Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Εισαγγελική παρέμβαση για τις παραλίες στην Πάρο

Η κατάσταση που επικρατεί στο νησί έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κατοίκων και σωρεία αναρτήσεων στο διαδίκτυο

Εισαγγελική παρέμβαση για τις παρανομίες που καταγγέλλονται σε νησιά με την κατάληψη παραλιών η με τη συνέχιση λειτουργίας καταστημάτων που έχουν σφραγιστεί, σημειώθηκε με πρωτοβουλία της νέας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Η νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας του ανωτάτου δικαστηρίου παρενέβη για δύο περιπτώσεις που αφορούν πρωτίστως στην Πάρο, όπου υπάρχουν καταγγελίες και κινητοποιήσεις πολιτών για παράνομη κατάληψη παραλιών σε πολλά σημεία της ακτογραμμής του νησιού, με την τοποθέτηση ξαπλώστρας και ομπρέλας και την παρεμπόδιση των κατοίκων να έχουν ελεύθερη πρόσβαση.

Η κυρία Αδειλίνη, ζητά από τις αρμόδιες κατά τόπο εισαγγελικές αρχές, την αυστηρή τήρηση του νόμου και επαναλαμβάνει πρόσφατη εγκύκλιο για την ανάγκη ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε παραλίες, που είχε εκδοθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο τον περασμένο Μάιο.

Η κατάσταση που επικρατεί ειδικά στην Πάρο, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κατοίκων και σωρεία αναρτήσεων στο διαδίκτυο για τις παραλίες χωρίς πρόσβαση ή για άλλες, όπου έχουν δοθεί άδειες εκμετάλλευσης αλλά παραβιάζεται με επέκταση της κατάληψης των παραλιών.

Η νέα Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Αδειλίνη, στην παραγγελία της προς την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου Ολυμπία Λαμπροπούλου, αναφέρει ειδικότερα : «Ως προς τις καταγγελίες εξάλλου που αναφέρονται σε κατάληψη τμημάτων του αιγιαλού στην Πάρο, χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου και την παρεμπόδιση της ελεύθερης πρόσβασης του κοινού στις παραλίες, σας υπενθυμίζουμε τη με αριθμό 10/4-5-2023 εγκύκλιό μας και παρακαλούμε για την πιστή εφαρμογή της».

Επίσης, εισαγγελική παρέμβαση σημειώθηκε και για κατάστημα στη Σέριφο. Ειδικότερα ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, σφράγισε επιχείρηση beach bar, η οποία, όπως ισχυρίζεται, λειτουργεί παράνομα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Σερίφου σε δήλωσή του έχει αναφέρει: «Η επιχείρηση λειτουργεί παράνομα, με αυθαίρετα κτίσματα & χωρίς άδεια χρήσης παραλίας. Προχωράς ως Δήμος σε σφράγιση του καταστήματος και το βλέπεις ξανά ανοιχτό και κάποιες δημόσιες υπηρεσίες βρίσκονται σε παρατεταμένες διακοπές. Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας για το νησί, πάντα απέναντι στα συμφέροντα».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην παραγγελία της προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου αναφορικά με τη Σέριφο, αναφέρει:

«Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκειμένου να διερευνήσετε τις αναφερόμενες σ’ αυτά καταγγελίες του Δημάρχου Σερίφου για τη συνέχιση, με την ανοχή των αρμόδιων υπηρεσιών, λειτουργίας επιχείρησης, το κατάστημα της οποίας είχε σφραγιστεί, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων.»

Ιωάννα Μάνδρου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom