Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Παραλήρημα Ερντογάν: Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη! (βίντεο)


Παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανιστόρητες δηλώσεις για την Σμύρνη. Μετά τα «συγχαρητήρια» του ΝΑΤΟ για τη νίκη της Τουρκίας που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν την Σμύρνη».

«Στις 30 Αυγούστου νικήσαμε τον εχθρό που λέρωσε την Ανατολή με τις λερωμένες μπότες του. Νικήσαμε τον στρατό εισβολής των Ελλήνων» τόνισε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Ο  Αύγουστος είναι ιδιαίτερος μήνας, νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «ο Αύγουστος  για εμάς είναι ένας τόσο ιδιαίτερος μήνας, καθώς έχουμε γράψει ιστορία με τις νίκες μας. Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, που με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία όπως στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο.

Tον Αύγουστο τον κλείνουμε με μια μεγάλη νίκη που οδήγησε στην ίδρυση της ιστορίας μας. Στις 26 Αυγούστου του 1922, ο στρατός μας ξεκίνησε τη μεγάλη επίθεση με την εντολή από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε τον δρόμο προς τη Σμύρνη.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της «μεγάλης επίθεσης» κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στην Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε. Κι έτσι κερδίσαμε τον πόλεμο με μάχες που δώσαμε επί 3,5 χρόνια εναντίον του εχθρού, ο οποίος με τις προδοτικές φιλοδοξίες του αλλά και τις βρώμικες μπότες του λέρωσε την μόνιμη πατρίδα μας. την Ανατολία».

Δείτε το βίντεο:

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom