Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Κανείς δεν είδε την απειλή - Τα «πετροδόλαρα» κερδίζουν τη μάχη στις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας


Ο ένας μετά τον άλλον δεκάδες πρωταγωνιστές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έφτιαξαν τις βαλίτσες τους φέτος το καλοκαίρι για τη Σαουδική Αραβία. Δέχτηκαν προτάσεις τις οποίες δεν μπορούσαν να αρνηθούν.

Τα «πετροδόλαρα» κερδίζουν τη μάχη σε σημείο να ακούγεται πια σαν ανέκδοτο η ιστορία του Απριλίου του 2021 με το αποτυχημένο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Σουπερλίγκας.

Τότε βγήκαν οι Αγγλοι στους δρόμους για να διατρανώσουν ότι «το ποδόσφαιρο είναι για τους οπαδούς» και να αποτρέψουν το... κακό κεφάλαιο. Τα έβαλαν με τους Αμερικανούς μεγιστάνες και τους σεΐχηδες που διαφεντεύουν τους συλλόγους τους, αλλά την αληθινή απειλή δεν την είδαν. Και πλέον ένα σωρό παίκτες -και όχι μόνο «τελειωμένοι», όπως βόλευε τους παρατηρητές να επισημαίνουν- θα αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους τον επισήμαναν πριν από μερικές εβδομάδες οι προπονητές της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, και της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γουαρδιόλα. 

Το επανέλαβε προχθές ξεκάθαρα ο Ντιέγο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης: «Η μεταγραφική περίοδος στη Σαουδική Αραβία θα ολοκληρωθεί δύο εβδομάδες μετά την αντίστοιχη στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι ορατός ο κίνδυνος να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι με τα πολλά χρήματα και μέσα σε δύο εβδομάδες να πάρουν παίκτες μας και να ανατρέψουν τον σχεδιασμό μας. Τις τελευταίες μέρες είμαστε σε διαρκείς συζητήσεις με τη διοίκηση για το τι πρέπει να επιτρέψουμε σε τέτοια ενδεχόμενα».

Νωρίτερα το καλοκαίρι, ο ίδιος ο Σιμεόνε δέχτηκε μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση από την Αλ Αχλί της Τζέντα. Εστρωσε στα πόδια του το ποσό των 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο, όμως ο 53χρονος Αργεντινός απάντησε αρνητικά, αποφασισμένος να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, που λήγει τον Δεκέμβριο του 2024. Μάλιστα η διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης πρόκειται να βάλει μπροστά τις διαδικασίες για να ανανεώσει ο «Τσόλο», τον οποίο θεωρεί τον κορυφαίο προπονητή της ιστορίας της.

Σε αντίθεση με τον Σιμεόνε, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν μπόρεσε να αρνηθεί τα 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο, που του πρόσφερε η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας για την ανάληψη της εθνικής ομάδας της χώρας. Ο 58χρονος Ιταλός τεχνικός ταξίδεψε χθες στο Ριάντ όπου και έγινε η εκδήλωση της παρουσίασής του. Σε περίπου 10 ημέρες θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πάγκο των Σαουδαράβων, στο φιλικό ματς κατά της Κόστα Ρίκα.

«Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ. Μάλιστα σας ευχαριστώ που κερδίσατε την Αργεντινή στο πρόσφατο Μουντιάλ και έτσι το ρεκόρ του μεγαλύτερου αήττητου σερί παρέμεινε στην Ιταλία μου», είπε χθες ο Μαντσίνι. Αποκάλυψε επίσης ότι στα μέσα Αυγούστου άρχισαν οι πρώτες επαφές για αυτή τη συμφωνία-αστραπή, η οποία έβαλε ξαφνικά τέλος στη συνεργασία του με την Εθνική Ιταλίας. Εκεί διάδοχός του είναι από την περασμένη Παρασκευή ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, άρτι πρωταθλητής με τη Νάπολι.

Βασιλική Παπαντωνοπούλου 

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom