Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Χανιά: Η δικογραφία για τον διεφθαρμένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που έπαιρνε χρήματα για σβήνει κλήσεις

«Θα έρθω στο σπίτι σου και θα σε γ@@@, σου ετοιμάζω την κάσα»!

Δικογραφία σοκ για την δράση του «σερίφη των Χανίων», του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που είχε μετατρέψει το γραφείο του σε «στρατηγείο παραβατικότητας», εκβίαζε, απειλούσε και διακινούσε «μαύρο» χρήμα, απειλώντας όποιον προσπαθούσε να αντισταθεί, φέρνει στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Ο 53χρονος αξιωματικός με συνεργό τον 29χρονο γιο του, ο οποίος υπηρετεί ως ειδικός φρουρός, τα «έπαιρνε» για να σβήνει κλήσεις, να δίνει άδειες σε καντίνες της περιοχής, να πουλάει προστασία σε δικηγόρους, κάνοντας τη ζωή των θυμάτων του κόλαση.

Κάποια  τηλεφωνήματα και επιστολές για την δράση του έφτασαν τους «Αδιάφθορους» και ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα, που κατέληξε στη σύλληψή του. Μάλιστα, κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη μυστικά στο νησί και κατά τη διάρκεια της εφόδου στο σπίτι του ο διεφθαρμένος αξιωματικός συνελήφθη με επεισοδιακό τρόπο.

Έβριζε, απειλούσε και έσπρωχνε τους συναδέλφους του, ενώ δεν δίστασε να επιδείξει και τα γεννητικά του όργανα στην δικαστική λειτουργό, μιλώντας απαξιωτικά! Ο53χρονος αξιωματικός κατηγορείται για «Εκβίαση κατ΄ επάγγελμα», «Παράβαση καθήκοντος», και «Δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του», ενώ ο 29χρονος γιος του για «απλή συνέργεια σε εκβίαση».

Οι δημοπρασίες και οι βαλίτσες με τα λεφτά

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ, μια καταγγελία ήταν αυτή που άνοιξε τα μάτια των «Αδιάφθορων» και σήμανε την έναρξη της μεγάλης έρευνας, που οδήγησε τον διεφθαρμένο συνάδελφό τους στο πιάτο των αρχών.

Όπως επισημαίνεται, το «βαθύ λαρύγγι» που επικοινώνησε με τους συναδέλφους του επίορκου αστυνομικού, τους είπε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ  κυκλοφορούσε σε δημοπρασίες της περιοχής των Χανίων, «φορτωμένος» με βαλίτσες που είχαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ τα «τσέπωνε» σβήνοντας και κλήσεις.

«Απογευματινές ώρες της 20/08/2023τηλεφώνησε στην Υπηρεσία μας άγνωστος άνδρας, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του και κατήγγειλε ότι, αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στα Χανιά προβαίνει στον εκβιασμό καταστηματαρχών της περιοχής. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον τρόπο δράσης του, ο καταγγέλλων ανέφερε ότι, κάθε χρόνο, εμφανίζεται στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων κι επιδεικνύοντας μια βαλίτσα με λεφτά, απαιτεί από τους συμμετέχοντες χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην συμμετάσχουν εκείνοι στη διαδικασία της δημοπρασίας, που αφορά στην ενοικίαση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εν τω μεταξύ, για τον ως άνω αναφερόμενο αστυνομικό, είχε περιέλθει στην Υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου η από 16/05/2023 έγγραφη καταγγελία, κατά την οποία, ο αστυνομικός προβαίνει σε εκβιάσεις ατόμων που ενοικιάζουν καντίνες, σύμφωνα με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο.

Ο  καταγγέλλων ανέφερε ότι, ο αξιωματικός έχει ήδη λάβει μεγάλο χρηματικό ποσό από ζευγάρι που λειτουργεί καντίνα στην περιοχή των Χανίων, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, προβαίνει στον εκβιασμό και στη λήψη χρημάτων και από άλλα καταστήματα της περιοχής. Τέλος, στην ίδια ως άνω καταγγελία ο αξιωματικός φέρεται να προβαίνει στη διαγραφή τροχονομικών παραβάσεων, λαμβάνοντας για το σκοπό αυτό χρηματικά ποσά. Από την Υπηρεσία μας εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία του καταγγελλόμενου Αστυνομικού». 

Τον «καλωδίωσαν»

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, ξεκίνησαν την έρευνα τους, «καλωδιώνοντας» τον επίορκο συνάδελφό τους για να καταφέρουν να τον …βάλουν στο χέρι.

«Κατόπιν των ανωτέρω, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργούνταν από την Υπηρεσία μας,  προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της εν λόγω υπόθεσης και να καταστεί δυνατή η διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων, εφαρμόστηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και καταγραφής της δραστηριότητας εκτός κατοικίας, με συσκευές ήχου και εικόνας, κατόπιν σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Από την ακρόαση των καταγραφουσών επικοινωνιών, προέκυψαν συνομιλίες οι οποίες έχρηζαν περαιτέρω διερεύνησης και γι’ αυτό άμεσα κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας μετέβη στα Χανιά Κρήτης, για τον εντοπισμό πιθανών θυμάτων εκβίασης».

«Θα σας πάρω την καντίνα!» – Οι συνομιλίες που τον «καίνε»

Από την παρακολούθηση που έκαναν οι «Αδιάφθοροι» προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, όντας μάλιστα και πολύ κυνικός απέναντι στα θύματά του. Μάλιστα, σε μία περίπτωση όταν ζευγάρι τον παρακαλούσε για τα ποσά που αυτός απαιτούσε, τους έλεγε δίχως ίχνος ανθρωπιάς: «θα σας πάρω την καντίνα!»

«Χαρακτηριστική, ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του με πρώην δικηγόρο, στο πλαίσιο της οποίας, ελέχθησαν ενδεικτικά τα παρακάτω: «Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε από το τηλέφωνο ……… Κύριε μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω » με τον αξιωματικό να του επισημαίνει: «πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε, ξέρεις» και το θύμα να του ανταπαντάει: «Κύριε έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα.……… Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά ……… Κύριε είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει κύριε παραπάνω από τα διπλά από αυτά ……… Όχι όχι δεν λέω μόνο για την (αναφέρεται σε γυναικείο όνομα) σας λέω και για τα παραπάνω από τα 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τελευταία για την…. κύριε. Ε σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του σκεφτείτε την απελπισία του».

Εν τω μεταξύ, από το κλιμάκιο της Υπηρεσίας μας στα Χανιά, εντοπίστηκε γυναίκα επιχειρηματίας που μαζί με τον σύζυγό της διατηρεί καντίνα οι οποίοι είχαν υποκύψει στις πιέσεις και στις απειλές του αξιωματικού, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια σχετικής δημοπρασίας, στο Δήμο Χανίων, τον μήνα Μάρτιο, του τρέχοντος έτους: «Από Δευτέρα ψάξε για δουλειά», «θα σας την πάρω την καντίνα»,. Ειδικότερα, ο ανωτέρω αστυνομικός εμφανίστηκε στην εν λόγω δημοπρασία, και απαίτησε το χρηματικό ποσό των 30.000€ ετησίως από το ζευγάρι, προκειμένου να μην συμμετάσχει σε αυτή, όπως κι έγινε.

Η επιχειρηματίας και ο σύζυγός της μέχρι την προσέγγισή τους από αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας, είχαν ήδη καταβάλει στον αξιωματικό το χρηματικό ποσό περίπου των 16.620-16.670 ευρώ, ενώ υπολειπόταν το χρηματικό ποσό των 7.900€, σύμφωνα με την αρχική παράνομη απαίτησή του, ποσό το οποίο εξακολουθούσε να απαιτεί». 

Η επίθεση στους «Αδιάφθορους» – Θα έρθω στο σπίτι σου και θα σε γ@@@ και σένα και τα παιδιά σου. Σου ετοιμάζω την κάσα» – Επέδειξε τα γεννητικά του όργανα στη δικαστική λειτουργό!

Οι «Αδιάφθοροι», σε συνεργασία με τη γυναίκα επιχειρηματία που είχε πέσει θύμα του επίορκου αξιωματικού, έβαλαν σε ένα φάκελο προσημειωμένα χαρτονομίσματα προκειμένου να τον τσακώσουν επ’ αυτοφώρω. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αρχών στην οικία του αξιωματικού, ο θρασύτατος επίορκος, όχι μόνο αντιστεκόταν αλλά έβριζε και απειλούσε τους συναδέλφους του, λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής αδιανόητα: Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@@ και θα σε γ@@@@ και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα». Μάλιστα, ήταν τέτοιο το θράσος του που απευθύνθηκε απαξιωτικά στην δικαστική λειτουργό, επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα!

«Η παθούσα σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας, παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 7.900€, προκειμένου να το παραδώσει στον αστυνομικό μεσημβρινές ώρες της 27/08/2023, όπου ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία τους της υπέδειξε και το άφησε, στο γραμματοκιβώτιο της οικίας του. Μετά από λίγο, το χρηματικό ποσό παρελήφθη από τον  υιό του Ειδικό Φρουρό ο οποίος εισήλθε αμέσως εντός της πολυκατοικίας. 

Άμεσα αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, που επιτηρούσαν την είσοδο της πολυκατοικίας μετέβησαν έξωθεν αυτής κι αφού δήλωσαν την ιδιότητά τους,  επίμονα προέτρεπαν τους ενοίκους να ανοίξουν τη θύρα. Επειδή αυτοί δεν ανταποκρίνονταν και λόγω του  άμεσου κινδύνου να χαθούν τα επίμαχα αποδεικτικά στοιχεία, σχετιζόμενα με την υπό έρευνα υπόθεση, προβήκανε στη διάνοιξη της θύρας. Κατά την είσοδο των αστυνομικών, στο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, εντοπίστηκε πεταμένος ο λευκός φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, στα πρώτα σκαλιά της κλίμακας, δεξιά της εισόδου της οικίας του αστυνομικού οποίος περισυνελλέγη με το περιεχόμενό του και κατασχέθηκε.

Ακολούθως, προσεγγίστηκε η είσοδος της οικίας  όπου και πάλι, αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας, δηλώνοντας την ιδιότητά τους κάλεσαν τους ενοίκους να ανοίξουν τη θύρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νομότυπη έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.  Μετά από επίμονες εκκλήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι δήλωνανσυνεχώς την ιδιότητά τους, ο αξιωματικός άνοιξε την πόρτα κι αφού του επιδείχθηκαν οι υπηρεσιακές ταυτότητες, του ζητήθηκε να συνεργασθεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα. Εκείνος, σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε να φωνάζει, να υβρίζει τους υπεύθυνους αξιωματικούς αλλά και όλους του αστυνομικούς που ήταν παρόντες, απειλώντας τους ότι θα μπλέξουνκι ότι δεν ξέρουν με ποιον τα έχουν βάλει, φτάνοντας στο σημείο να απωθήσει βίαια αξιωματικό, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@ και θα σε γ@@@ και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Επίσης, απευθύνθηκε υποτιμητικά και στην Δικαστικό Λειτουργό που παρίστατο κατά την έρευνα, λέγοντάς της: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι …», επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα. Με αυτή τη συμπεριφορά του, παρεμπόδιζε τη διενέργεια της έρευνας, ενώ μετά από πολλές παροτρύνσεις, κατέστη δυνατή η πραγματοποίησή της. 

Κατά την έρευνα στο εσωτερικό της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 9.910€ κι ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τις έρευνες στο γραφείο του, και σε χρηματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του ουδέν ανευρέθη».

«Πουλούσε» προστασία σε δικηγόρο – Πήγε να «φάει» το σπίτι πυρόπληκτης

Οι αστυνομικοί, κατά την έρευνα εντόπισαν κι άλλα δύο θύματα του επίορκου αξιωματικού, έναν δικηγόρο και μία γυναίκα, για τους οποίους προέκυψαν τα εξής: «Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ο πρώην δικηγόρος, ο οποίος υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του, κατέληξε να του έχει δώσει χρηματικό ποσό άνω των 120.000€.

Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2020, ένεκα επαγγελματικού προβλήματος που είχε προκύψει στον δικηγόρο κατά το χειρισμό υπόθεσης του, φοβούμενος για την σωματική του  ακεραιότητα,  απευθύνθηκε στον αξιωματικό προκειμένου να τον βοηθήσει ως αστυνομικός.

Ο αξιωματικός, ενώ αρχικά έδειξε ενδιαφέρον και  τον  διαβεβαίωσε ότι δεν θα είχε πλέον κανένα πρόβλημα, λίγο αργότερα εκμεταλλευόμενος τον ψυχολογικά αδύναμο χαρακτήρα του, άρχισε να του απαιτεί χρήματα, βρίζοντάς και απειλώντας τον, προκειμένου δήθεν να του εξασφαλίζει την προστασία του. Οι απαιτήσεις των χρημάτων ήταν επιτακτικές, σε βαθμό που ο δικηγόρος είχε πειστεί ότι εάν έχανε την υποστήριξή του αστυνομικού, θα επερχόταν, τόσο η επαγγελματική, όσο και η προσωπική καταστροφή του. Κατ’ αυτό τον τρόπο, εκβιαστικά ο αστυνομικός λάμβανε από τον δικηγόρο χρηματικά ποσά έως και 25.000€ κάθε φορά, οδηγώντας τον τόσο στην οικονομική και ψυχολογική του κατάρρευση, όσο και στην αδυναμία να ασκήσει το επάγγελμά του, σύμφωνα με κατάθεσή του».

Σε  ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση της γυναίκας- θύμα της οποίας επιχείρησε να αγοράσει το καμμένο σπίτι «κοψοχρονιά», στο διαβιβαστικό αναφέρονται τα εξής: «Τέλος, εντοπίστηκε γυναίκα, η οποία διέθετε ένα διαμέρισμα στην παλαιά πόλη των Χανίων, το οποίο εκμεταλλευόταν οικονομικά, ώσπου εκδηλώθηκε σ’ αυτό πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να χρήζει επισκευής.

Τότε, ο αξιωματικός, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την εν λόγω συγκυρία και να αγοράσει το ακίνητο στην μισή τιμή της αξίας του, κατάφερε με κάθε δυνατό τρόπο  να καθυστερήσει μέχρι και σήμερα την επισκευή του, με συνεχείς καταγγελίες περί δήθεν παράνομων οικοδομικών εργασιών και απειλές περί σύλληψης των παρευρισκόμενων εργαζομένων, λόγω της ιδιότητάς του, ως αστυνομικός. Οι καθυστερήσεις αυτές, επέφεραν στην ιδιώτη οικονομική εξαθλίωση, καθόσον δεν κατέστη εφικτή η αποκατάσταση των προκληθεισών υλικών ζημιών και η περαιτέρω εκμετάλλευσή του». 

Τα «τσέπωνε» σβήνοντας κλήσεις

Στο διαβιβαστικό αναφέρεται άλλη μια πτυχή της παράνομης δράσης του επίορκου αξιωματικού. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το συγκεκριμένο άτομο, τσέπωνε «μαύρο» χρήμα σβήνοντας κλήσεις συμπολιτών του.

«Από την μέχρι τώρα έρευνα-έλεγχο του αρχείου  προέκυψε ότι ο αξιωματικός προέβη σε μία τουλάχιστον περίπτωση κακουργηματικής δωροληψίας για πράξη που αντίκειται στα καθήκοντά του. Ειδικότερα, σύμφωνα με κατάθεση ιδιώτη περί τα τέλη Ιουλίου του τρέχοντος έτους κι ενώ του είχε βεβαιωθεί τροχονομική παράβαση σε φορτηγό όχημα ιδιοκτησίας του, χρηματικού προστίμου 700 € κι αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας, τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, όπου ο αστυνομικός απαίτησε το χρηματικό ποσό των 300€, προκειμένου να «μειώσει» το πρόστιμο, όπως του είπε και να του επιστραφούν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος.

Πράγματι ο ιδιώτης, αφού παρέδωσε το ανωτέρω ποσό, παρέλαβε τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματός του, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί το στέλεχος της εν λόγω παράβασης. Γίνεται μνεία ότι, η έρευνα – έλεγχος στο αρχείο τροχονομικών παραβάσεων της ανωτέρω υπηρεσίας συνεχίζεται, κι οτιδήποτε νεότερο προκύψει επ’ αυτού, θα σας αναφερθεί».  

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom