίασης. 

Το δικαστήριο διαπίστωσε πως ο 52χρονος είχε εκτίσει ποινή και για αυτοδικία και ο ίδιος δήλωσε πως εργαζόταν χρόνια σε μια επιχείρηση και του παρακρατούσαν τα δεδουλευμένα του γι΄αυτό και πήρε τον Νόμο στα χέρια του χτυπώντας τον ιδιοκτήτη.

Από τις 19 Αυγούστου οπότε και συνελήφθη, ο 52χρονος ήταν υπό κράτηση ενώ διαπιστώθηκε πως λήγει και η προθεσμία παραμονής του στη χώρα. Καταδικάστηκε χθες σε τρία χρόνια φυλάκιση και 1650 ευρώ πρόστιμο και οδηγήθηκε στην φυλακή.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom