Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΑΕΚ - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2 - 2: Η πρόκριση του αιώνα για τον Μίχαλη με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (βίντεο)


Η ΑΕΚ πήρε μία ονειρεμένη πρόκριση στα playoffs του Champions League, μετά το 2-2 κόντρα στη Ντίναμο Ζάγκρεμπ με γκολ του Αραούχο (90+2') και του Βίντα (90+11') στις καθυστερήσεις. Μία πρόκριση αφιερωμένη από την Ένωση στη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη. Επόμενος αντίπαλος η Άντβερπ.

Τι βραδιά εκτυλίχθηκε στην OPAP Arena! Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση της... δεκαετίας κερδίζοντας το εισιτήριο για τα playoffs του Champions League σ' ένα ματς για γερά νεύρα. Η Ένωση ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 90+2' και στο 90+11'.

Έτσι πέτυχε μία πρόκριση, η οποία είναι πλήρως αφιερωμένη στην μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη. Ο Σούταλο στο 45+2' άνοιξε το σκορ, με τον Λιούμπιτσιτς να διπλασιάζει τα τέρματα των Κροατών στο 65'. Η Ένωση ισοφάρισε το συνολικό σκορ στο 90+2' με τον Σέρχιο Αραούχο. Στο 90+11' ο Βίντα ήταν εκείνος που χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του με συνολικό σκορ 4-3.

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στα playoffs του Champions League είναι η Άντβερπ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Βέλγιο την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 22:00. Ο δεύτερος αγώνας που θα κρίνει και τα πάντα θα πραγματοποιηθεί στην OPAP Arena την Τετάρτη 30 του μήνα στις 22:00. Η Ένωση πάντως έχει εξασφαλίσει ομίλους Europa League.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό, με τη Ντίναμο να έχει ψηλά τις γραμμές της και την ΑΕΚ να προσπαθεί να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους. Η Ένωση έκανε μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στα 49 δευτερόλεπτα, με τον Πινέδα να είναι άστοχος από τα αριστερά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν επίσης με πρέσινγκ ψηλά και πήραν σταδιακά τα ηνία.

Στο 16ο λεπτό ο Χατζισαφί γέμισε από τα αριστερά, ο Γκαρσία έκανε το πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι, όμως δεν βρήκε εστία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσούμπερ σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της κροατικής ομάδας να διώχνει.

Η Ντίναμο έφτιαχνε ευκαιρίες κυρίως από λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ. Έτσι στο 16', ο Ιβανούσετς μοίρασε στον Πέτκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Η Ένωση έχασε την συγκέντρωσή της στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 44' ο Σούταλο έκανε από τον άξονα την μπαλιά στον Μπουλάτ, με τον Γιόνσον μην διαβάζει σωστά τη φάση. Ο παίκτης των Κροατών πλάσαρε, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 45+2' η Ντίναμο Ζάγκρεμπ μπήκε μπροστά στο σκορ. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Πέτκοβιτς στην περιοχή πήρε την κεφαλιά προς τον Μιχαϊλιτσένκο, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει την προσπάθεια του Ουκρανού. Ο Σούταλο ακολουθούσε και έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο μέρος θέλοντας να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Στο 56' μετά από εξαιρετική αλλαγή από τα δεξιά στα αριστερά, ο Χατζισαφί με τη μία έστρωσε στον Πινέδα, αλλά το σουτ του Μεξικανού σταμάτησε στα σώματα.

Στη συνέχεια ο Γιόνσον σούταρε εκ νέου με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσούμπερ είδε την κίνηση του Άμραμπατ στα δεξιά, όμως ο Μαροκινός δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της εθνικής Κροατίας.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ ήταν εκείνη που πέτυχε και δεύτερο γκολ παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Στο 65' ο Λιούμπιτσιτς έβγαλε την πάσα στον Πέτκοβιτς εκτός περιοχή, ο οποίος τροφοδότησε ξανά τον 24χρονο Αυστροκροάτη, που κινήθηκε στο "κουτί" και με σουτ με τη μία σκόραρε.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να απαντήσει αμέσως, όμως η Ντίναμο είχε καλή στιγμή και για τρίτο τέρμα, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει προσπάθεια του Σπίκιτς από τα δεξιά. Στο 78' η Ένωση βρήκε δίχτυα με τον Μουκουντί, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα ήταν εκτεθειμένος. Στο 90+1' οι γηπεδούχοι σκόραραν ξανά, αλλά αυτή τη φορά οφσάιντ ήταν ο Μάνταλος.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και στο τέλος δικαιώθηκαν απολύτως. Η ΑΕΚ στο 90+2' κατάφερε να μειώσει και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, ξεσηκώνοντας την OPAP Arena. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Πέτκοβιτς δεν απομάκρυνε σωστά και ο Αραούχο με ένα υπέροχο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Μάλιστα, πανηγύρισε με το "Μ" για τον Μιχάλη, ενώ στη συνέχεια φίλησε φανέλα με το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού της Ένωσης.

Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν όλα τα... λεφτά. Στο 90+8' το VAR παρενέβη για χέρι του Λιούμπιτσιτς στην περιοχή. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε, αλλά ο Βίντα που ακολουθούσε σκόραρε για το 2-2. Αυτό ήταν και το buzzer beater του παιχνιδιού, με την ΑΕΚ να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση στα playoffs του Champions League.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμάνσκι (67' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76' Μάνταλος), Άμραμπατ (67' Ελίασον), Τσούμπερ (67' Αραούχο), Πινέδα (76' Γαλανόπουλος), Γκαρσία.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράνι, Ριστόβσκι, Σούταλο, Λιούμπιτσιτς, Μπουλάτ, Μίσιτς, Σπίκιτς (86' Μάριν), Μιχαϊλιτσένκο, Ιβανούσετς, Πέτκοβιτς.

Δείτε τα βίντεο του αγώνα στο https://www.sport24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom