Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά το σάλο για τις «γαϊδουροδρομίες» στη Λέσβο (βίντεο)


Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, αρμόδια για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των υπευθύνων εισαγγελέων σε θέματα προστασίας ζώων, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για αγώνες ταχύτητας με γαϊδουράκια με ανήλικους αναβάτες στην Κώμη Λέσβου.

Στην παραγγελία της, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισυνάπτει και δημοσιεύματα και οπτικοακουστικό υλικό του ηλεκτρονικού Τύπου, ζητώντας τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τις «γαϊδουροδρομίες» στη Λέσβο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει τη διερεύνηση τελέσεως τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, όπως κακοποίηση ζώων και βασανισμό αυτών (άρθρα 24, παρ. 1, περ. α΄ και β΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 34, παρ. 2 του Ν. 4830/2021) και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων (άρθρο 360 Π.Κ.).


Σάλος στη Λέσβο με τις «γαϊδουροδρομίες»: Μικρά παιδιά καμτσικώνουν ζώα - Καταγγελία της Κιβωτού Μυτιλήνης

Σάλος έχει προκληθεί στη Λέσβο με βίντεο που ανήρτησε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιβωτός Μυτιλήνης όπου δείχνει παιδιά να καβαλάνε γαϊδουράκια στο δρόμο και να τα καμτσικώνουν για να πάνε πιο γρήγορα. Πρόκειται για το δρώμενο με την ονομασία «Γαϊδουροδρομίες» που έλαβε χώρα στην Κώμη Λέσβου.

«Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρόμου, με ΙΧ και μηχανάκια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω...», καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιβωτός Μυτιλήνης, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο:

https://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom