Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Μεγάλος θρίαμβος στο 11ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών στο Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτ/νίας (φωτο)


Όταν σε ένα τόσο μικρό χωριό, γίνεται μια τόσο μεγάλη γιορτή, αυτό από μόνο του δηλώνει την τεράστια επιτυχία που είχε για ακόμη μια χρονιά το Συναπάντημα στο Μπαμπαλιό Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Στις 15 Αυγούστου 2023 πραγματοποιήθηκε το 11ο Συναπάντημα των Μπαμπαλιωτών, στην κατάμεστη πλατεία του Μπαμπαλιού.


Την έναρξη της βραδιάς έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Μπαμπαλιού Αιτ/νίας «Αξέχαστες Πατρίδες» κ. Θεοφάνης Κοντοχρήστος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά  όλους όσους συμβάλλουν και στηρίζουν το συναπάντημα και ο ουρανός έλαμψε από τα πολλά βεγγαλικά.  Στην συνέχεια όλοι παρακολούθησαν ένα συγκινητικό βίντεο που ξύπνησε τις μνήμες.  Το βίντεο αφορούσε στο 1ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών που έγινε πριν 12 χρόνια, το έτος 2011.  Μια σκέψη, ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε και συνεχίζει ακόμα μετά από χρόνια.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν τιμητικοί έπαινοι, σε όλα τα παιδιά που διέπρεψαν και που εισάχθηκαν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


Οι έπαινοι που δόθηκαν ήταν οι εξής: Στην Δέσποινα Κοντοχρήστου για την εισαγωγή της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Οικονομικών, στον Επαμεινώνδα Πολύζο για την εισαγωγή του στην Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, στην Δέσποινα Κάλτσου για την εισαγωγή της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, τον Θάνο Καλαμπούκα για την εισαγωγή του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο τμήμα Γεωπονίας, στον Αθανάσιο Κουφουδάκη για το πτυχίο Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών, την Ευθυμία Άννα Γιαννιώτη για το πτυχίο Μαθηματικών Πάτρας.


Τιμητική πλακέτα δόθηκε στο χοροδιδάσκαλο και λαογράφο κ. Ιωάννη Κάτσιο, ο οποίος παρόλο που δεν είναι ποντιακής καταγωγής δηλώνει λάτρης του Πόντου.  Ως ένδειξη εκτίμησης και προσφοράς, ο σύλλογος δημιούργησε ένα αφιερωματικό βίντεο.  Ο Ιωάννης Κάτσιος ήταν ο πρώτος που δίδαξε ποντιακούς χορούς στην Αιτωλοακαρνανία, τότε που ακόμα δεν υπήρχαν σύλλογοι.

Και έπειτα ξεκίνησε η διασκέδαση του κόσμου, όπου το κέφι, το γλέντι και η χαρά διήρκησαν μέχρι την ανατολή του ηλίου.


Οι μουσικοί του Πόντου που πλαισίωσαν τη βραδιά ήταν: Ο Αλέξανδρος Κοπαλάς στο τραγούδι, ο Κώστας Παπαδόπουλος στη λύρα, ο Νίκος Κουλαξουζίδης στο αγγείο, ο Θεοδόσης Ευφραιμίδης στο νταούλι, ο Άλκης Κοπαλάς στα πλήκτρα.  Στο λαϊκό πρόγραμμα ήταν ο Γιώργος Τσαπάς στο τραγούδι, ο Γιάννης Λαμπράκης στο μπουζούκι και ο Ηλίας Βαγιάνος στα πλήκτρα.


Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Αναστάσιος Αποστολάκης, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γεώργιος Κατσούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμφιλοχίας κ. Χριστόφορος Κουσιορής, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος - Βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Μιχαήλ Γούδας, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Ανδρέας Ρεγκούτας, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Νίκος Μπεχλιούλης, ο Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Μάρκος Κατσούλης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Δράκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Κατσαντάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Τσόγκας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Κατσακιώρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Διγώνης, ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Δαουτίδης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Αθανάσιος Τορουνίδης, ο τέως Δήμαρχος Στράτου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου κ. Δημήτρης Μουρτσιάπης, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Αγρινίου: κα Δήμητρα Κεχαγιά και κα Ειρήνη Χονδρού, οι υποψήφιοι πρόεδροι Κοινότητας Μπαμπαλιού κ. Ιωάννης Καρυπίδης και κ. Βασίλειος Σωτηριάδης, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καλλιθέας κ. Ιωάννης Εμιρζάς, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Βεροίας κα Χριστίνα Κοντοχρήστου.


Τιμητική επίσκεψη στον τόπο μας έκανε ο πατήρ Θεόδωρος Πασχαλίδης, ο οποίος πληροφορήθηκε μέσω διαδικτύου για το συναπάντημα και θέλησε να μας επισκεφτεί μαζί με τη Πρεσβυτέρα του και να βιώσουν από κοντά αυτή τη μεγάλη γιορτή.  Ο πατήρ  ήρθε από τον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης και ανήκει στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Ασκού.    Όλος ο κόσμος εντυπωσιάστηκε από το μεστό λόγο του και την απίθανη φωνή του, όταν ερμήνευσε ποντιακά τραγούδια.    

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά:

Όλους τους δωροθέτες που προσέφεραν τα προϊόντα τους για τη λαχειοφόρο αγορά.

Όλους όσους προσέφεραν οικονομική ενίσχυση.

Τον Βασίλη Μουτεσίδη για όλες τις υπηρεσίες που πρόσφερε αφιλοκερδώς και την πολύτιμη βοήθειά του.

Τον Κυριάκο Κυζιρίδη, τον Γιώτη Θεοδωρίδη, τον Κώστα Μικρόπουλο και τον Ηλία Θεοδωρίδη που ανέλαβαν τη διοργάνωση των ψησταριών.

Τον Ματθαίο Κλεισιάρη για τις λήψεις βίντεο και φωτογραφιών μέσω drone.

Τον Θωμά Γούλα για το φωτογραφικό υλικό.

Το Αρτοποιείο «Νέστωρας» για το ψωμί.

Την Κανή Τριανταφυλλίδου για τα νερά.

Την Μελίνα Χονδρού για τις πορτοκαλάδες.

Τον Γιώργο Ξανθόπουλο, τον Γιώργο Αποστολάκη, τον Φάνη Κοντοχρήστο του Ματθαίου, τον Φάνη Αποστολάκη και την Ευγενία Μηλιόρδου για το σερβίρισμα.

Τον Αντώνη Τριανταφυλλίδη για την εξέδρα.

Την Αθηναϊκή Ζυθοποιεία.

Τον Δημήτρη Σωτηριάδη και τον Γιώργο Αποστολάκη για το φωτισμό της πλατείας.

Τον Γρηγόρη Κοντοχρήστο για τον πατσά και τα πεπόνια.

Την Κούλα Καρυπίδου για το τσίπουρο.

Την ψαροταβέρνα «Οι Μουριές» για το κρασί.

Τον Κώστα Στεφανή και τον Κώστα Ανερούση για τα κάρβουνα.

Το Δήμο Αμφιλοχίας για τις καρέκλες και τα τραπέζια.      





















Δείτε κι αυτό: Βούλιαξε το Μπαμπαλιό στο 11ο Συναπάντημα Μπαμπαλιωτών τον Δεκαπενταύγουστο (φωτο & βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom